avrupahollandaalmanyabelcikafransafetoakpchpmhpiyip
DOLAR
32,3190
EURO
35,1206
ALTIN
2.301,92
BIST
9.053,72
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak

Cinayette f-tipi izi

Terörle Mücadele ekipleri Rahip Santoro cinayetinin F tipi şifrelerini aydınlatmaya başladı. Şüpheler, cinayetin işlendiğin dönemde Trabzon Emniyet Müdürü olan Ramazan Akyürek’in üzerinde yoğunlaştı. Akyürek’in, Hrant Dink’in öldürülmesindeki rolü de araştırılıyor.

Cinayette f-tipi izi
A+
A-

Trabzon’da işlenen Rahip Andrea Santoro cinayetinde F tipi şifrelerini inceleyen Emniyet Genel Müdürlüğü Terörle Mücadele Daire Başkanlığı önemli ayrıntılara ulaştı.

Santa Maria Katolik Kilisesi Rahibinin öldürülmesinde F tipi örgütün rolü, yürütülen titiz bir çalışmayla aydınlatılmaya başladı.

Emniyet Genel Müdürlüğü, F tipi örgütün silahlı gücünün araştırılması için geçen haziran ayında 30 ilde araştırma yapılması talimatı verdi. Talimatta; örgütün Danıştay, Dink, Hablemitoğlu ve Rahip Santoro gibi cinayetlerle bağının sorgulanması istendi.

“Çok gizli” yürütülen incelemede, cinayetin soruşturma ve kovuşturma aşamasındaki karanlık noktalar belirlendi. Ekiplerin, cinayetin işlendiği dönemde Trabzon Emniyet Müdürü olan Ramazan Akyürek üzerinde yoğunlaştığı belirtiliyor.

Aydınlık Gazetesinin ulaştığı Emniyet Genel Müdürlüğü talimatında şu ifadelere yer verildi:
“Fethullah Gülen ve cemaatinin elinde silahlı bir güç bulunup bulunmadığı… Ordu, jandarma, MİT ve Emniyet birimleri içerisindeki cemaat üyelerinin böyle bir eyleme kalkışmaları halinde hükümeti yıkabilecek ve anayasayı ortadan kaldırabilecek güçlerinin olup olmadığının belirlenmesi… Gülen cemaatinin ülke içerisinde ve ülke dışında örgütlenme yapısının araştırılıp bu örgütlenme içerisinde yer alanların tespiti…”

Rahip Santoro cinayeti işlendikten sonra Ergenekon davasıyla bağlantı kurulmaya çalışılmış ancak F tipi örgüt bunu başaramamıştı.

YASAL UYARI: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Avrupa Türk Gazetesi'ne aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir. Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.