avrupahollandaalmanyabelcikafransafetoakpchpmhpiyip
DOLAR
32,3361
EURO
35,1955
ALTIN
2.247,62
BIST
8.718,11
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak

Avrupalı Türk gazetecilere konuşan MHP’li Koray Aydın: Avrupalı Türklerin seçilme hakkı tam ve eksiksiz olarak verilmeli

Koray Aydın, Avrupalı Türk gazetecilere verdiği söyleşide çarpıcı açıklamalarda bulundu; “Yurtdışındaki Türk vatandaşlarının seçilme hakkı ile TBMM’de temsil edilmeleri hakkı dahil hakların tam ve eksiksiz bir şekilde verilmesinden yanayım.” dedi. Avrupa Türk Gazeteciler Cemiyeti Genel Başkanı Oğuzhan Kılıç ve yöneticilerinden İmdat Kaymaz’dan oluşan gazeteci heyet, MHP’li eski Bayındırlık ve İskân Bakanı Koray Aydın’ı ziyaret etti.

Avrupalı Türk gazetecilere konuşan MHP’li Koray Aydın: Avrupalı Türklerin seçilme hakkı tam ve eksiksiz olarak verilmeli

MHP’Lİ KORAY AYDIN
Koray Aydın, gençliğinden beri Ülkücü harekette çeşitli görevlerde bulundu, 1991 Milletvekili seçimlerinde MHP’nin 1980 sonrası devamı olan Milliyetçi Çalışma Partisi’nden (MÇP) 19.dönem Trabzon Milletvekili seçildi, 1999 Milletvekili seçimlerinde 21.dönem Ankara Milletvekili seçildi,
28 Mayıs 1999 – 5 Eylül 2001 arasında 57’inci hükümette Bayındırlık ve İskân Bakanlığı yaptıktan sonra 3 Kasım 2002 Milletvekili seçimlerine kadar TBMM’de MHP Grup Başkanvekiliği yaptı, 12 Haziran 2011 seçimlerinde 24.dönem MHP Trabzon Milletvekili seçildi, 7 Haziran 2015 seçimlerinde ise 25.dönem olmak üzere yeniden Trabzon Milletvekili seçildi, 1 Kasım 2015 Milletvekili seçimlerine kadar TBMM Başkanvekili görevinde bulundu. İş-adamı olarak başta inşaat olmak üzere çeşitli sektörlerde ülkeye katma değer sağlayan yatırım ve faaliyetlerini sürdürmektedir.

MHP’nin 4 Kasım 2012 tarihli 10.Olağan Büyük Kurultayı’nda Genel Başkan adayı olarak mevcut Genel Başkan Devlet Bahçeli karşısında aldığı 441 oy’la iddiasını sürdüren, Trabzon eski Milletvekili ve MHP Genel Başkan adayı Koray Aydın, Avrupa Türk Gazeteciler Cemiyeti yöneticilerinin kendisine yaptığı nezaket ziyaretinde değerlendirmelerde bulundu.

Avrupalı Türklere en yakın partinin köklü bir hareket olarak MHP’nin olması gerektiğini savunan Koray Aydın, gazeteci Oğuzhan Kılıç’ın Avrupalı Türk tabanın TBMM’de temsil ve seçilme hakkının verilmesi talebiyle ilgili sorularını yanıtladı.

GÜÇLÜ ZEMİN YENİDEN İNŞA EDİLMELİ
Ülkücü hareketin Türkler içinde Avrupa’da örgütlenen ilk siyasi hareketlerden birisi olduğunu vurgulayan Koray Aydın, “Ülkücü hareket son yıllarda çok kalifiye elemanını kaybetmiştir. AKP’ye kayış var. Partimizin yurtdışında örgütlü olması, orada yaşayan Türk vatandaşlarının sorunlarının çözümüne yönelik adımları hızlandıracaktır. Geçmişte Ülkücü hareket yurtdışında kültür ve geleneğimizi faaliyet ve eylemselliğiyle yaşatmıştır. Bu güçlü zeminin yeniden inşası bir zorunluluktur.” dedi.

AVRUPALI TÜRKLERİN SEÇİLME HAKKI TAM VE EKSİKSİZ BİR ŞEKİLDE VERİLMELİ
Aydın, “Biz MHP olarak orada örgütlenen ilklerden birisiydik. Yurtdışındaki Türklerle ilgili ortaya çıkan niyet ve arzuları karşılamak siyaset kurumunun görevidir. Yurtdışındaki Türklerin sistemin içinde olmaları şarttır. Yurtdışındaki Türk vatandaşlarının seçilme hakkı ile TBMM’de temsil edilmeleri hakkı dahil hakların tam ve eksiksiz bir şekilde verilmesinden yanayım.”

AVRUPALI TÜRKLER BİZDEN AYRILAMAZ, BİZDEN ONLARDAN AYRILAMAYIZ
Aydın, “Benim bu konudaki düşüncelerim net; tartışmayan toplumlar ileriye gidemez. Yurtdışındaki insanlarımızın siyasi haklarını kullanmaya yeterlice ehil olmadıklarını iddia etmek haksızlıktır. Yurtdışındaki Türklerin seçilme hakkından, onların diğer medeni ülkelerde olduğu gibi mecliste temsil edilmelerinden yanayım. Bu bir zenginliktir. İmkan tanınmalıdır, bu bir zarurettir. Her parti yurtdışındaki Türklere yönelik olarak hassas olmalıdır. Onlar bizim bir parçamızdır. Orası bizden ayrılamaz, biz de oradaki insanlarımızdan ayrılamayız.” dedi.

ARZUMUZ GÜÇLÜ BİR AVRUPA TÜRKLÜĞÜ
Koray Aydın,“Çifte vatandaşlığı hep savundum. Avrupa’nın bir parçası olursa oradaki Türkler kendi isteklerini daha iyi ifade edebilir. Siyasi katılımı teşvik etmemiz önemlidir.” görüşünü savundu.

SURİYE’YE MÜDAHALE ETMELİYİZ
Gazeteci İmdat Kaymaz’ın Ortadoğdu’da yaşanan gelişmeler hakkında sorusu üzerine Aydın, Türkiye’nin seyirci olmak üzerine kendi bekası için yerini alması gerektiğini ifade etti; “Emperyalist güçler planları doğrultusunda hareket ediyorlar. Biz özgürlüğümüzü emperyalizmi yenerek elde ettik. 2003 Irak müdahalesinde olduğu gibi bu sefer seyirci kalmamalıyız, Suriye’ye müdahale etmeliyiz. Yoksa ülkede büyük bir beka sorunuyla karşı karşıya kalacağız.”

KENTSEL DÖNÜŞÜMDE DAHA ATILACAK ÇOK ADIM VAR
İcracı yönüyle bilinen Aydın, “Çok çalıştım zamanında, benim dönemimde çıkan yasalarla kentsel dönüşüme ciddi bir temel hazırlandı. Kentsel dönüşüm bir fırsattır, daha yapılacak çok iş var. Türkiye daha fazla binayı depreme dayanıklı hale getirebilir. Mevzuattaki problemleri hükümet bir an evvel çözmeli.” dedi ve eksikliklere değindi.

FETÖ KORAY AYDIN’I DİNLEDİ AMA AÇIK BULAMADI
Bildiği üzere Koray Aydın FETÖ tarafından yasadışı olarak dinlenmişti. FETÖ’yle ilgili soru üzerine Koray Aydın şunları söyledi, “FETÖ iyi ki beni dinlemiş, çünkü benim gizli hiçbir işim olmadı. FETÖ bir hatayı yakalarsa hiç affetmez. Beni zor duruma düşürmek için her zaman fırsat kolladıklarını fark ediyordum. Başından beri Ergenekon, Balyoz gibi milli yapıyı dağıtmaya yönelik kumpaslara karşı açık tavır koydum.”

MHP GELENEKSEL BİR YAPIDIR
MHP’li muhaliflerin FETÖ’ye yakınlıkları hakkında kamuoyunda ifade edilen görüşlere karşı Aydın diğer Genel Başkan adaylarına sahip çıktı, “Biz geleneksel bir yapıya oturuyoruz. FETÖ’nün MHP’ye sızması zordur, tek tük sızmış olabilir, bunlar da MHP’yi kendi çıkarları doğrultusunda yönlendirecek etkili bir hareket oluşturamazlar.” dedi.

‘LİDERE SADAKAT ŞEREFİMİZDİR’ YERİNE ‘LİDERİN İSTİŞAREYE DAYALI HER KARARI ŞEREFİMİZDİR’
“Eninde sonunda MHP’de değişim yaşanacaktır.” diyen Koray Aydın mücadelesini, “‘Lidere sadakat şerefimizdir’ devri kapanmıştır, artık dönem ‘Liderin istişareye dayalı her kararı şerefimizdir’ anlayışıdır. Türk töresi bunu emrediyor. Ben gençliğimden beri, hiçbir zaman yer değiştirmedim, Başbuğ Türkeş’in en yakınında bulunma şerefine nail oldum, davamız için mücadele ettim. Ben mücadele gücü olan insanı severim, siyasette bu olmazsa olmazdır.” şeklinde geleceğe umutla baktığını dile getirdi.

Ziyaret akabininde Türk Dünyası Parlamenterler Derneği’nin yöneticileri; Vanspor Kulübü Başkanlığı da yapmış olan 21.dönem MHP Van Milletvekili ve Türk-Amerikan Parlamentolar arasın Dostluk Grubu eski Başkanı Ayhan Çevik, 21.dönem MHP Mersin Milletvekili ve Grup Başkanvekili Cahit Tekelioğlu ve 21.dönem MHP Bitlis Milletvekili İbrahim Halil Oral’la güncel siyasal gelişmeler hakkında sohbet edildi.

Avrupa Türk Gazetesi © ÖZEL HABER | SÖYLEŞİ

YASAL UYARI: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Avrupa Türk Gazetesi'ne aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir. Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.