avrupahollandaalmanyabelcikafransafetoakpchpmhpiyip
DOLAR
32,5801
EURO
34,7733
ALTIN
2.509,80
BIST
9.693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak

Türkiye ile İran ortak banka kuruyor

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Şubat ayı sonunda yapması beklenen İran ziyaretinin gündemi netleşmeye başladı. Erdoğan’ın İran ziyareti ile ilgili İran İletişim Bakanı Mahmud Vaezi gazetecilerin sorularını yanıtladı. Vaezi “İran-Türkiye arasında kurulacak ortak banka konusu başta olmak üzere bir çok konuyu görüşeceğiz” dedi.

Türkiye ile İran ortak banka kuruyor
A+
A-

Ay sonunda İran’ı ziyaret etmesi beklenen Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın, Tahran gündemi netleşmeye başladı.

İran İletişim ve Telekomünikasyon Bakanı Mahmud Vaezi, Erdoğan’ın İran ziyareti ile ilgili basın mensuplarının sorularına yanıt verdi.

“İran-Türkiye arasında kurulacak ortak banka konusu başta olmak üzere bir çok konuyu görüşeceğiz” diyen İranlı bakan, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Tahran ziyareti sırasında çok önemli konuların ele alınacağına dikkat çekti.

Başta ticari konularında ele alınacağına vurgu yapan Vaezi, “Türkiye Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın İran ziyaretinde ticaret alanında var olan bazı problemleri görüşüp çözmeyi umut ediyoruz. Ticaret alanında daha geniş ufuklara ulaşmayı amaçlıyoruz” dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan ile İran Cumhurbaşkanı Ruhani’nin görüşeceği bir diğer önemli ticari konu ise Türkiye-İran arasında inşa edilmesi planlanan yeni tren hattı.

Kurulacak yeni tren hattı ilgili soruları da yanıtlayan Bakan Vaezi, Bazergan sınır kapısından geçecek Türkiye-İran arasındaki ikinci bir tren hattını inşa etmeyi planladıklarını açıkladı.

Tercihli Ticaret Anlaşmasının, yürürlüğe girmesine sayılı günler kala Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ile Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekçi art arda İran’ı ziyaret etmişti. Anlaşma için “İki ülke ekonomisi ve karşılıklı ticareti için tarihi bir başlangıç” yorumu yapılmıştı.

Türkiye ve İran 15 milyar dolar seviyesinde olan ticaret hacmini 35 milyar dolar seviyesine yükseltmeyi amaçlıyor.

Geçen günlerde de İran’ın Moskova Büyükelçisi Mehdi Senai, İran ve Rusya’nın ortak bir banka veya karşılıklı bir hesap açmayı planladıklarını açıklamıştı.

YASAL UYARI: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Avrupa Türk Gazetesi'ne aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir. Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
ETİKETLER: , ,
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.