avrupahollandaalmanyabelcikafransafetoakpchpmhpiyip
DOLAR
32,3404
EURO
35,0988
ALTIN
2.239,16
BIST
8.807,23
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak

Hollanda istihbarat örgütü AİVD’den bir skandal daha

Hollanda istihbarat örgütü AİVD’nin hukuk tanımaz tavrı yine gözler önünde serildi. AİVD yine yasadışı faaliyette bulunarak ve yasanın dışına çıkarak haksız dinleme yaptı.

Hollanda istihbarat örgütü AİVD’den bir skandal daha
03.09.2015
A+
A-

Pek çok defa Hollanda istihbarat örgütü AİVD skandallarıyla gündeme geliyor. Bu sefer de öyle oldu. AİVD, terör zanlılarının avukatları ile yaptıkları özel konuşmaları dinleyerek yasaları hiçe sayarak çiğnedi. İçişleri Bakanı Ronald Plasterk yaptığı yazılı açıklamada, AİVD’nin, hukuk bürosu Seebregts & Saey ile zanlılar arasındaki e-posta ve konuşmaları haksız yere dinlediğini ifade ve itiraf etti.

ULUSAL GÜVENLİK BAHANESİYLE FİŞLEME
Zanlıların avukatları ile olan konuşmalarının dinlenerek rapor edilmesi, sadece ulusal güvenliğin tehdit altında olduğuna dair somut kanıtlar olduğu sürece mümkün olduğu belirtiliyor. İstihbarat ve Güvenlik Hizmetleri Denetleme Kurulu  CTİVD, AİVD’nin Seebregts & Saey hukuk bürosuna karşı “uygunsuz” davrandığını ifade ederek AİVD’nin yaları bir kez daha çiğnediği ve yasa dışına çıktığı gerekçesiyle açıkça uyardı. AİVD’nin ayrıca ede ettiği bilgileri başka nerelerde kötüye kullandığı belirtildi. Bakan Plasterk,  haksız bir biçimde elde edilen bilgilerin derhal yok edilmesi emrini verdi.

AİVD’NİN YASADIŞI FAALİYETLERİ BİTECEK GİBİ GÖRÜNMÜYOR
AİVD’nin insanların özgürlüğün ve anayasal özel yaşam güvencesini tehdit eden tehdit eden ve bitmek bilmeyen ve alışkanlık halinde gelen yasadışı faaliyetleri Hollanda’da skandala dönerek örgütün artık kontrolden ve denetimden çıktına dair toplumda tedirginlik yaratıyor. Otoriteler; Bakan Plaster’in demokratik düzene bir nebze de olsa nefes veren müdahaleleri olmazsa sürekli patlak veren ve bitmek bilmeyen yeni skandallarıyla gündeme gelen AİVD’nin adının ‘hukuk tanımaz’a çıkacağını ifade ediyorlar.

Avrupa Türk Gazetesi © ÖZEL HABER

YASAL UYARI: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Avrupa Türk Gazetesi'ne aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir. Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.