avrupahollandaalmanyabelcikafransafetoakpchpmhpiyip
DOLAR
32,3276
EURO
35,0275
ALTIN
2.284,06
BIST
8.970,01
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak

MHP Genel Başkan adayı Oğan’ı destekleyen İlhan Aşkın: Ülkücü Hareket artık iktidar olsun

17 Mayıs’ta Lahey’de yapılacağı duyurulan ve MHP Genel Başkan adayı Dr.Sinan Oğan’ın katılacağı “Bugün Kurultay, Yarın İktidar” için Büyük Buluşma’nın hazırlıkları sürerken ‘Nevruz Şöleni’ ve gelişmeler hakkında Hollanda Azerbaycan Türk Kültür Derneği Başkanı İlhan Aşkın’la söyleştik. İlhan Aşkın çarpıcı tespitler ortaya koydu.

MHP Genel Başkan adayı Oğan’ı destekleyen İlhan Aşkın: Ülkücü Hareket artık iktidar olsun

Hollanda Azerbaycan Türk Kültür Derneği Başkanı İlhan Aşkın, AVRUPA TÜRK GAZETESİ‘ne yaptığı açıklamada yoğun ilgi olduğunu, az vakit kaldığını ve gerekli hazırlıkların sürdüğünü dile getirdi.

YOĞUN KATILIM OLACAK
İlhan Aşkın, “Programımıza yoğun katılım olacaktır. Bizim 1993’ten bugüne kadar sürdürdüğümüz Nevruz Şöleni’mizin bu yılki anlamı daha büyük, zira bizim buradan yakacağımız umut ışığı sadece MHP’yi veya Türkiye’yi değil tüm Türk Dünyası’nı aydınlatacak ve huzura kavuşturacaktır. Bunun için yoğun katılım olacak.” şeklinde konuştu.

AŞKIN: SİNAN BEYİN MHP GENEL BAŞKAN ADAYLIĞI MHP’YE OY VERMEYEN İNSANLARIMIZDA DA BÜYÜK HEYECAN YARATTI
İlhan Aşkın, Oğan’ın MHP Genel Başkan adaylığında ise “Bizler bir disiplin içinde hareket eden milliyetçi insanlarız. Biz dün neysek bugünde oyuz; Başbuğ Alparslan Türkeş’in askerleriyiz! Arzularız ki Ülkücü Hareket artık iktidar olsun. Sinan bey’in adaylığı sadece MHP’ye oy veren kesimlerde değil, MHP’ye oy vermeyen ve zaman içinde Ülkücü Hareketten kopmuş olan insanlarımızda da çok büyük bir heyecan yaratmıştır. Önemli olan bundan sonrası için bunu Türk Dünyası’nın lehine değerlendirmektir. Herkesi bu kutlu yola davet ediyorum.” dedi.

MHP’li Sinan Oğan‘ın mücadelesi hakkında arka plan bilgisi:

DİSİPLİNE VERİLMİŞTİ, YARGI KARARIYLA DÖNDÜ
Sinan Oğan akademik kariyer yapmış ve Türkçü-Turancı yaklaşımlarıyla bilenen ve genç sayılabilecek bir siyasetçidir.

Seçimlerde alınan başarısız sonuç üzerine Oğan, MHP Genel Merkezi’ni İstanbul’da HDP’nin de gerisinde kalması nedeniyle sosyal-medya üzerinden eleştirmiş bunun üzerinde kendisini destekleyen Iğdır İl Teşkilatıyla birlikte Genel Başkan Bahçeli tarafından disiplin’e verilerek partiden atılmıştı. Oğan Yargıtay kararıyla tekrar partisine dönmüş ve alınan başarısız seçim sonucu nedeniyle Koray Aydın ve Meral Akşener’den önce parti içinde demokratik muhalefet hareketi başlatmıştı.

ilhan askin sinan ogan soylesi

OĞAN: BEN FETÖ’NÜN ADAMI DEĞİL, TAM KARŞITIYIM
Bahçeli geçen 2 hafta içinde Genel Başkan adaylarını, aranan terörist Fethullah Gülen’in ele-başı olduğu FETÖ’nün/Paralel Yapı’nın elemanı olmakla suçlamış Akşener hariç tüm adaylar buna cevap vermişlerdi. Bunların içinde en net yanıtı Dr.Sinan Oğan vermişti. Oğan Anadolu Ajansı’na ve Fatih Altaylı’ya yaptığı açıklamada, kendisinin FETÖ mağduru olduğunu ve MHP’ye Genel Başkanı olması durumunda, ‘değil partinin Fethullahçılar tarafından ‘operasyon partisi’ne dönüştürülerek başkalaştırılmasını, Fethullahçıları partiden temizleyeceğini ve partinin kapısının önünden bile geçemeyeceklerinin’ taahhüdünü vermiş, Ergenekon ve Balyoz adı altında insanların mağdur edildiğini ve MHP’ye kaset komplosu yapıldığını net bir dille ifade etmişti.

MHP KURULTAYI 8 MAYIS 2016’DA
Yargı’nın atadığı ve MHP Genel Merkezi’nin ‘kayyum’ olarak adlandırdığı ‘çağrı heyeti’ MHP Olağanüstü Kurultay’ının 8 Mayıs’ta toplanacağını duyurmuş, MHP Genel Merkezi ise Yargıtay’a itirazda bulunmuştu.

Dr.Sinan Oğan kimdir?

Programın afişi:
2016 nevruz hollanda sinan ogan ilhan askin lahey

Avrupa Türk Gazetesi © SÖYLEŞİ | ÖZEL HABER

sinan ogan hollandada

YASAL UYARI: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Avrupa Türk Gazetesi'ne aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir. Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.