avrupahollandaalmanyabelcikafransafetoakpchpmhpiyip
DOLAR
32,3367
EURO
35,1613
ALTIN
2.242,18
BIST
8.718,11
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak

Hakkımızda

Avrupa Türk Gazetesi
Hakkında

5 Nisan 2013’te yayın yaşamına başlayan Avrupa Türk Gazetesi, halkın gerçekleri öğrenme hakkına hizmet eden bağımsız ve objektif yayıncılık ve habercilik görevi yapmakta olan bir basın kuruluşudur.

Avrupa Türk Gazetesi, düşünce ve düşünceyi ifade özgürlüğü gibi çok kutsal ve insan yaşamında olmazsa olmaz olan değerin tüm önem ve güzelliğiyle yaşanmasının sorun oluşturmaya başladığı bir Avrupa coğrafyasında, çok temeli bir sorun olarak tartışarak, çözüm aramak üzere gündemlerine alan, çeşitli gazetecilik alan ve dallarında çalışan; demokrasi, insan hak ve özgürlükleri ile hukukun üstünlüğüne önem veren bir grup Türk entelektüelinin ihtiyaç görmesi üzerine doğmuştur. Medyacılığın farklı mecralarda hızla yaygınlaştığı ve daha geniş kesimlere ulaştığı bir dönemde biz işimizi bilimsel ölçüler içinde ve doğru bir şekilde yaparak bu önemli ihtiyacı gideriyoruz, çünkü Avrupa Türk Gazetesi olarak gazetecilikten ve habercilikten başka işimiz yoktur.

Halkın sözcüsü ve gerçeklerin gözcüsü Avrupa Türk Gazetesi 50 yıllık birikimin gücüdür, çünkü Avrupa Türk Gazetesi özellikle batı Avrupa’da yaşayan Türkleri merkez noktası kabul etmesine rağmen dünya’nın her tarafından haber değeri taşıyan konuları haber yapar, yorumlar ve analiz eder. Çalışmalarımızda uzmanlaştığımız özel ilgi alanlarımız olan diplomasi, uluslararası ilişkiler, Türk diaspora politikaları ve güvenlik-terör alanlarına ayrı bir önem veriyoruz.

Editör ekibimiz Türkçe yanı sıra İngilizce, Hollandaca, Almanca ve Fransızca haber yapan muhabirlerimiz ve günlük olarak bildikleri dillerde dış medya’yı tarayan ekip arkadaşı gazeteci çalışanlarımızla dünya’daki gelişmeleri 24 saat takip ediyor ve haberleştirerek hizmet vermeye çalışıyoruz. Söyleşilerimiz gündemi yakalamaya ve bilinmeyen konulara ışık tutup aydınlatmaya yöneliktir. Uzman kişilerin kaleme aldığı Analiz-Review makalelerimiz ise bilimsel kaynak olarak değerlendirilmektedir.

Habercilik çalışmaları ana başlık olarak 4 dalda yoğunlaşmaktadır;

  • Günlük Türkçe haberler,
  • Aylık İngilizce, Hollandaca, Almanca ve Fransızca haberler,
  • Uluslararası meslek örgütleriyle işbirliği içinde uygulamalı gazetecilik eğitim programları,
  • Periyotlarla haber servisi

Avrupa Türk Gazetesi ağırlık vermekte olduğu her türlü gazete faaliyetleri, ajans haberciliği, internet yayıncılığı ve görsel prodüksiyon çalışmalarında, her zaman vizyonu kamu yararı ve misyonu ise halkın gerçekleri öğrenme hakkı olmuştur.

Siyasi gelişmeleri ayakta ve anlık olarak kamuoyuna yansıtma çaba ve gayreti içinde “Avrupalı Türklerin cesur, ilkeli ve dürüst sesi” sloganıyla yola çıkan Avrupa Türk Gazetesi; gazetecilik meslek örgütlerinden yetişmiş, kendi alanlarında ihtisaslaşan, uzmanlaşmış, kendisini sürekli geliştiren genç, inançlı ve dinamik bir kadroya sahiptir.

Pek çok saygın basın kuruluşu gibi Avrupa Türk Gazetesi de kendine özgün bir geleneğin adıdır ve okul niteliği taşımaktadır. Kuruluşumuz kurumsal disipline değer verdiği kadar, ekonomik bağımsızlığa önem veriyor, yaşama gücü abonelerinden kaynaklanıyor. Yerli ve yabancı basında değişik eğilimli çok sayıda gazete, televizyon, radyo, görsel haberciliği ile internet haber kuruluşları aboneler arasında bulunmaktadır. Avrupa Türk Gazetesi‘nin aralıksız uzun soluklu yayın yaşamı güvenilirliğini kanıtlamaktadır.

Hukuk ve haklar bakımından gereken yerlerde meslektaşlık dayanışmasına ve mesleki katılımın olmasına önem veriyoruz. Basın meslek örgütleriyle işbirliğine sahip olan Avrupa Türk Gazetesi’nin gazetecileri uluslararası basın meslek örgütlerinde akreditedir. Bu bir basın kuruluşu olarak sahip olduğumuz geniş ufuklu olmanın ve deneyimimizin yansımasıdır.

Yönlendirmeye, etkiye, sansüre ve baskıya karşı daima direnen ve karşı koyan Avrupa Türk Gazetesi, her zaman nesnel gerçeklerden yola çıkan bir anlayış içindedir ve Avrupa’daki Türk basınında bağımsız ve özgür medyacılığın bayraktarıdır. Avrupa Türk Gazetesi, gazetecilik anlayışında ve haberciliğinde evrensel gazetecilik ve basın meslek etiğine ve ilkelerine uymaya her zaman söz vermiş ve öncelikli görev bilmiştir.