avrupahollandaalmanyabelcikafransafetoakpchpmhpiyip
DOLAR
32,3764
EURO
34,9749
ALTIN
2.325,67
BIST
9.078,49
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak

Hollanda’da ‘Hayır’ kampanyası başlıyor; TBB Başkanı Metin Feyzioğlu Hollanda’da hitap edecek

Türkiye Barolar Birliği Başkanı Metin Feyzioğlu ve İzmir Barosu Başkanı Aydın Özcan Hollanda’da düzenlenen konferansta topluma hitap edecekler. Referandum için hazırlıkların sürdüğü anda geçekleşecek faaliyetin ‘Hayır’ı destekleyenler için kampanya startı anlamına geliyor.

Hollanda’da ‘Hayır’ kampanyası başlıyor; TBB Başkanı Metin Feyzioğlu Hollanda’da hitap edecek
A+
A-

Laik Sosyal Demokratlar Hollanda (LSD) derneği’nden yapılan açıklamada, Türkiye Barolar Birliği Başkanı Prof. Metin Feyzioğlu ve İzmir Barosu Başkanı Aydın Özcan’ın, 18 Şubat 2017 Cumartesi günü saat 19:00’da Mijnsherenlaan 9, 3081GA Rotterdam adresinde bulunan Art Hotel Rotterdam‘da konferansta konuşacakları duyuruldu.

Yapılan açıklamada; “Cumhuriyetin ilanından sonra Türk devrim hareketinin temel taşlarından olan Medeni Kanunu’nun kabul edilişinin 91. yılı vesilesiyle 18 Şubat 2017 tarihinde Rotterdam’da bir araya geliyoruz.” denildi.

KONU MEDENİ KANUNDU AMA YİNE DE REFERANDUM’UN STARTI VERİLECEK GİBİ GÖRÜNÜYOR
“Laik Sosyal Demokratlar Hollanda olarak 17 Şubat 1926 da kabul edilen medeni kanunun TBMM’den geçmesinin 91. yılında Türkiye Barolar Birliği başkanımız Av. Metin Feyzioglu ve İzmir Baro başkanınımız Av. Aydın Özcan’ı sizlerle buluşturuyoruz; şimdiden kendilerine bu önemli günde bizlerle olacakları için teşekkür ederiz.”

Medeni Kanunla birlikte; “Kadının özgürleştirilmesi, kadın-erkek eşitliğinin sağlanması, mirasta eşit hakların verilmesi, çok eşliliğin kaldırılması, 1400 yıllık şer’i hükümlerin tamamen ortadan kaldırılmasıdır.” olduğu hatırlatıldı.

CUMHURİYET VURGUSU
Büyük bölümünün CHP’li olduğu belirtilen Laik Sosyal Demokratlar Hollanda (LSD) derneği mensuplarının CHP Hollanda birliği’yle hiç bir ilgisinin olmadığı belirtildi.

Rotterdam merkezi dernek’ten yapılan açıklamada; “Bugünlerde Cumhuriyet’in kendisine verdiği değeri anlamayanlar için medeni kanun nasıl kabul edilmiş, hangi aşamalardan geçilmiş, ne sıkıntılar çekilmiş gelin hep beraber anlayalım. Hem Cumhuriyet’in faziletlerinin ne olduğunu bir kez daha anlamış oluruz hem de laikliği halen anlamamış olan vatandaşlarımıza neleri kaybedebileceğimizi daha içerikli anlatma imkanımız olur.” denildi.

YÜRÜKEL: DESTEKLİYORUZ ve VATANDAŞLARIMIZI BU FAALİYETE KATILMALARINI TAVSİYE EDİYORUZ; GÜN PARTİCİLİK DEĞİL SİVİL TOPLUM OLARAK BİRLEŞME GÜNÜDÜR
Atatürkçü kimliğiyle bilinen Avrupalı Türk aydınlarından akademisyen Sefa Yürükel ise şu açıklamada bulundu, “Vatandaşlarımızı bu önemli etkinliğe katılmalarını tavsiye ediyoruz. Medeniyet açısından bakıldığında siyasi bilinç oluşturmaya yönelik bu tür çaba ve çalışmaların artmasını arzuluyoruz. Toplumda siyasal bilincin artması için Hollanda Türkleri Konseyi olarak, önümüzdeki referandum sürecine katkı yapmak için, geniş bir Hayır platformu oluşturma gayretindeyiz. Bu platformda değişik görüşlerden sivil toplum öncüleri olacaklardır. Bu işin sağı-solu yok, CHP’si MHP’si veya bir başka partisi de yok. Önemli olan bilinç oluşturmaktır; Atatürk’ten, Cumhuriyetten, Türklükten ve parlamenter demokrasiden ayrılmamaktır.

Bu iş, biz demokratik sivil toplum örgütleri’ne düşüyor. Her parti ve görüşten insan olacak bu platform’da. Şimdiden söyleyebilirim ki, örneğin Ülkücü Hareketin Hollanda’da 16 yıllık Lideri Hikmet Yıldızeli aramızda olacak ve bir çok toplum önderi aramızda olacak. Perşembe günü ilk buluşmamız olacak, faaliyet takvimi oluşacak.” şeklinde konuştu.

CHP ORTALIKTA YOK, CHP’LİLER TEPKİLİ
Sosyal medya’da yorumda bulunan vatandaşlar CHP Hollanda birliği yönetim kurulu’na tepkili. Yorumda bulunan ve korktuğu için adını A.T. şeklinde yazdığını belirten bir vatandaşın paylaşımlarında şu görüşler dikkatlerden kaçmadı; “CHP markasını ellerinde bulunduran, kendilerine ‘CHP Hollanda birliği’ diyen 4 kişilik ‘dar ekip’ hiç bir çalışma içinde değil. Kendilerine birlik diyen dar ekip, ülke genelinde görevlendirilmiş irili-ufaklı çalışma gruplarına şube kimliği vermeyerek makamlarını sağlama almaya çalışıyorlar. Çünkü eğer şubeler oluşursa onlar birlik yöneticisi olamayacaklar, şubelerden gelen delegeler çalışkan insanları ve CHP’liliğin hakkını veren gerçek Atatürkçü ve gerçek sosyal demokrat partilileri yönetime getirecek.

AKP, MHP, Saadet Partisi ve diğer partilerde şubeler var ve şubelerin başkan ve yöneticileri var. Ama bunu CHP Hollanda birliği’ni ellerinde bulunduran dar ekip istemiyor, ülke genelindeki çalışma gruplarına ‘bölge sorumluluğu’ adıyla ucube unvanlar vermişler, bu türden unvanlar yer altı örgütlerde olur ancak. Böyle bir yapılanma tarzı CHP’nin yapılandığı hiç bir Avrupa ülkesinde yok sadece Hollanda’da var. Referandum gibi Cumhuriyet rejiminin oylandığı bu süreçte derneklerin daha etkin faaliyetlere girmiş olmaları, CHP’nin ne denli pasif olduğunu ve evetçileri ve kararsızları hayır oyu vermeye ikna etmeyi hiç düşünmediklerini açıkça gösteriyor. Onlar CHP’yi Hollanda’da sevdirmek yerine, mezhep ve bölgecilik temelli bakışla sadece insanları yıpratmakla ve insanları CHP’den soğutmakla meşguller. AKP’nin yurt dışında da devlet kurumlarını da içine katarak bu kadar yolsuzluğa battı bu ortamda PKK’nın partisi HDP’le beraber hareket ederek tabanımızı partiden soğuttular. A.T.” diye yakınarak görüşlerini dile getirdi.

Avrupa Türk Gazetesi © ÖZEL HABER

Daha fazla bilgi için Laik Sosyal Demokratlar Hollanda facebook etkinliği

Prof. Metin Feyzioğlu kimdir?

YASAL UYARI: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Avrupa Türk Gazetesi'ne aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir. Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.