avrupahollandaalmanyabelcikafransafetoakpchpmhpiyip
DOLAR
32,3168
EURO
35,0597
ALTIN
2.307,99
BIST
9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak

CHP PM’de İlgezdi ile Onursal Adıgüzel’in kavgası

Görevden alınan Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi ile ilgili PM’de çıkan tartışmaya, eşi Gamze Akkuş İlgezdi de katıldı.

CHP PM’de İlgezdi ile Onursal Adıgüzel’in kavgası
03.02.2019
A+
A-

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP), geçtiğimiz pazar günü olaylı Merkez Yönetim Kurulu (MYK) ve Parti Meclisi (PM) toplantıları gerçekleştirdi.

Adayların belirlendiği toplantılar, toplamda 18 saat sürdü.

CHP’li üyeler, toplantılar sırasında zaman zaman gerginlik yaşadı. 
Bunlardan biri de Genel Başkan Yardımcısı Onursal Adıgüzel ile İstanbul Milletvekili Gamze Akkuş İlgezdi arasında yaşandı.

CHP PM'de İlgezdi ile Onursal Adıgüzel'in kavgası

YENİDEN ADAY GÖSTERİLMESİ PLANLANIYORDU

Kulislere yansıyan bilgilere göre Kılıçdaroğlu, Ataşehir için İçişleri Bakanlığı tarafından görevden alınan Belediye Başkanı Battal İlgezdi’nin yeniden aday gösterilmesini planlıyordu.

ADIGÜZEL KARŞI ÇIKTI

Ancak MYK’de Onursal Adıgüzel’in de aralarında bulunduğu bazı isimler bu adaylığa, “görevden alınmış bir ismin yeniden aday gösterilmesinin partiye zarar vereceği” gerekçesiyle karşı çıktı.

CHP PM'de İlgezdi ile Onursal Adıgüzel'in kavgası

Toplantıda İlgezdi’nin Genel Başkan Yardımcısı olan eşi Gamze Akkuş İlgezdi, eşinin adaylığına karşı çıkılmasına tepki gösterdi ve Adıgüzel ile aralarında sert tartışma yaşandı.

TOPLANTIYI TERK ETTİ

Bazı Genel Başkan Yardımcıları devreye girerek gerginliği yatıştırmaya çalışırken, İlgezdi toplantıyı terketti.

YENİDEN ADAY

Daha sonra Battal İlgezdi’nin ismi onaylandı. Böylece Ataşehir’de CHP’nin adayı yeniden Battal İlgezdi oldu.

Günün önemli gelişmeleri VİDEO

YASAL UYARI: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Avrupa Türk Gazetesi'ne aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir. Ayrıntılar için lütfen tıklayın.