avrupahollandaalmanyabelcikafransafetoakpchpmhpiyip
DOLAR
32,3184
EURO
35,0487
ALTIN
2.307,01
BIST
9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak

Eski Devlet Bakanı Abdüllatif Şener ‘Hayır’ kampanyası çerçevesinde Hollanda’da hitap edecek

‘Cumhurbaşkanlığı-hükümeti sistemi’ olarak ifade edilen Başkanlık sisteminin halk oylamasına sunulacağı 16 Nisan tarihindeki Anayasa referandumu yaklaşırken, yurtdışında yaşayan Türk vatandaşları Hollanda’da 27 Mart – 9 Nisan tarihleri arasında Amsterdam, Rotterdam ve Deventer Başkonsolosluğu’na bağlı seçim merkezlerinde sandığa gidecekler. Öte yandan yurtdışında yaşayan Türkler, Evet ve Hayır tercihleri için seçim kampanyası çalışmalarına devam ediyor.

Eski Devlet Bakanı Abdüllatif Şener ‘Hayır’ kampanyası çerçevesinde Hollanda’da hitap edecek
A+
A-

Referandum’da hayır kampanyası çerçevesinde, eski AK Parti’li Başbakan Yardımcısı ve Devlet Bakanı Abdüllatif Şener Hollanda’ya gelerek Türk seçmenlere hitap edecek.

Abdüllatif Şener’in 5 Mart 2017 pazar günü saat 15:00’de Mijnsherenlaan 9, 3081GA Rotterdam adresinde bulunan Art Hotel Rotterdam‘da,  “Neden referandumda hayır oyu verilmesi gerektiği” temalı konferans vereceği duyuruldu.

ESKİ DEVLET BAKANI ABDÜLLATİF ŞENER HOLLANDA’YA GELİYOR
Konferans, Turap Tercan ve Süleyman Yılmaz ikilisinin başını çektiği ‘Zuid-Holland Hayır Platformu’ tarafından organize ediliyor. Alevi entelektüel Tercan’ın 2015 yılında, CHP Hollanda birliği adlı oluşumda disiplin kurulu başkanlığı görevinden istifa ettiği ve cumhuriyetten yana bağımsız hareket ettiği biliniyor. CHP’nin adını taşıyan söz konusu oluşumun laikliği ve sosyal-demokrasi’yi temsil etmediği ve dar bir klik olmaktan ileriye gidemediği için halka inemediği gerekçeleri dinlendirildi.

Abdüllatif Şener’in Turap Tercan’ın davetlisi olarak  Hollanda’ya geleceği ve ziyaretinin hiç bir partiyle ilgisinin olmadığı duyuruldu. Partilerin değil, Evet/Hayır tercihlerinin 16 Nisan’daki seçimlerde yarışacağını duyuran organizasyon, particilik söylentilerine itibar edilmemesi gerektiğini duyurdu.

ORTALIĞI KARIŞTIRAN ‘CHP ORGANİZE EDİYOR’ İDDİALARINA NET YANIT; FAALİYETİ CHP DEĞİL, HAYIR PLATFORMU YAPIYOR
CHP adına görev yaptığını ifade eden kimi kişilerin Abdüllatif Şener’in Hollanda ziyaretini kendi himayelerine geçirme ve düzenlenen faaliyetlerin üzerine oturma adımları üzerine, programın düzenleyici ve katılımcıları buluşmanın CHP gibi siyasi partilerle hiç bir ilgisinin olmadığı vurgulanarak, bu şekilde hareket edenlerin işgüzar olduğu kulislerde ifade edildi. Sanal ortamda dolaştırılan ve Abdüllatif Şener haricinde insanların resimlerinin bulunduğu afişlerin gerçeği yansıtmadığı ifade edildi.

HAYIRCI’LARDAN AKILLI ADIM, HEDEF SAĞ SEÇMENE ULAŞMAK
Kimi CHP’liler ise bu hareketleri sergileyenlerin partiyle ilgisinin olmadığını, yürütülecek Hayır kampanyasında parti afişlerinin kullanılmasının CHP Genel Merkezi tarafından da kesinlikle yasaklandığını, 16 Nisan seçimlerinin parti seçimi değil sistem seçimi olduğu ve bu tür yaklaşımların özellikle sağ seçmeni faaliyetlere katılmaktan imtina ettirdiği vurgulandı. Hatta birkaç Hayır seçmeni ise daha ileri giderek Abdüllatif Şener‘in faaliyet afişine CHP parti logosu ve dernek başkanı resminin koymanın Evet kampanyası’na hizmet olduğunu iddia ederek, “Bu yapılanlar tam bir işgüzarlıktır. İşgüzarlık şudur; yeri ve hiç gereği yokken, kendini göstermek, birine yaranmak için işe karışan kimsedir. AKP seçmenini biz bu kafayla nasıl Hayır vermeye ikna edeceğiz. Tüm bu engellere rağmen çalışmalar sürüyor” şeklinde sosyal medyada eleştirilerde bulundu.

CHP tabanı da profesyonel olmayan hareketlerden rahatsız. Kimi kişilerin ve kişi etrafında oluşturulan ilkelerle ilgisi olmayan kliklerin, fırsattan istifade ederek sanki kendileri Abdüllatif Şener’i Hollanda’ya getiriyormuş gibi hava oluşturarak, ‘faaliyeti biz yapıyoruz’ denilerek kimileri önce çıkartma çabalarının CHP üyeleri ve tabanı tarafından da tasvip edilmediği dile getirildi. CHP Hollanda birliği için daha önce de ‘çalışma yapmayan, pasif 4 kişilik dar ekip’, ‘üye demokrasisini olabildiğince kısarak, diğer Avrupa ülkelerindeki CHP yapılanmalarının tam tersine, Hollanda gelenindeki çalışma gruplarına şube kimliği vermeyen’ ve ‘sosyal-demokrasi ilkeleriyle, Atatürkçülükle ilgisi bulunmayan ve tabanın duyarlılıklarının tam tersine FETÖ bağlantılı kişilerle ilişki muhafaza eden, HDP’le işbirliğine giren gibi eleştiriler CHP’liler tarafından dile getirilmişti. Ayrıca etkin muhalefet etmediği için şu eleştiriler sosyal medya da yapılmıştı; “Onlar CHP’yi Hollanda’da sevdirmek yerine, mezhep ve bölgecilik temelli bakışla sadece insanları yıpratmakla ve insanları CHP’den soğutmakla meşguller. AKP’nin yurt dışında da devlet kurumlarını da içine katarak bu kadar yolsuzluğa battı bu ortamda PKK’nın partisi HDP’le beraber hareket ederek tabanımızı partiden soğuttular.”

YÜRÜKEL FAALİYETİN ÖNEMİNE DAİR AÇIKLAMADA BULUNARAK VATANDAŞLARI DAVET ETTİ
Hollanda Referandumda Hayır Platformu‘nun önemli bileşenlerinden olan ve Atatürkçü kimliğiyle bilinen Hollanda Türkleri Konseyi‘nin akademisyen Başkanı Sefa Yürükel ise hemşerisi de olan Abdüllatif Şener’in Hollanda’da gerçekleştireceği etkinliği desteklediklerini ifade ederek “Abdüllatif Şener’e Hollanda’ya hoşgeldi diyoruz” dedi.

“AYDINLARIMIZI DİNLEYELİM, KANAAT SAHİBİ OLALIM”
Sosyal-antropolog Sefa Yürükel yaptığı açıklamada; “Abdüllatif Şener gibi şaibeleri olmayan değerli bir siyasetçi, aydın ve devlet adamını Hollanda’da ağırlamaya hazırlanıyoruz. İnsanlarımızın bu toplantıya katılmasını diliyoruz. Biz organize etmiyoruz ancak destekliyoruz. Farklı siyasi geleneklerden gelse de, insanlarımızın, siyaset kültürüyle yoğurulmuş aydınımızı dinlemesinde yarar görüyoruz. Değişik siyasi geleneklerden gelen birikimli aydınların, fikirlerinin dinlenmesi güzel bir çalışmadır. Biz de elimizden geleni yapıyoruz. Siyasetin demokrat olgunluk çevresinde, FETÖ – PKK ve kökten dinci terör örgütlerinin dışlanarak, yapılmasından ayrıca yanayız.” şeklinde konuştu.

ABDÜLLATİF ŞENER KİMDİR VE ÇİZGİSİ NEDİR?
2015’te CHP’den milletvekili adayı gösterileceği söylenen ve son anda aday olmayan Abdüllatif Şener’in FETÖ’ye özellikle dikkat ettiği ve Refah Partisi’nde ve kurucusu olduğu AK Parti’den Başbakan Yardımcısı ve Devlet Bakanı olduğu dönemden beri söz konusu yapılanmayla arasının açık olduğunu 2015 Nisan’da televizyonda anlatmıştı. Abdüllatif Şener’in kim olduğu öğrenmek için Abdüllatif Şener kimdir? okuyun.

Avrupa Türk Gazetesi © ÖZEL HABER

YASAL UYARI: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Avrupa Türk Gazetesi'ne aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir. Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
Yorumlar

  1. Hüseyin Kizilgöz dedi ki:

    Sayin Abdullatif Sener birkac arkadasin bir araya gekek kurdugu ZUID HOLLAND HAYIR PLATFORMU’nun ” davetlisi olarak Hollandaya gelmektedir. Daveti duyan bazi kuruluslar da Sn. Abdullatif Sener hollandaya gelmisken bizde etknlik düzenleyelim diyerek yola cikmalarina ragmen Sn. Abdullatif Sener’i kendileri getiriyormus gibi lanse ediyorlar. Hic önemli degil! Önemli olan referandumda ”HAYIRLI” görev yapilmasidir. Ancak Türkiye’de bir partinin kendi otobüslerinden bile parti amblemlerini kaldirarak referandum calismasi yaparken ayni partinin Hollanda temsilciligi partinin ismini kullanarak ve Hollanda temsilcisinin resmini Sn. Abdullatif Sener’in üzerine basarak etkinlik yapmasina Parti merkezinin tepkisi merak edilmektedir!