avrupahollandaalmanyabelcikafransafetoakpchpmhpiyip
DOLAR
32,3407
EURO
35,1132
ALTIN
2.239,20
BIST
8.887,93
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak

Bodrum’un umut veren yüzü Volkan İlgüz

Elli yedi yıldır Bodrum’da yaşayan bir ailenin ferdi iş insanı, Volkan ilgüz yaptığı çalışmalar ile umut veriyor…

Bodrum’un umut veren yüzü Volkan İlgüz
A+
A-

Kişiler vardır başarılarıyla göz doldururlar ve emin adımlarla zirveye tırmanırlar, işte o başarı gençlerden birisi olarak erken yaşta göz doldurmayı başaran Volkan İlgüz, AVRUPA TÜRK GAZETESİ‘ne konuştu. keyifli söyleşiyi AVRUPA TÜRK GAZETESİ yazarı gazeteci-yazar Özlem Kardeş Sancar gerçekleştirdi. Sancar sordu, İlgüz anlattı. İşte o keyfili söyleşi;

Genç ama, çalışkan sorumluluk sahibi! O kadar çok yük var ki omuzlarında, üstesinden gelebildiği yaşı sadece nüfus kağıdında kalmış anlayacağınız. Hem toplumsal olaylara karşı duyarlılığı hem yaşadığı yeri memleketi gören hem ailesini sahiplenen tavrıyla bir hemşehrim olarak dikkatimi çekti.

Karşılık beklemeden yaptığı çalışmalar verdiği destekler inandığın değerleri olan sımsıkı bağlılığı bana çok yakın geldi. Ben de ileride adını daha çok sık duyacağımız dinamik inançlı doğru bildiğinden dönmeyen genç kardeşimle sizleri tanıştırmak istedim.

Keyifli okumalar…

Bize biraz kendinizden bahseder misiniz?
– 1986 Kars doğumluyum. Devlet parasız yatılı okullarında büyüdüm ve devlet terbiyesi aldım. En önemlisi 12 yaşından beri aktif ticaret in içerisindeyim. Muğla üniversitesi elektronik ve Eskişehir Anadolu üniversitesi kamu yönetimi bölümü okudum. Evliyim, Derya ve Tevfik isimli iki çocuğum var.

Aile hayatına çok önem veriyorum biliyorum ki; toplum ailelerden oluşur! O ne kadar sağlam güçlüsü ise toplumda o kadar güçlüdür bu yüzden ne yaşarsak yaşayalım Türk toplumu her durumu bir şekilde aşıyor.

Toplumsal konulara olan ilgin ne zaman başladı?
– Ticarete başlayınca sanırım, insanlarla iç içe olmaya başladığınızda sorunlarından da haberdar oluyorsunuz ve eğer mayanızda da varsa insanlara hizmet etmek o ilgi ister istemez oluşuyor, sonra yavaş yavaş uyuyamamaya; onların yaşadıklarını düzeltmeyi kendi sorumluluğunuz gibi hissetmeye başlıyorsunuz.

Sizi daha yakından tanımaları için içinde bulunduğunuz faaliyetler nelerdir?
– Sunset restaurant lar Zinciri ve İlguler gayrimenkul ve inşaat firması sahibiyim. Göztepe Spor Bodrum Fahri başkanı,
Bodrum da orman yangınlarında en çok risk alan ATAK arama kurtarma derneği başkanı, aynı zamanda ENGENÇDER yani bodrum engelliler derneği başkanlığı da olmak üzere bir çok STK da daha yöneticiyim.

Liderlik egitimleri alıp sertifikalandırdım AFAD egitimlerimin tamamını sertifikalandırdım. Sanatçı Yalçın Dümer ‘den egitimlerimi aldım ve sertifikalandırdim.

Ben dinlerken yoruldum biraz daha hobilere getirelim sözü.

– Şiire ve edebiyata düşkünüm. Müzik dinlemeyi de severim özellikle de uzun yurt gezileri sırasında.

Birden fazla yabancı dil konuşabildigini duydum
– Evet .

Bu Avrupa’da da tanıtım için artı bir durum.
Çalışmalarınız ve proje denize geçelim. Birçok projeniz var anladığım kadarıyla ama benim bu çalışmalar içerisinde özellikle dikkatimi çeken Bodrum’la ilgili su arıtma çalışmaları biraz bahseder misiniz?

– Bodrum’da özellikle son yıllarda pandemi ile birlikte artan nüfus, yetersiz altyapı, üzerine birde iklim değişikliği kurak günlerin yaşanmasına sebep oluyor.

Bölgenin su ihtiyacını karşılayan su kuyuları tamamen kurumuş durumda, ayrıca gene bölgenin içme ve kullanma suyu ihtiyacını karşılayan Mumcular ve Geyik barajlarında su seviyesi kelimenin tam anlamıyla alarm veriyor.

Önceki senelerde balıkçılık dahi yapılan göllerde çekilen su seviyesi ile birlikte bu günlerde araç ile dolaşanların görüntüleri büyük merak ve endişe yaratıyor.

Tüm bu çarpıcı görüntülere üzülsek de gene bölgeden gelen güzel haberler bölgede ve ülke genelinde yaşanan kuraklığın bitmesi anlamında büyük umut veriyor.

İlgüz yaptığı iş ve siyaset’den ötürü ülkenin büyük bir kısmını gezdiğini ve ülke genelinde yaşanan kuraklık sebebiyle özelikle çiftçilerin ve halkın ciddi sıkıntılar yaşadığına şahit olduğunu bu sebeple yaptığı çalışmanın ardından “üç tarafı deniz dört tarafı düşman olan cennet ülkemde su sıkıntısı bir daha gündem bile olamayacak” derken ekliyor.

– Yapılan istatistiklere göre dünya genelinde yaklaşık 28 bin deniz suyu arıtma tesisi bulunmaktadır ancak bu tesislerin sayısı ülkemiz genelinde bir elin parmaklarından azdır mevcut tesisler ise yüksek maliyetler nedeniyle verimli çalışmamaktadır. Yaklaşık 60 bar basınçla karbon filtreler içerisinden geçirilen tuzlu suyun tuzdan arındırılması ciddi anlamda maliyet arz etmektedir. Bu gün Sudi Arabistan’da bir litre suyu arıtmak için üç litre petrol harcamaktadır.
Bu durum aynı zamanda salınan karbonmonoksit anlamında dünyamıza dengeleri zorlayan bir yük getirmektedir.
Bizim ülkemizin Sudi Arabistan gibi petrol zengini bir ülke olmadığı göz önünde bulundurulur ise altarnatif arayışlar aramak içinde bulunduğumuz zor günlerde bozulan tabiatın vermiş olduğu alarmlara teslim olmak yerine ülke bazında hayata tutunmayı simgelemektedir.

– Biz güneş zengini bir ülkeyiz.
Deniz suyunu, maliyeti karbon filtreler içerisinden geçirmek yerine damıtarak çok daha maliyetsiz bir şekilde arıtabileceğini bu sisteminin bir protetifini kurduğunu ve başarılı olduğunu ilk fırsatta ise büyük şirketlerin desteğini ve yerel yönetimlerin desteğini alarak mikro arıtma tesisleri ile başta Bodrum olmak üzere ülke genelinde kanayan ve her gün artan su sıkıntısı adlı yaranın ilk fırsatta sarılacağını tüm il ilçe ve ülkeye aynı zamanda bu sıkıntıları yaşıyan belirli ülkelere de büyük fayda sağlayacağını belirten İlgüz attığı her adımda güven veriyor.

Biz de #birumudunvarBodrum diyerek izlediği yolda kendisine destek oluyoruz.
Bu keyifli sohbet için teşekkür ederim.
– Bizde size teşekkür ederiz , yolunuz açık ve aydınlık olsun.

Avrupa Türk Gazetesi © ÖZEL HABER | SÖYLEŞİ

YASAL UYARI: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Avrupa Türk Gazetesi'ne aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir. Ayrıntılar için lütfen tıklayın.