avrupahollandaalmanyabelcikafransafetoakpchpmhpiyip
DOLAR
32,3283
EURO
35,0825
ALTIN
2.297,56
BIST
8.989,17
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak

Cumhurbaşkanı Erdoğan: “Komşunu da al gel”

Cumhurbaşkanı Erdoğan, baba ocağına gelen vatandaşların izinlerinden en az bir haftayı da ‘Türkiye evimiz, vatanımızı tanıyalım’ anlayışıyla turizme ayırmasını istedi ve ‘Komşunu da al gel’ kampanyası başlattı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan: “Komşunu da al gel”

Türk turizminin hak ettiği yere ulaşması için Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından yurt dışındaki vatandaşlar için ‘Komşunu Al Gel’ kampanyası başlatıldı. Dün, turizm sektörünün temsilcileri ile Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde bulaşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, yurt dışındaki Türk vatandaşlarının tamamını ülkenin fahri turizm elçileri olarak gördüklerini belirterek, “Bunun için, baba ocağına gelen, akrabalarını ziyaret eden vatandaşlarımız, izinlerinden en az bir haftasını da ‘Türkiye Evimiz, vatanımızı tanıyalım’ anlayışıyla turizme ayırmalı” dedi.

Yurt dışındaki vatandaşlara, gelirken yaşadıkları ülkelerdeki komşularını, arkadaşlarını da ülkemize davet etmesini isteyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, “İşte bu sebeple ‘Komşunu Al Gel Kampanyası’nı başlatıyoruz” diye konuştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, turizmdeki hizmet kalitesi, ürün çeşitliliği, kültürel ve tarihi birikim, insan kaynağı gibi güçlerimizi etkin kullanarak kısa vadede 50 milyar dolar, ardından 2023 hedefi olan 86 milyar dolarlık turizm gelirine ulaşılacağını söyledi.

TÜRKİYE ‘EN GÜZELLERİN’ ÜLKESİ

Turizmciler ile ister yerli veya yabancı olsun, tüm turistlere seslenmek istediğini söyleyen Erdoğan “Türkiye en güzel denizlerin, dağların, ırmakların, toprakların, ağaçların, güneşin, yemeklerin, meyvelerin, en sıcak gülümsemelerin; velhasıl yer yüzünde yaşanacak en güzel zamanların ülkesidir. Türkiye tarihi, coğrafyası ve insanıyla özel bir ülkedir. Bizim insanımızın, topraklarımızın, genlerimizin böyle bir özelliği var, bunu böyle başka yerlerde kolay kolay göremezsiniz. Ülkemiz, Efes’ten Kapadokya’ya, Sümela’dan Ani’ye, Ayasofya’dan, Nemrut’tan Mevlânâ’ya, Selimiye’den İshak Paşa’ya dünyanın en büyük açık hava müzesidir. Edirne’den Kars’a, Sinop’tan Antalya’ya, Diyarbakır’dan İzmir’e Türkiye’nin her bir şehri ayrı güzelliklere sahiptir.

Hangi milletten, hangi inançtan, hangi dilden olursa olsun herkese hitap edecek, herkese cazip gelecek olağanüstü zenginliklerin ülkesidir, ülkem. Böyle bir ülkeye sahibiz. Doğu ile batıyı, kuzey ile güneyi, otantikle moderni, geçmişle geleceği, denizle dağı, mozaikle çiniyi, neyle kemençeyi, kaplıcayla kayağı ve daha nicelerinin sadece Türkiye’de bir arada bulunabileceğine işaret ederek “Sizleri, tüm bu güzellikleri ülkemizde yaşamaya davet ediyoruz” ifadelerini kullandı. Hâlen yurt dışında yaşayan 5 milyon Türk vatandaşı bulunduğunu, Türkiye’ye döndüğü hâlde yurt dışıyla bağlantısını sürdüren 3,5 milyon Türk vatandaşı olduğunu da hatırlattı.

‘Düğün dernek vatanda olur’

Türkiye’yi keşfetmek için yola çıkan, yanında komşusunu, eşini, dostunu da getiren vatandaşlardan bir ricasının daha bulunduğuna dikkati çeken Erdoğan,“Yurt dışında yaşayan vatandaşlarımızdan, düğün veya düğün dernek, ‘vatanda olur’ anlayışıyla düğün, nişan, sünnet gibi özel törenlerini yani cemiyetlerini ülkemizde yapmalarını bekliyorum. Elbette doğduğun yer kadar, doyduğun yer de değerlidir, önemlidir. Ama bizim memleketimiz ayrı bir güzeldir” dedi.

Şair Turgut Uyar’ın “Türkiye’m” isimli şiirinin, “Seni boydan boya sevmişim, Ta Kars’a kadar Edirne’den. Sen vatanımsın, ekmeğimsin. Duyduğum, bildiğim zafersin yıllarca” dizelerini hatırlatan Erdoğan, şair Cahit Külebi’nin de “Yurdum” isimli şiirinin “Ağladığım senin içindir, güldüğüm senin için, öpüp başıma koyduğum ekmek gibisin” dizelerini okudu.

Avrupa Türk Gazetesi © ÖZEL HABER

YASAL UYARI: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Avrupa Türk Gazetesi'ne aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir. Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.