avrupahollandaalmanyabelcikafransafetoakpchpmhpiyip
DOLAR
32,4914
EURO
34,8060
ALTIN
2.474,94
BIST
9.530,47
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak

Normalleşmeden rahatsız oldular

Başkan Erdoğan, Fazıl Say konserine gitmesinin ardından büyük bir linç kampanyası başlatıldığını belirterek, “Bir kesim cumhur ile cumhuriyetin barışmasını tehdit olarak algılıyor” dedi.  

Normalleşmeden rahatsız oldular
07.02.2019
A+
A-

Başkan Recep Tayyip Erdoğan, Mülki İdare Amirleri Toplantısı’nda, Fazım Say konserine katılması ardından başlayan tartışmalarla ilgili açıklamalarda bulundu. Erdoğan,  “Cumhurbaşkanı olarak o gece ülkemizi uluslararası alanda başarıyla temsil eden  bir sanatçımızın yanında bulunmaktan memnuniyet duyduk ancak malum kesimler daha konser daveti şahsıma ulaştığı andan itibaren büyv ük bir linç kampanyası başlattılar. Edebe, ahlaka, vicdana asla sığmayacak laflar ettiler” diye konuştu. 

SAYILARI AZ SESLERİ ÇOK

Başkan Erdoğan şunları söyledi: “Ülkemizde sayısı az ama sesi çok çıkan bir kesim, devlet ile vatandaşları arasındaki uçurumun kapanmasından rahatsız oluyor. Bu kesim cumhur ile cumhuriyetin barışmasını, kucaklaşmasını, kendi ikballerine, çıkarlarına yönelik büyük bir tehdit olarak algılıyor. En sert tepkiyi de normalleşme yolunda atılan adımlar karşısında gösteriyorlar. Ülkemizde sosyal gerilimleri düşürecek, milletimizin tüm farklılıklarıyla kenetlenmesini sağlayacak çabalar niyeyse bunları çok öfkelendiriyor.”

Telefonumuz kapalı olmaz 

 

Erdoğan, yönetim anlayışlarının temelinde “insanı yaşat ki devlet  yaşasın” ilkesinin bulunduğuna işaret ederek, “Medeniyetimiz idarecilere,  ‘Fırat’ın kıyısında bir koyunu kurt kapsa onun hesabını verme’ sorumluluğunu yüklemiştir. Bunun için sizlerden günün 24 saati, haftanın 7 günü milletimizle iç  içe olmanızı istiyorum. Kaymakam, öyle 8 saat mesai, yok öyle bir şey. Kaymakam  vatandaşıyla yatar, vatandaşıyla kalkar. Biz de öyleyiz. Vatandaşımızla yatarız, vatandaşımızla kalkarız. Telefonumuz bizim kapalı olmaz” dedi.

AKM’de temel atılıyor 

 

Başkan Erdoğan, Taksim’de yeniden inşa edilecek Atatürk Kültür Merkezi’nin temelinin önümüzdeki hafta atılacağını söyledi. Erdoğan, “Bu adımlar, AKM’nin yapımı ve daha birçok attığımız ve sinemamıza çağ atlatan adımlar… Niye yapmadılar daha önce? Çünkü böyle bir dertleri yok” dedi. 

156 ülkeye dizi ihracı

Yaptıkları düzenlemelerle sanatçıların birçok sorununu çözüme  kavuşturduklarına da işaret eden Erdoğan, 2002 yılında vizyona giren yerli film sayısı 9 iken, 2018 yılında bu sayı 180’e, 2 milyon olan yerli film seyirci  sayısı da 44,5 milyona ulaştı. Bugün Türk dizileri dünyanın 156 ülkesine ihraç  ediliyor ve yaklaşık 500 milyon kişi tarafından izleniyor. 350 milyon dolarlık  ihracat hacmiyle Türk dizileri Amerika’dan sonra bu alanda ikinci sıraya  yerleşti” dedi. 

MGK’da gündem Kuzey Irak ve Suriye 

Milli Güvenlik Kurulu’nun yeni yılın ilk toplantısında ABD’nin Suriye’deki güvenli bölge teklifi, Kuzey Irak’ta Türk üssüne yönelik provokasyon ve yerel seçim için güvenlik çalışmaları değerlendirildi.  

 

Milli Güvenlik Kurulu’nun (MGK) 2019 yılı ilk toplantısı, Başkan Recep Tayyip Erdoğan’ın başkanlığında dün gerçekleşti. Toplantının öncelikli gündem maddesini “Suriye” oluşturdu. Toplantıda, ABD’nin Suriye’den çekilme kararıyla birlikte bölgede yaşanan gelişmeler tüm yönleriyle değerlendirildi. Türkiye-Suriye sınır hattında oluşturulması planlanan “güvenli bölge” formülü masaya yatırıldı. Bu kapsamda ABD, Rusya ve Koalisyon ülkeleri ile yürütülen temaslar değerlendirildi.  MGK toplantısında terör örgütü PKK’nın Kuzey Irak’ın Duhok kentindeki Türk Üssü’ne yönelik provokasyonu ele alındı. 

IRAK’TA PROVAKASYON 

IKBY’nin bu konuda başlattığı soruşturmaya ilişkin gelişmeler ve yeni provokasyonlara karşı önlemler masaya yatırıldı. Başta PKK ve FETÖ olmak üzere terör örgütlerine karşı yurt içinde verilen mücadele de ele alındı. Güvenli bölgenin derinliği, yönetimi ve terör örgütlerinin temizlenmesi ne kadar birçok başlık ele alandı. Güvenli bölgenin tehditlere karşı oluşturulması hassasiyeti yinelendi. 

 

 

 

 

YASAL UYARI: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Avrupa Türk Gazetesi'ne aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir. Ayrıntılar için lütfen tıklayın.