avrupahollandaalmanyabelcikafransafetoakpchpmhpiyip
DOLAR
32,3184
EURO
35,0487
ALTIN
2.307,01
BIST
9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak

ABD Başkanı Trump’tan Suriye açıklaması: Saldırı emrini verdim

ABD Başkanı Trump’ın Suriye’deki kimyasal saldırıya ilişkin açıklama yaptı. Trump, ABD ile Fransa ve İngiltere’nin, Suriye rejimi hedeflerini vurmaya başladığını duyurdu. Açıklamanın ardından ABD, İngiltere ve Fransa Suriye’ye hava harekatı yapıyor

ABD Başkanı Trump’tan Suriye açıklaması: Saldırı emrini verdim
A+
A-

ABD Başkanı Trump’ın Suriye’deki kimyasal saldırıya ilişkin açıklama yaptı. ABD Başkanı Donald Trump, ABD ile Fransa ve İngiltere’nin, Suriye rejimi hedeflerini vurmaya başladığını duyurdu.

Trump, “Kısa süre önce, ABD Silahlı Kuvvetleri’ne Suriye diktatörü Beşar Esad’ın kimyasal silahlarıyla bağlantılı hedeflere önleyici saldırılar yapılması talimatını verdim”dedi.

ABD Başkanı Trump, “Bu harekatı Esad’ın kimyasal silah kullanmasını engelleyene kadar sürdürmeye hazırlıklıyız ancak ABD, Suriye’de süresiz bir mevcudiyet aramıyor. Bölgenin kaderi, bölgenin kendi insanlarının elinde. Harekat, Rusya’nın Esad’ı kimyasal silahlardan uzak tutmak konusundaki aciziyetinin direkt sonucu.” ifadesini kullandı.

ABD, İNGİLTERE VE FRANSA HAVA HAREKATI DÜZENLENİYOR

Açıklamanın ardından ABD, İngiltere ve Fransa Suriye’ye hava harekatı yapıyor. Suriye Devlet Televizyonu, hava savunma sistemleri ile saldırıya karşılık verildiğini duyurdu.

Şam’ın batısında yer alan Lübnan sınırı boyunca hedeflerin vurulduğu da gelen bilgiler arasında.ABD, Saldırılarda Tomahawk füzelerinin de kullanıldığını açıkladı.

İHA’nın aktardığına göre; Barza’daki bilimsel araştırma merkezinden dumanlar yükseliyor. ABD savaş gemilerinden atılan Tomahawk füzeleri ile hedeflenmesi sonucunda 4. Tugay milis kuvvetlerinin merkezi de vuruldu.

AÇIKLAMANIN ARDINDAN ŞAM’DA PATLAMA SESLERİ

Trump’ın açıklamasının ardından Suriye’nin başkenti Şam’da patlama sesleri duyulduğu belirtildi.

Rusya’nın Suriye’yi füze saldırılarına karşı savunacağını ilan etmesinin ardından Twitter hesabından Suriye’ye operasyon mesajı vermişti.

ABD Başkanı Donald Trump, Suriye’ye yönelik olası müdahalenin çok yakında da gerçekleşebileceğini, hiç yakın olmayan bir zamanda da gerçekleşebileceğini belirtmiş, “Suriye’ye saldırının ne zaman olacağını asla söylemedim. Çok yakında da olabilir, hiç yakın olmayan bir zamanda da olabilir” ifadesini kullanmıştı.

ABD Başkanı, Twitter hesabından paylaştığı mesajda, “Rusya, Suriye’ye atılacak her füzeyi vuracağını söylemiş. O zaman hazır ol Rusya çünkü füzeler geliyor, hem de iyi, yeni ve akıllısından. Kendi halkını öldüren ve bundan zevk alan gaz katili hayvanla ortak olmayacaktınız.” ifadelerini kullanmıştı.

Esed rejimi, başkent Şam’daki Doğu Guta bölgesinin Duma ilçesinde 7 Nisan’da kimyasal silah kullanmış, 78 sivil ölmüştü.

ABD, Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyine (BMGK) BM içinde katliamın soruşturulması ve sorumlularının belirlenmesi için mekanizma kurulmasını öneren tasarı sunmuş ancak Rusya veto etmişti.

Günler süren tartışmaların ardından gelen Amerikan müdahalesi, Trump’ın bir yıl içerisinde Suriye’ye yönelik verdiği ikinci saldırı emri. Trump, daha önce sivillere karşı sarin gazı kullanıldığı gerekçesiyle geçen yıl Nisan ayında Suriye’yi vurma talimatı vermişti.

YASAL UYARI: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Avrupa Türk Gazetesi'ne aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir. Ayrıntılar için lütfen tıklayın.