avrupahollandaalmanyabelcikafransafetoakpchpmhpiyip
DOLAR
32,9449
EURO
35,7631
ALTIN
2.529,53
BIST
10.891,42
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak

İYİ Parti Genel Sekreteri Ayfer Yılmaz, hedefimiz ülkemizi dünyada lider yapmaktır

İYİ Parti Genel Sekreteri ve eski Hazine Bakanı Ayfer Yılmaz, Avrupalı Türklerin güçlü sesi AVRUPA TÜRK GAZETESİ yazarı Özlem Kardeş Sancar’a verdiği söyleşide önemli açıklamalarda bulundu.

İYİ Parti Genel Sekreteri Ayfer Yılmaz, hedefimiz ülkemizi dünyada lider yapmaktır

Özlem Kardeş Sancar; O, atasını tarihini ve milletini tanıyan seven, dünyaya bir daha gelse yine Atatürk’ün Cumhuriyetinde doğmak isteyen, bir insanın bir kadının gelebileceği en yüksek makamlara gelip mütevaziliğinden ve asaletinden hiçbir şey kaybedilmeyeceğini gösteren örnek bir Türk kadını. Gençlerimizin özellikle de genç kızlarımızın, yaşadıkları topluma ve siyasete katılımlarını sağlamak ve bu harika siyasetçiyi daha yakından tanımak için. Keyifli okumalar.

Deprem dolayısıyla 2. bölümünü yayınlayamadığımız röportajımız.

HAYATTA SİZİN CANINIZI EN ÇOK NE ACITMIŞ OLABİLİR?

Aslında Anadolu’nun zenginliklerinin anlaşılamaması, insanlarımızın kendi tarihlerini çok bilmemesi, kendi geçmişimizde sahip çıkamamak, sadece 1071’ de Anadolu’ya geldiğimizin dağıtılmasıyla kalmış olmamız, Atatürk’ün iyi anlaşılamamış olması beni çok üzdü Atatürk’ün sadece ülkemizi kurtardı olgusuyla bilinmesi kütüphanede hiç kapakları açılmamış Nutukların olması…

BİZE BİRAZ ÖZEL HAYATINIZDAN BAHSEDEBİLİR MİSİNİZ?

Tek çocuğum var. Eşimden, oğlum 6 aylıkken boşandım. Beraber anne, oğul olarak yaşadık, büyüdük. Tabii ki bu süreçte ailemin çok desteğini gördüm kesinlikle ailemin desteği olmasaydı bugünlere gelemezdim. Babamı maalesef kaybettim Ama annem hala hayatta, iyi ki başımızda. Biz oğlumla beraber büyüdük diyebilirim. Daha çok annem oğluma bir anne gibiydi ben ise oğluma bir abla, dersten kaytarsın diye çalışan Arkadaş gibiydim. Oğlum 39 yaşında. Oğlumun 2 sene önce talihsiz bir şekilde kalp durması yaşaması sonucu tekrardan yürümesini, konuşabilmesini Bekliyoruz. 2 torun sahibiyim.

(Özlem Sancar: siyaset içerisinde işlerinizi yaparken hem babaanneliğinizi, hem de anneliğinizi Birlikte götürüyorsunuz. Biz buna profesyonellik diyoruz. Avrupa’ya tanıtmak istediğimiz kadın siyasetçiler bölümümüzde konuğumuz olmanızın sebebi de  aslında bu, her yerde her koşulda hiçbir şeyi dağıtmadan her şeyi yapabiliyorsunuz.)

Yaşadığımız bu olaylar ilk olarak bize görebilmeyi getiriyor. Çalışmaya başladığımın üçüncü yılı Genel müdür yardımcısının Bana dedemi kaybettiğimde odasına çağırdı başsağlığı diledi ve hayatımın dersini verdi. “Burada olan her insan evindeki sıkıntılar ve hüzünlerle gelir buraya hiç kimse karşısındakinin ne kadar dertli olduğunu bilmez ve bilmesi de gerekmez. Burada birlikte işimizi yapacağımız o yüzden nasılsan öyle olmalısın bugüne kadar hep makyajınla geliyordun ama bugün makyajınla gelmedin. Bu senin üzüntünü zaaflarını ve insanların gözünde kullanılabilir olduğu fikrini getirir bu nedenle geldiğin zaman nasılsan her zaman öyle ol. Bu seni kuvvetli kılar.” Demişti. Bu konuşma benim için çok önemli bir ders, bir mesaj oldu ve ben sonrasında her zaman makyajını yaparken dedim savaş boyalarını sürdüm diye. Gençken insan empati yapmayı bilmiyor maalesef. Her şeyin merkezi ben oluyor, benim kariyerim benim hedeflerim oluyor ancak sonrasında ben olarak değil empatiye değinerek biz olarak olaylara baktığımız zaman ortak aklı ortaya koyup onun ile yükselebileceğini  anladığımız zaman profesyonellik başlıyor.

AYFER YILMAZ, AYFER YILMAZ’A BİR SORU SORABİLME HAKKINA SAHİP OLSAYDI NE SORARDI?

Neden 2002’de siyaseti bıraktığını, neden 2017’ de geri döndüğünü sorardı çünkü artık ülkemiz bölgesinde ve dünyada lider olabilecek, insanın haklarını savunan değil, bir kişinin kararına bırakılmış bir ülke olarak insanlarının geleceğini, gençlerinin hayallerinin çalındığı, sofradan lokmaların çalındığı bir ülke haline geldiği için.

SİYASET DIŞINDA HAYALİNİZ NEDİR?

Kadın, erkek, çocuk tacizlerinin yaşanmadığı, ayrımcılığın olmadığı, bir ve beraber olarak yaşayacağımız bir ülkede yaşamak istiyorum.

EN SEVDİĞİNİZ MÜZİSYEN KİMDİR?

Açıkçası Herhangi bir isim veremiyorum çünkü yeni biri var ise ve iyiyse ben onun ismini veremiyorsan ben onun ismini bilmiyorsam bu onun eksikliği değil benim eksikliğimdir. O nedenle sanatını güzel bir şekilde icra edebilen tüm sanatçılarımızı ben çok seviyor, destekliyorum.

EN SEVDİĞİNİZ MÜZİK TARZI NEDİR?

Batı Klasikleri dahil Türk Sanat Müziği diyebilirim.

SİZCE MOZART MI BEETHOVEN MI?

Mozart diyebilirim.

İZLEDİĞİNİZ VE EN ÇOK ETKİLENDİĞİNİZ FİLM NEDİR?

Açıkçası benim film konusunda herhangi bir favorim veya herhangi bir tarzım yok. Bana göre filmler her zaman geliştirilebilir.Her yeni birisi eskisinden daha iyi olabilir.

BURCUNUZ NEDİR?

Aslan burcuyum. Yükselenim terazi, ben daha çok bir burcu yaşamaktansa 2 burcumun karışımını günlük hayatta yaşayan biriyim.

TARİHTE KİM OLMAK İSTERDİNİZ?

Ben tekrardan Türkiye Cumhuriyeti’nde vatandaş olmak, Türk kadını olmak isterdim. Atatürk’le birlikte o devrimleri yaşamak isterdim.

TÜRKİYE’DE YAŞAMASAYDINIZ TÜRKİYE’Yİ TEMSİLEN FARKLI BİR ÜLKEDE YAŞAMAK ZORUNDA OLSAYDINIZ BU HANGİ ÜLKE OLURDU?

İspanya olabilirdi ancak ben annesi Samsunlu, babası Mersinli olan bir Anadolu insanıyım. Bana göre bu topraktaki cazibe açıkçası başka yerlerde yok. O yüzden bir şekilde görevimi yerine getirip tekrar ülkeme dönmek isterdim.

HOLLANDA’YA GİTTİNİZ Mİ?

1986- 1989 yılları arasında Hollanda Hoorn Büyükelçiliği ekonomi ve ticaret müşavir yardımcısıydım. 3 yıl boyunca Almanya (Köln) – Hollanda (Hoorn) arasında arabayla her 15 günde bir gidip geldim. Sürekli taradım, farklılıklarını gördüm, lezzetlerini tattım.

HOLLANDADA SEVDİĞİNİZ 3 YİYECEK NEDİR?

Balıklarını, özellikle Brüksel’de çeşitli midyelerini, patates kızartmasını çok sevdim. Ben yeni lezzetler tatmayı gerçekten çok severim. Ayrıca anlamam “Tatmadığınız bir şey nasıl sevip veya sevmediğimiz bir şey olabilir.”

HOLLANDA’DA EN ÇOK NEYİ SEVDİNİZ?

Kanallarını çok sevdim. Düzenini, düzenli yaşamı çok sevdim. Bisikletli hayatı çok sevdim. İnsanların birbirlerine saygılı olmasını, perdelerin çekilmemesini, insanların rahatlığını gördüm ve çok sevdim.

HOLLANDA BAŞTA OLMAK ÜZERE TÜM AVRUPA VE DÜNYAYA ESKİ BİR BAKAN OLARAK BİR ANNE OLARAK BİR BABAANNE OLARAK BİR KADIN OLARAK BİR TÜRK CUMHURİYET KADINI OLARAK KENDİNİZİ TEMSİL EDİN DESELERDİ ONLARA NE DERDİNİZ?

Tarih boyunca Türk kadını erkeğin yanında savaşa giden, erkekle eşit, eşinin tercihini savunan bir kadın olarak dünyaya geldi. Türk kadını tarlasındaydı, Türk kadını Kurtuluş Savaşındaydı, Türk kadını Cumhuriyetin Kurtuluşundaydı, Türk kadını NASA’daydı, Türk kadını Amerika’da ki patentlerin başındaydı ve orada olmaya ve Türkiye’yi yüceltmeye devam edecek…

Avrupa Türk Gazetesi © ÖZEL HABER | SÖYLEŞİ

YASAL UYARI: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Avrupa Türk Gazetesi'ne aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir. Ayrıntılar için lütfen tıklayın.