avrupahollandaalmanyabelcikafransafetoakpchpmhpiyip
DOLAR
32,3470
EURO
35,0988
ALTIN
2.307,90
BIST
9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak

Hrant Dink cinayetinin ardındaki sis perdesi aralanmaya başladı

Hrant Dink’in ölümesinin üstünden 8 yıl geçti. F tipi örgütün yargıya hakim olduğu yıllarda dava tetikçilerden öteye gitmedi. Cinayetin amacı hem yargı tarafından hem de Hrant’ın arkadaşları tarafından gizlendi. Ta ki yargıdaki cemaat ağırlığı zayıflayana kadar.

Hrant Dink cinayetinin ardındaki sis perdesi aralanmaya başladı
A+
A-

Gazeteci Hrant Dink’in öldürülmesinin üzerinden tam 8 yıl geçti. Daha yeni yeni cinayetin ardındaki sis perdesi aralanmaya başladı.

Şemdinli bombalaması, Danıştay baskını ve Hrant Dink cinayeti… Bu üç olay da art arda yaşandı. Şemdinli’de Türk Ordusu, Danıştay’da Cumhuriyet yargısı, Dink cinayetinde de milli kuvvetler hedef alındı.

Dink’in öldürülmesi dört dörtlük bir gladyo suikastiydi. Cemaat yargı, polis ve ordu içindeki yapılanmasını tamamladı… Ulusalcılar cezaevlerine atıldı… Türkiye solu vatansızlaştırıldı… Ermeni diyasporasının da hedefinde olan Hrant Dink ortadan kaldırıldı.

8 yıl boyunca ne yargı ne de “Hrant’ın arkadaşları” cinayetin F tipi örgüt ayağını araştırdı.

İşçi Partisi Lideri Doğu Perinçek’in açıkladığı bu bilgi 8 yıl boyunca gizlenmeye çalışıldı. Cinayet timini istihbaratçı polisler yönetiyordu. Ekip başı da Erhan Tuncel’di. Işık evlerinde yetişmişti Ve Fethullah sicilli Ramazan Akyüret tarafından resmi polis muhbiri yapılmıştı.

Dink’in öldürüleceği Trabzon’da bilmeyen yoktu. Emniyet İstihbaratı da biliyordu. Öyle ki “Yasin Hayal Dink’i ne pahasına olursa olsun öldürecek” istihbartı Daire’de değiştirildi. İstanbul’a “ses getirecek eylem” diye gönderildi. İşte o cinayet ihbarını değiştiren büronun başında da tutuklu emniyet müdürü Ali Fuat Yılmazer vardı.

F tipi örgütün polis, adliye ve bürokraside güç kaybetmesi, soruşturmaların derinleşmesini sağladı. Dink cinayetinde rolü olan devlet memurları bu güne kadar soruşturulmamıştı. Savcı Yusuf Hakkı Doğan o dönemin bütün isimleri tek tek sorguladı ve ardından tutuklamalar geldi. Muhittin Zenit, Özkan Mumcu, Ercan Demir gibi önemli istihbaratçılar cezaevine girdi.

F tipi güç kaybetmesiyle tetikçiler de konuşmaya başladı. Ogün Samast Fethullahçı polislerle bağlantılarını bir bir anlattı.

Savcı, tutuklu emniyet müdür Ali Fuat Yılmazer’e k”bu cinayet cemaatin Emniyet’teki örgütlenmesini tamamlamak için mi işlendi” diye sordu. Bu kritik soru ile ilgili Eski İstihbarat Daire Başkanı Sabri Uzun önemli bir değerlendirme yaptı. Uzun, f tipi örgütün “Ergenekon davasını başlatabilmek için Hrant Dink’in öldürülmesine yol verdiler” dedi.

YASAL UYARI: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Avrupa Türk Gazetesi'ne aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir. Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.