avrupahollandaalmanyabelcikafransafetoakpchpmhpiyip
DOLAR
32,3122
EURO
35,0643
ALTIN
2.278,43
BIST
9.012,04
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak

Yargıtay’da yeni iş bölümü

Yargıtay ceza ve hukuk dairelerinin iş bölümüne ilişkin karar Resmi Gazete’de yayımlandı. Daha önce örgütlü suçlara bakan Yargıtay 9. Ceza Dairesinin baktığı işler 16. Ceza Dairesine verildi. Ergenekon, Askeri Casusluk gibi davaların temyiz incelemesini 16. Ceza Dairesi yapacak.

Yargıtay’da yeni iş bölümü
A+
A-

Yargıtay Birinci Başkanlık Kurulu, dairelerin iş bölümünü oy çokluğuyla belirledi. Yargıtay ceza ve hukuk dairelerinin iş bölümüne ilişkin karar Resmi Gazete’de yayımlandı. Daha önce Ergenekon ve Balyoz gibi örgütlü suç davalarına bakan Yargıtay 9’uncu Ceza Dairesinin baktığı işler 16’ncı Ceza Dairesine verildi.

Kararla kamuoyunun yakından takip ettiği 12 Eylül, Ergenekon, 28 Şubat gibi davaların temyiz incelemesi 16. Ceza Dairesince yapılacak.

Değişiklikle 9’uncu Ceza Dairesi bundan sonra zehirli madde katma, bozulmuş ilaç ticareti, uyuşturucu, bulaşıcı hastalıklara ilişkin tedbirlere aykırı davranma, usulsüz ölü gömülmesi suçlarına ilişkin dosyaların temyiz incelemesini yapacak.

9’uncu Ceza Dairesinin görev alanındaki göçmen kaçakçılığı ve insan ticareti suçlarına ait dava dosyaları 18, Dernekler Kanunu’ndan kaynaklanan işlere ait dosyalar 19’uncu ceza dairesine, diğer tüm işlere ait dava dosyaları ise 16’ncı Ceza Dairesine devredilecek.

Kararda, hukuk dairelerinin iş bölümünde değişikliğe gidilmedi. 6’ncı Ceza Dairesinin baktığı önceki yıllardan kalan hırsızlık dosyaları 17 ve 22. Ceza Dairelerine devredilecek.

İş bölümüne ilişkin karar, 10 gün sonra uygulanmaya başlayacak. Birinci Başkanlık Kurulu, bu sürede, dairelerin iş durumunu ve ihtiyaçlarını göz önünde bulundurarak, Yargıtay daire başkanları, üyeleri ve tetkik hakimlerinin hangi dairelerde görev yapacağını yeniden belirleyecek.

YASAL UYARI: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Avrupa Türk Gazetesi'ne aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir. Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.