avrupahollandaalmanyabelcikafransafetoakpchpmhpiyip
DOLAR
32,3361
EURO
35,1955
ALTIN
2.247,62
BIST
8.718,11
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak

İyi Parti’den istifa eden Tamer Akkal, AK Parti’ye geçti

İyi Parti’nin yaptığı ittifak nedeniyle istifa kararı alan Tamer Akkal’ın AK Parti rozetini, Cumhurbaşkanı Erdoğan taktı.

İyi Parti’den istifa eden Tamer Akkal, AK Parti’ye geçti
06.02.2019
A+
A-

İyi Parti ile CHP arasında kurulan ittifakın gizli ortağının, terör örgütü PKK’nın siyasi kanadı HDP olduğu ortaya çıktı.

HDP ile yapılan ittifak pazarlıklarını öğrenen İyi Parti Manisa Milletvekili Tamer Akkal, partiden istifa etme kararı aldı.

İyi Parti ile yollarını ayıran Akkal, AK Parti’ye katıldı.

Akkal’a parti rozetini, Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan taktı.

İyi Parti'den istifa eden Tamer Akkal, AK Parti'ye geçti

İyi Parti’den AK Parti’ye geçen Manisa Milletvekili Akkal, TBMM’de gazetecilere açıklama yaptı ve sorularını cevapladı.

Akkal, AK Parti saflarında siyaset yapmaya başladığını belirterek, Türkiye üzerindeki oynayan ekonomik ve terör oyunlarına atıf yaptı. Akkal, “Bu oyunların karşısında bende Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan önderliğinde bu harekete destek verme, bu dönemde elimi taşın altına sokarak AK Parti saflarında siyaset yapma gereğini hissettim” ifadelerini kullandı.

“AK PARTİ SAFLARINDA DAHA ETKİLİ OLACAĞIMA İNANDIM”

Akkal, AK Parti’ye neden geçtiğine ilişkin soruya, “Ülkemizin içinde bulunduğu durum, ülkemizin yabancı devletler tarafından içine düşürülmek istenen bir senaryo var. Bu senaryo karşısında AK parti saflarında daha etkili ve faydalı olacağıma inandığım için, bu geçiş sırasında da bana desteğini esirgemeyen Manisa milletvekili Murat Baybatur’un desteğine ve çabalarına ayrıca teşekkür ediyorum.” şeklinde konuştu.

“HİÇBİR TÜRK MİLLİYETÇİSİ PKK UZANTISI İLE MÜCADELE VERMEYİ ARZU ETMEZ”

İyi Parti’de rahatsızlıkların olduğu ve AK Parti’ye geçişlerin olacağına ilişkin soruya Akkal, “İyi Parti’deki herhangi bir milletvekili AK Parti’ye geçecek diye bir şey söyleyemem. Öyle bir duyumum, konuşmam hiç kimseyle olmadı. hemen hemen tüm milletvekilleriyle ayrılmadan önce yaptığım görüşmelerde İyi Parti içerisindeki yönetim sistemsel hatalarından dolayı ve özellikle son dönemdeki Cumhuriyet Halk Partisi ile yapılan yerel seçim ittifakından dolayı büyük sıkıntı var. Cumhuriyet Halk Partisi’nin İyi Parti direkt olmasa bile Cumhuriyet Halk Partisi’nin PKK’nın siyasi kanadı olan parti ile çeşitli yerlerde yapmış olduğu görüşmeler ve destek sözleri, İl Başkanı Tunç Soyer’e desteğini açıkladı. ‘Sokak sokak, mahalle mahalle gezip Tunç Soyer’e oy isteyeceğiz’ dedi. Hiçbir Türk milliyetçisi PKK uzantısı ile mücadele vermeyi arzu etmez.” dedi.

İyi Parti'den istifa eden Tamer Akkal, AK Parti'ye geçti

YASAL UYARI: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Avrupa Türk Gazetesi'ne aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir. Ayrıntılar için lütfen tıklayın.