avrupahollandaalmanyabelcikafransafetoakpchpmhpiyip
DOLAR
32,3361
EURO
35,1955
ALTIN
2.247,62
BIST
8.718,11
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak

Fethullahçı Terör Örgütü’nün (FETÖ) Hollanda yapılanması deşifre oldu

Fethullahçı Terör Örgütü (FETÖ) Hollanda’da çok sayıda okul ve iş adamları derneğiyle bulunuyor ve faaliyet yürütüyor.

Fethullahçı Terör Örgütü’nün (FETÖ) Hollanda yapılanması deşifre oldu

Fethullahçı Terör Örgütü (FETÖ) Hollanda’da çok sayıda okul ve iş adamları derneğiyle faaliyet yürütüyor. FETÖ üyesi firari Zekeriya Öz’ün de yaşadığı Hollanda’da yayın yapan Zaman Vandaag, Türkiye aleyhindeki haberleriyle tepki çekiyor.

İŞTE FETÖ FİNANSÖRLERİ OLARAK HALKI ‘HİMMET’ ADI ALTINDA SOYAN FETÖ’NÜN SÖZDE İŞ-ADAMI DERNEKLERİ
Anadolu Ajansı’nın derlediği bilgilere göre, Hollanda Genç İş Adamları Federasyonu (HOGİAF) örgütün Hollanda’daki önemli finansal faaliyetlerinde rol oynuyor. Federasyon, Den Haag İş Adamları Derneği (DİAD), Utrecht Genç İş Adamları Derneği (UGİAD), Brabant Genç İş Adamları Derneği (BİAD), Twente İşadamları Derneği (TİAD), Rotterdam Genç İş Adamları Derneği (ROGİAD), Amsterdam Genç İş Adamları Derneği (AGİAD), Veluwe ve Overijssel Genç İş Adamları Derneği (VOGİAD) ve Gelderland İş Adamları Derneği’nden (GİAD) oluşuyor. Değişik kentlerde faaliyet gösteren bu derneklerle örgüt, ülkenin tamamında yasal kılıf altında çalışıyor.

TÜRK İMAMLARA İFTİRA
HOGİAF yöneticileri, Hollanda medyasına yaptığı açıklamalarla Türklerin tepkisini çekiyor. 19 Ağustos’ta Algemeen Dagblad (AD) gazetesine konuşan HOGİAF Genel Direktörü Ahmet Taşkan, Diyanet’e bağlı 145 cami imamına iftira atarak “Neredeyse tüm Türk imamlar Erdoğan’ın görevlileri. Ben onlara gizli ajan diyorum. Onları Türkiye’ye geri gönderin” dedi.

BANK ASYA HİSSELERİ INL PARTNERS B.V. ŞİRKETİNE DEVREDİLDİ
Ülkede örgüte yakın çok sayıda şirket bulunurken, bunlar arasında INL Partners B.V. şirketi öne çıkıyor. Örgüte ait kapatılan Bank Asya’nın bazı hisselerinin bu şirkete devredildiği biliniyor.

BDDK’nın Mart 2015’te Kamuyu Aydınlatma Platformu’na (KAP) gönderdiği açıklamada, Kaynak Holding’in bu bankadaki hisselerinin tümünün 16 Ocak 2015 tarihinde kurulan INL Partners B.V. şirketine devir işleminin izin alınmaksızın yapıldığı tespit edildiği ve bunun üzerine bu hisselerin TMSF tarafından kullanılmasına karar verildiği kaydedildi.

FETÖ’CÜ SAĞLIK MÜESSESELERİ
FETÖ’ye bağlı Hollanda’da sağlık merkezi de bulunuyor. Sanitas Vakfına bağlı Rotterdam Sanitas Sağlık Merkezi, örgütün diğer bir kazanç kapısı olarak biliniyor. Sanitas’ı Reis Kurt yönetmektedir.

FETÖ’NÜN ZİFT MEDYASINDAN İSLAM’A HAKARET, TERÖRE DESTEK
Medya alanında ise örgüt, Time Media Grubu bünyesindeki Zaman-Dynamique Media’nın çıkardığı Zaman Vandaag gazetesi bulunuyor. Himmet paralarıyla kurulan gazete, Türkiye aleyhine yaptığı Felemenkçe yayınlar ve İslam dinine hakaretleriyle biliniyor.

Cizre’deki saldırıya “terör eylemi” demeyen gazete, terör örgütü PKK-PYD unsurlarını ise “Kürt savaşçılar” olarak adlandırıyor. Gazete ayrıca terör örgütü PKK’nın propagandasını yaptığı için kapatılan Özgür Gündem gazetesinin ise “Kürt yanlısı” şeklinde haberleştiriyor.

Haziran ayında FETÖ tetikçisi Mehmet Cerit’in yönetimindeki gazetede yayınlanan bir köşe yazısında “Hz. Muhammed eğer yaşamış olsaydı eşcinsel çiftleri evlendirirdi” ifadesine yer verilmesi Müslümanların tepkisini çekti.

Örgütün Zaman Vandaag’ın dışında Türkçe yayın yapan Zaman Hollanda gazetesi de bulunuyor. Zaman Hollanda’nın Basri Doğan adlı kişi tarafından yönetiliyor.

FETÖ OKULLARI
Hollanda’da FETÖ’ye bağlı iki lise, sekiz ilkokul ve bir dershane bulunuyor. Ülke basınındaki haberlerde bunlar, Cosmicus College-Koleji (Rotterdam), Metis Montessori Lyceum-Lisesi (Amsterdam), Roos İslami İlkokulu- IBS de Roos (Purmerend ve Zaandam), Roos İlkokulu-OBS de Roos (Amsterdam), Cosmicus İlkokulu (Rotterdam, Lahey ve Arnhem), Cosmicus-Impuls İlkokulu (Amsterdam), Witte Tulp İlkokulu (Amsterdam) ve INPOINT Dershanesi (Meerdere) olarak sıralanıyor.

Örgüte ait, değişik şehirlerde kız ve erkek yurtları da bulunuyor. Amsterdam’da Köksal Gör başkanlığında Witboek Vakfı bulunmaktadır.

Inholland Üniversitesinde ise FETÖ örgütünün kontrolünde Girişimcilik Kürsüsü faaliyet gösteriyor. Kürsünün başkanı Gürkan Çelik, Hollanda Türkiye Dostluk Vakfı’nın da (NTFF) yöneticiliğini/başkanlığını yaparak Türkleri karalayan ve kötüleyen sözde panel ve faaliyetler yapmaktadır.

FETÖ’CÜ VAKIFLAR
Sosyal Eğitim, Kültür, Sanat ve Halk Akademisi (SEVA Eğitim Vakfı Lahey), Maasland Eğitim ve Kültür Merkezi (SEMA Vakfı), Nida Vakfı, Gökkuşağı Vakfı, Kennisplein Eğitim Vakfı, Lucerna Vakfı, Prizma Vakfı, CEMİN Vakfı, Beyaz Lale Vakfı örgüte bağlı olarak çalışıyor. Yurt ve eğitim kurumlarının bağlı olduğu bu vakıflardan bazıları, dinler arası diyalog faaliyetleriyle de biliniyor.

FETÖ’NÜN GENÇLİK ve KADIN ÖRGÜTLERİ
Rijmond Katılımcı Veliler Derneği ve Altın Gençlik Vakfı, Aktif Gençlik Derneği de örgütün Hollanda yapılanması içinde yer alıyor. Kadın örgütleri olarak Ebru Vakfı, Rosarium Vakfı öne çıkıyor.

Kısa adı UVBO (Unie van Betrokken Ouders) olan Katılımcı Veliler Birliği de Apeldoorn merkezli olmak üzere Arnhem ile Hollanda’nın doğusunda, Suat Aslan başkanlığında FETÖ faaliyetleri yürütüyor.

DİALOG DERNEKLERİYLE TERÖRİST-BAŞI FETHULLAH GÜLEN TANITILIYOR
Dialoog Academie (Diyalog Akademisi) ve Islam en Dialoog /İslamiyet ve Diyalog dernekleri son olarak Platform INS adıyla de özellikle dinler arası diyalog faaliyetleri yürütülerek, hem Fethullahçı Terör Örgütü ele-başı Fethullah Gülen’i bir ‘alim’ olarak sunarak, İslam dinine ilişkin tepki çeken mesajları paylaşılıyor hem de faklı kültürlerden gelenler örgütle tanıştırılıyor.

SİVİL TOPLUM İMAMI VECİH ER İŞİN SANAT AYAĞINDA
Vecih Er’in başında bulunduğu Hollanda Sanat Yetenek Teşvik Vakfı (SANAT) ise FETÖ adına sanat alanında faaliyette bulunuyor. Vakıf ayrıca örgütün eski adı ‘Türkçe Olimpiyatları’ olan ‘Dil ve Kültür Festivali’ni organize ediyor.

Siyasette de yer edinmeye çalışan örgüt, Türkiye aleyhine soru önergeleri hazırlayarak örgüte yakın siyasilerce hükümet üzerinde baskı kurmaya çalışıyor.

SİYASET AYAĞINDA ÖNE ÇIKANLAR: TURAN YAZIR, ALAATTİN ERDAL, MEHMET CERİT, MUZAFFER ÇETİN
Ayrıca örgüt üyesi olduğu belirtilen siyasiler de bulunuyor. Turan Yazır, Hristiyan Demokratlar Partisi’nden (CDA) Rotterdam Merkez Belediye Meclis Üyeliği yaparken, aynı partiden Alaattin Erdal, Avrupa Parlamentosu (AP) 2014 seçimlerinde aday gösterildi ancak kazanamadı.

Zaman Vandaag ve Zaman Hollanda Genel Yayın Yönetmeni Mehmet Cerit ise İşçi Partisinden aday olsa da başarı elde edemedi ve sessizce Yeşil Sol (GroenLinks) partiye geçti. Muzaffer Çetin de CDA’da siyaset yapan diğer bir isim olarak biliniyor.

FETÖ’CÜ YARDIM KURULUŞU GÖRÜNÜMLÜ ‘TİME TO HELP’ VAKFI PARALARI ÜLKE DIŞINDA KAÇIRIYOR
Örgüte ait yardım kuruluşu Time to Help ise topladığı himmetleri Afrika’ya yardım adı altında örgütle bağlantılı işlerde kullanıyor. Ayrıca bu dernek aracılığıyla örgütün elindeki paraları sorunsuz bir şekilde ülke dışına çıkarıyor. Bu paralar, örgüte ait ülke dışındaki şirketlerin finansmanlarında önemli rol oynuyor.

FİRARI ESKİ SAVCI, ELİ KANLI KATİL ZEKERİYA ÖZ HOLLANDA’DA SAKLANIYOR
Firari savcı müsveddesi, eli-kanlı Zekeriya Öz‘ün ise zamanının büyük bir bölümünü Hollanda’da geçirdiği biliniyor. FETÖ karşıtı Türk vatandaşları, eski savcının birkaç kez Hollanda’da örgüte ait kurumlarda görüldüğünü bildiriyor. Bu ülkeye iltica başvurusu yaptığı da sanılan Öz, Almanya, Belçika ve Hollanda arasında sürekli yer değiştiriyor, zaman zaman da İngiltere’ye gidiyor.

NOT: eksiklikler göz önünde bulundurularak; bu şemadaki FETÖ yapılanması, FETÖ’nün Hollanda’daki örgütünün görünürde bulunan parçası ve FETÖ örgütünün toplamının yalnız bir parçasını oluşturmaktadır.

FETÖ’nün Hollanda örgütlenmesini okumak için aşağıdaki resme tıklayın:

feto hollanda yapilanmasi aa

AA | Avrupa Türk Gazetesi © ÖZEL HABER

YASAL UYARI: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Avrupa Türk Gazetesi'ne aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir. Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
ETİKETLER: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.