avrupahollandaalmanyabelcikafransafetoakpchpmhpiyip
DOLAR
32,3639
EURO
34,9576
ALTIN
2.325,43
BIST
9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak

Büyük Atatürk ölümsüzdür; emperyalist güçleri bugün dahi korkutan onun geriye bıraktığı anti-emperyalist bilinçtir

Hollanda Türk Gençlik Kuruluşları Federasyonu (HTGF) Genel Başkanı Oğuzhan Kılıç, 10 Kasım Atatürk’ü anma günü ve Atatürk haftası nedeniyle yayımladığı mesajda ‘Büyük Atatürk’ü Ölümsüzlüğünün 73’Üncü Yılında Anıyoruz’ ifadelerine yer verdi. Atatürk’ün görüşlerini, kısa ama öz bir şekilde aktaran işte o açıklama:

Büyük Atatürk ölümsüzdür; emperyalist güçleri bugün dahi korkutan onun geriye bıraktığı anti-emperyalist bilinçtir

Türkiye Cumhuriyetimizin kurucusu, büyük insan Gazi Mustafa Kemal Atatürk‘ü, ölümsüzlüğe uğurladığımız günün 73’üncü yıl dönümünde özlemle anıyoruz.

Yüce Türk milletinin duygusallıktan öte, sökülemez derin bilinçle özümsenmiş olduğu büyük Atatürk’ün, çağlar ötesine uzanan engin düşünceleriyle ölümsüzleşmiştir. “Büyük ölülere matem gerekmez; fikirlerine sadakat gerekir” sözüne uygun olarak büyük Atatürk’ün fiziki varlığının aramızdan ayrıldığı 10 Kasım 1938 tarihini bir matem günü olarak kabul etmek yerine, evren insanlığı ve ulus olarak dikkatlerimizi her şeyden fazla O’nun “Muasır medeniyetler seviyesinin üzerine çıkma” idealine çevirmekte büyük yarar vardır.

Büyük Atatürk, gerçekleştirdiği cumhuriyet devrimiyle;

  • öze dönüşle eş zamanlı olarak çağdaş dünya’ya ayak uydurarak,
  • birleştirici ve bütünleştirici yapısı ile milli değerlerimizi ötelemeden tersine daha fazla benimsenmesini sağlayarak,
  • aklı ve bilimsel doğruların rehberliğini esas alan düşünselliğiyle;
  • ulus devlet ile laik ve çağdaş demokrasiye temel oluşturarak kalkınmayı sağlamış,
  • emperyalizmin etkisinden kurtulmak yolunda ilerleyerek kendi ayakları üzerinde “tam bağımsız” şekilde mazlum dünya uluslarına eşsiz evrensel bir örnek ve tüm Türk dünyasına ışık kaynağı olmuştur.

Bu somutlukta büyük Atatürk, Türkiye Cumhuriyeti’ni, ülkesi ve millet’iyle sonsuza dek bölünmez bir bütün olarak yaşatacak en büyük itici güç olmaya devam edecektir. Büyük Atatürk, bunu “Beni görmek demek, mutlaka yüzümü görmek demek değildir. Benim fikirlerimi, benim duygularımı anlıyorsanız ve hissediyorsanız, bu kafidir.” şeklindeki özlü sözüyle ortaya koymuştur. Emperyalist güçleri bugün dahi korkutan işte bu “anti-emperyalist” bilinç olmuştur.

Büyük Atatürk’ün dünya insanlığı ve ulusumuz için taşıdığı değerin bilinciyle hareket eden Hollanda Türk Gençlik Kuruluşları Federasyonu (HTGF) mensuplarıyla; büyük Atatürk’e köklü bir sevgiyle bağlılık içerisinde, gündelik yaşamsal çalışmalarında manevi önemde bir parçası olarak içselleştirerek benimsemiş, nesilleri bilinçlendirmek için önemli bir düşünsel çaba ve eylemsellik içindedir.

Dünyanın Türkiye’yi ve Türkleri daha iyi anlamak için sarf ettiği çabanın giderek arttığı günümüzde, sıradanlaştırılamayan bir lider olarak büyük Atatürk, tüm çabasıyla daha iyi anlaşılmaktadır. Gönüllerde filizlediği ve aydınlattığı medeniyet yolunda; aramızdan ayrılışının 73’üncü yılında Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü onu saygı, özlemle ve gönül borcuyla anıyoruz.

Kaynak: Son Havadis Gazetesi – Haber Kritik Gazetesi – Şeffaf Gazete – Kaçkar Gazetesi

YASAL UYARI: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Avrupa Türk Gazetesi'ne aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir. Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.