avrupahollandaalmanyabelcikafransafetoakpchpmhpiyip
DOLAR
32,5004
EURO
34,6901
ALTIN
2.496,45
BIST
9.693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak

Sefa Yürükel’den çağrı: Batı Ortadoğu’ya savaş açtı, Türkler uyanık olmalı

AVRUPA TÜRK GAZETESİ’ne konuşan Yürükel, Avrupalı Türkleri uyardı.

Sefa Yürükel’den çağrı: Batı Ortadoğu’ya savaş açtı, Türkler uyanık olmalı
Hollanda Türkleri Konseyi Başkanı sosyal-antropolog Sefa Yürükel, gazeteci Oğuzhan Kılıç’a yaptığı açıklamada, bir anda gündeme oturan Halep olaylarının, ‘Türkleri kışkırtmak’ ve ‘Türkiye’yi kardeşleriyle savaşa sokmak’ için emperyalizm tarafından tezgahlanmış bir Gladyo projesi olduğunu anlattı. Türkiye’yi Suriye’yle savaştırma kışkırtmasının bir CIA politikası olduğunu, Türkiye’nin bu projede yer almadığını ve CIA’nın Erdoğan’ı da bu rüzgara katmak istediğine dikkat çeken Yürükel öte yandan, HDP’lilerin en ağır cezaya çarptırılmaları gerektiğini vurguladı ve Türkiye’de MHP’den kopmalar sonucunda doğacak yeni bir partinin CHP’yi de bitirebilecek güce sahip olacağını söyledi.

CIA HALEP ÜZERİNDEN KIŞKIRTMA YAPIYOR ve TÜRKLERİ KULLANMAYA ÇALIŞIYOR
Akademisyen Sefa Yürükel şunları belirtti, “Emperyalizmin hedefi Ortadoğu’da büyük savaşı çıkartmak ve Türkleri burada kullanmak. Şimdi Halep konusu etrafında bir kışkırtma yapılmaktadır. Bunu yapanlar CIA’nın ‘Gladyo’ olarak bildiğimiz etki elemanlarıdır. Bunlar Avrupa’da meydanlara çıkıyorlar. Bu bağlamda CIA, Avrupa’daki Türkleri ‘koç başı’ olarak öne sürerek, onları kendi emperyalist projeleri için kullanmak istiyor. Onun için Türkler bu yürüyüşlere katılmasınlar. Avrupa’daki istihbarat örgütleri de bu hedef çerçevesinde çalışıyor. Mezhep kışkırtmalarına dikkat edilmeli.”

GLADYO KIŞKIRTMASINI KOBANİ OLAYLARINDA DA YAPTI, AYNISI YAŞANIYOR
CIA, Türkleri de Erdoğan’ı da, bu emperyalist saldırı amaçlı, rüzgarına katmaya çalışıyor. Toplumumuzu bu kışkırtmalara gelmemeye çağırıyorum. ‘Kobani olayları’nda da emperyalizmin aynı tezgahını gördük. Akıllı insan bu duygusal şeylerden yola çıkmaz. Türkler kendilerini kullandırmamalıdır. Türkiye’nin böyle bir politikası yoktur, bu kışkırtmalar Türkiye’nin politikası değildir, olmamalıdır. İstihbarat örgütleri Türkleri, kendi bölgesindeki kendi kardeşiyle savaşmaya itmek istiyor.”

KOMŞULARLA ‘İŞBİRLİĞİ ve BARIŞ’ DOĞRU POLİTİKADIR
Atatürk sever bir düşünce insanı olarak bilinen Yürükel şunları belirtti,“Hatalardan vazgeçip, bundan sonra PKK, DEAŞ gibi Amerikancı terörist örgütlerine karşı, Rusya ve Çin’le birlikte, Iran, Irak ve Suriye merkezi hükümetleri ile ilişkiler geliştirilmelidir. Türkiye’nin görevi, bölgede huzurun gelmesine katkıdır. Çin, Rusya, Türkiye, İran ve dolaylı olaraktan Suriye ile antlaşma sonucu Halep’te gerçekleşen zorunlu tahliyede, son tahlilde Türkiye akıllı davranmıştır. Ve tahliyenin gerçekleşmesinde Rusya ve İran ile birlikte önemli rol üstlenmiştir. Şimdi ikinci aşamada ise, Amerikancı dinci terör örgütleri ve PKK terör örgütünün bölgeden tamamen temizlenmesi için, Suriye merkezi hükümeti ile birlikte kazıma hareketine girişmektir.”

KİMSE MERAK ETMESİN TÜRKİYE-SURİYE GÖRÜŞMELERİ SÜRÜYOR
“Ortalıkta, CIA’nın ‘kışkırtma politikaları’na uygun olarak gürültü çıkartıp, Türkleri sokağa çekip provokasyon peşinde olanlar var. Gladyo’ya hizmet eden bu odaklar şunu bilsinler ki, Türkiye’nin Suriye ile olumlu yönde görüşmeleri sürmektedir. Onun için kimse aksi yönde oyuna gelmesin. Türkiye şu anda CIA’nın oyuna gelmedi, ama içimizde gelenlerin sayısı ne yazık ki çok.”

ANCAK İŞBİRLİĞİ İLE TERÖR ÖRGÜTLERİ BÖLGEDEN KAZINABİLİR
“Tüm bu dinci ve PKK’lı teröristlerin koordinatörünün ABD ve Batılı güçler olduğunu biliyoruz. Bunlar Türkiye’ninde parçalanması ve rejimin değişmesi için ABD, Batı ve İsrail tarafından pişirilen gruplardır. Çin, Rusya, İran, Suriye ve Irak ekseninde Amerikancı terörist dinci grupların ve PKK terör örgütüne karşı ortak strateji geliştirip emperyalizm ve onun yerli işbirlikçisi dinci terörist grupların ve PKK terör örgütünün bölgeden kazımalıdır. Suriye’nin ve bölgedeki Türkiye dahil diğer devletlerin huzur ortamına kavuşması buna bağlıdır.”

HDP’LİLERE EN AĞIR CEZA VERİLMELİ
HDP’lilerin hapse atılması konusunda kanunların işlemesi gerektiğini ifade eden Sefa Yürükel, “Normalde bu PKK uzantısı HDP’lilerin, eski tabirle ‘vatana ihanet’ten idam, günümüzde ise ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası almaları gerekmektedir. Bunların işledikleri suçları iyi incelersek ve üst üste koyarsak bu gerçek ortaya çıkıyor. Yürürlükte olan en ağır ceza verilmeli. Ama şunu da söyleyeyim ki, normal düzende böyle bir oluşumun parti olarak yasal onay alması mümkün değildir. Bunlar pek çok insanımızın ölümünden sorumludur. Normal ülkelerde böyle birşeyin olması mümkün değildir.” diyerek ağır ilerleyen süreci eleştirdi.

MERKEZ-SAĞ’DA YENİ PARTİ GELİYOR
Güncel siyasi gelişmeler konusunda ise Sefa Yürükel şunları söyledi, “Taban hariç, CHP’nin üst kademesi tamamen Türkiye’nin menfaatinin aleyhine çalışıyor. CHP’nin Türkiye’ye katkısını görmüyorum. Millet olarak merkez-sağ’da yeni bir oluşuma hazır olmalıyız. Önümüzdeki süreçte iç politikada yeni bir parti söz konusu olabilir. Bu da MHP’nin içinden çıkacak. Devlet Bahçeli’nin gücü tükenmiştir. Bu yeni parti merkez-sağ olacak, bu parti çağa uygun milliyetçi, hatta Türkçü bir parti olacak. Bu parti sadece AK Parti’den ve MHP’den değil CHP’den de ciddi oy alacak.” dedi.

FETÖ’NÜ GÜCÜ BÜYÜK ÖLÇÜDE SINIRLANDI
FETÖ siyasete tekrar el atmak ve güç devşirmek için, kurulacak bu yeni partinin içinden tekrar canlanabilir mi, canlanmaz mı? sorusu üzerine, Sefa Yürükel, “FETÖ buradan tekrar canlanamaz. Fethullah Gülen kendi kıçını kurtarma derdinde, bu terör örgütünün büyük ölçüde beli kırılmıştır. Fethullahçı terör örgütü’nün eski kudreti kalmadı. Tehlike potansiyeli devam etse de etkisi ve gücü sınırlanmıştır, kimse onlardan alış-veriş bile yapmıyor.”

Avrupa Türk Gazetesi © SÖYLEŞİ | ÖZEL HABER

YASAL UYARI: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Avrupa Türk Gazetesi'ne aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir. Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.