avrupahollandaalmanyabelcikafransafetoakpchpmhpiyip
DOLAR
32,3942
EURO
35,0195
ALTIN
2.325,52
BIST
9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak

“Sonucu anlamak için Emel Clooney’nin yüzüne bakın“

İsviçre’de “Ermeni soykırımı uluslararası bir yalandır” dediği için ceza alan İşçi Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek, 28 Ocak’ta AİHM’de görülen davası sonrasında Habertürk’e konuştu. İşte Perinçek’in açıklamaları:

“Sonucu anlamak için Emel Clooney’nin yüzüne bakın“
A+
A-

ÇİFT DİKİŞ OLACAK: AİHM’nin kararını büyük bir umutla bekliyoruz. Birkaç aya kalmaz sonuç açıklanır. Avrupa hukuku belli. 2. Daire’de kazandığımız dava var. Bu dava ile birlikte çift dikiş olacak. Avrupa’ya özgürlük götüren millet olacağız. Karar açıklandıktan sonra, Atatürk devrimleri Türkiye’sinin özgürlük rüzgârı esecek Avrupa’da.

YÜZÜNDEN OKUNUYORDU: Davanın sonucu herkesin yüzünden okunuyordu. Sonucu anlamak için Emel Clooney Hanımefendi’nin yüzüne bakmanız yeterli, onun da yüzünden okunuyordu.

SİYASİ PARTİLER BİR OLDU: Ermeni soykırımı iddiası yalanı artık bitti. AİHM’nin kararıyla da bu sorunu kökünden çözmüş olacağız. 1915’in 100. yılı diye en ufak bir kaygımız da yok. Türkiye’nin milli güçlerini temsil eden siyasi partiler, Strasbourg’da bir oldu. Tek davada Türkiye birleşti.

SADECE 26 ERMENİ GELDİ: Davaya oradaki Türk toplumu da desteklemek için gelmişti. Bizden yüzlerce kişi varken, Ermeni tarafından ya da şöyle diyeyim büyük devletlerin oyuncağı olanlardan sadece 26 kişi gelmişti. Bunu bize söyleyen Fransız polisiydi. Fransa’da 600 bin Ermeni yaşıyor. Moral bozukluğunu siz değerlendirin.

KAYBETTİKLERİNİ ANLADI: İsviçre saatleriyle ünlü olan bir ülke olmasına rağmen, İsviçre heyeti konuşma sürelerini, yani saatlerini ihlal etti. Ermeniler bizim yaptığımız duruşma sonrası moral olarak çok bozuktu. İsviçre ve Ermenistan tarafı sanki davayı kaybettiklerini o an anladı. Biz ise soğukkanlı, ucuz propagandaya girmeden savunmamızı yaptık. Bizim savunmamıza karşılık tek bir soru bile yöneltemediler bize.

YASAL UYARI: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Avrupa Türk Gazetesi'ne aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir. Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.