avrupahollandaalmanyabelcikafransafetoakpchpmhpiyip
DOLAR
32,3282
EURO
35,0649
ALTIN
2.282,13
BIST
8.998,75
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak

CHP ve HDP/PKK Türkiye’den sonra Hollanda’da da birlikte yürüyor

CHP lideri Kılıçdaroğlu’nun terör örgütü PKK’nın siyasi uzantısı olan HDP’nın Eş-Başkanları Demirtaş ve Yüksekdağ’la görüşmesinden sonra ortaya çıkan işbirliği Türkiye’den sonra Hollanda’da da yaşama geçirildi.

CHP ve HDP/PKK Türkiye’den sonra Hollanda’da da birlikte yürüyor
A+
A-

HABER MERKEZİ – CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun terör örgütü PKK’nın siyasi uzantısı konumundaki HDP Eş-Genel Başkanları Selahattin Demirtaş ve Figen Yüksekdağ’la görüşmesinden sonra iki partinin vardığı işbirliği zaman geçmeden Türkiye’den sonra Avrupa ve Hollanda’da da yaşama geçirildi.

CHP-HDP BİRLİKTE, PKK BAYRAKLARI ALTINDA YÜRÜDÜLER
Kılıçdaroğlu’nun tutarsız ve partiyi tarihi çizgisinden saptıran, Türkiye düşmanlarını ve dış güçleri bile memnun etmeye yönelik politikaları tabanda ciddi bir rahatsızlık ve kafa karışıklığı oluşturduğuna benziyor.

(Foto: Ümit Kozan)

Teröristlerin 10 Ekim’de Ankara’daki saldırısını bahane eden CHP ve HDP birlikte Hollanda’nın Deventer kentinde katılımın oldukça fazla olmadığı bir yürüyüş düzenlediler. Yürüyüşteki PKK bayrakları dikkat çekti.

ATILAN SKANDAL SLOGAN “KATİL ERDOĞAN”
Radikal ve marjinal unsurların toplanma merkezine dönüşen yürüyüşte Türkçe “katil Erdoğan” ve Hollandaca “moordenaar Erdoğan” sloganları atılarak, haberde kullanılmayacak ölçüde “şerefsiz…” sözcüğüyle başlayan küfür niteliğinde ağır sinkaflı hakaretler yapıldığı ve kırmızı-beyaz-yeşil-sarı renkli Kürsitan bayrakları ve ırkçı terör örgütü PKK’yı simgeleyen bayrakların taşındığı gözlerden kaçmadı.

CHP VE HDP MİLLETVEKİLİ HOLLANDA’DA BULUŞTU
Hollanda’da bulunan HDP Kocaeli Milletvekili Ali Haydar Konca ile CHP İstanbul Milletvekili İlhan Cihaner’in yürüyüşten sonra birlikte yürüyüşe katılanların da katılımıyla buluşma gerçekleştirmeleriyle CHP-HDP işbirliğinin Hollanda ayağı da resmileşmiş oldu.

chp hdp hollanda cihaner ve konca

CHP HOLLANDA’NIN HDP’YLE BİRLEŞMESİ CHP TABANINDA ÇATLAĞA YOL AÇTI
CHP Hollanda Birliği başkanı Arzu Özalp’ın Nijmegen ve Deventer’de düzenlenen buluşmalarda yaptığı konuşmada “CHP’nin HDP’yle birleşmesi gerektiği” talep ve arzusunu dile getirdiği öğrenildi.

Edinilen bilgeye göre, başkan yardımcılığına getirilen Necdet Yüksekbaş’ın Deventer’deki yürüyüşten sonra yapılan toplantının başladığı esnada, Ankara’daki saldırıda ölenleri anmak için yapılan bir dakikalık saygı duruşu esnasında sol yumruğuna kaldırarak hazır ol da durması ise terör’le ilişkili aşırı sol örgütlerin hareketlerini andırdı.

chp hdp hollanda cihaner ve konca4

17 Ekim Deventer yürüyüşünden kısa süre önce yapılan Nijmegen’deki buluşmada hazır ol esnasında yapılan ve eşine aşırı sol gruplarda rastlanan hareket

Başkan yardımcısı Necdet Yüksekbaş ‘CHP Hollanda’ adına yayınladığı mesajı’nda ise “2 Kasım AKP Faşizminin yenilgiye uğradığı ve geriletildiği bir gün olsun. Bunu hep birlikte ve birleşerek yapabiliriz.” şeklinde oldukça sert sözler kullanarak PKK terör örgütü’nün döktüğü kana rağmen onun siyasi kanadı olan HDP’yle birleşmenin önemine vurgu yaptı.

CHP adına görevlendirilmiş olan kişilerin bu davranışlarının CHP tabanınında çatlağa yol açtığı kaydedildi. Adını vermek istemeyen A.Ü. adlı CHP seçmeni isyanını ileterek şunları ifade etti “CHP toplantısı olarak duyurulan yere gittim bir de gördüm ki, tamamıyla radikal ve aşırı sol gruplar toplanmışlar tek bir laf şehitlerimizden bahsetmiyorlar. Ankara’daki saldırıyı ben de kınıyorum, ama toplantının başında yapılan saygı duruşunda sadece Ankara’da ölenler için saygı duruşu yapıldığı ifade edildi. Peki şehit olan askerlerimiz ne olacak? Onlar insan değil mi? Birde istiklal marşımızın okunmamasını da çok garipsedim. Birde saygı duruşu esnasında başkan yardımcısı olan şahsın yumruğunu kaldırmasını çok saçma buldum. Bizim Türk örf, adet ve geleneklerinde böyle bir saygı duruşu yoktur, bu ancak radikal sol gruplarda olur. Tamam insanlar daha sol gruplardan gelip CHP’ye katılabilirler, ama burada resmen CHP’yi dizayn etmişler ve CHP’yi ele geçirmişler. Salonda Atatürk ve Türk bayrağı da yoktu zaten. Haberimiz yok, resmen PKK toplantısına gelmişiz. Birde orada CHP başkanı CHP’nin HDP’yle birleşme isteğini dile getirdi. Bilmiyorum bunlar CHP’yi mi temsil ediyor. Kafamda kuşku uyandı. Hayal kırıklığıyla ayrıldım, bu kadar yol yaptığıma yanıyorum. Toplantıda benim gibi hayal kırıklığına uğrayanlar da var. Şok geçirerek eve geri döndüm. Sonra arkadaşlarımla toplanıp bu konuyu konuştum. Bu yapılanları Genel Merkez’e bildirdik. Atatürk sevdalıları bu partide son yıllarda harcanıyor. Bunlar CHP’de oldukça oyumu CHP’ye vermeyeceğim. Ne kadar zor görünse de, CHP kendine gelsin, özüne dönsün diyorum.” dedi.

chp hdp hollanda cihaner ve konca kapak

PKK TERÖRÜNÜ GÖRMEMEZLİKTEN GELEN CHP HOLLANDA ERİYOR
CHP Hollanda Birliği yöneticilerinin Türkiye düşmanı terörist unsurlarla birlikte kol kola girerek hareket etmeye yönelik tavrının tabanda oldukça tepkiyle karşılandığı; Atatürkçü ve milliyetçi CHP seçmeninin Hollanda’da MHP ve AK Parti’ye yöneleceği, solcu CHP seçmeninin ise HDP’ye yöneldiği düşünülüyor. Siyaset analistleri CHP’nin Hollanda’da 7 Haziran’daki seçimlerde aldığı yüze 10%’luk oyun yüzde 5%’lere kadar gerileceğini tahmin ederken, HDP’nin oyunu yüzde 10%’dan aşağıya indirmeyeceği tahmin ediliyor. CHP Hollanda Birliği yöneticilerinin PKK terör örgütününü kanıksayan ve görmemezlikten gelen tavrının CHP seçmenini diğer partilere oy vermeye yönelttiği öğrenildi.

(Haber: Mehmet Yılmaz – Fatma Öztürk)
Avrupa Türk Gazetesi © ÖZEL HABER | ATGtv

İşte PKK bayraklarının dalgalandığı yürüyüş (17 Ekim 2015’de Deventer Vispaleis Koelewijn):

CHP Hollanda Birliği mensupları poz verirken arkada kırmızı-yeşil-beyaz-sarı renkli PKK ve Kürdistan bayraklarının dalgalandığı yürüyüşten fotoğraflar:

chp hdp hollanda cihaner ve konca2

chp hdp hollanda cihaner ve konca3

Yürüyüşün CHP ve HDP’nin Hollanda temsilcilikleri tarafından oraklaşa düzenlendiği gösteren afişi:

chp hdp hollanda cihaner ve konca afis

YASAL UYARI: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Avrupa Türk Gazetesi'ne aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir. Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.