avrupahollandaalmanyabelcikafransafetoakpchpmhpiyip
DOLAR
32,3271
EURO
35,0620
ALTIN
2.297,63
BIST
9.008,28
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak

UETD Genel Başkan Yardımcısı Fatih Zingal: kimse Türkleri hafife almasın

UETD Württemberg’in düzenlediği seminerde konuşan Zingal, “Hem Türkiye hem de Almanya’da Türk toplumu aleyhinde oynanan oyunları ‘evet’ oylarıyla bozalım” dedi.

UETD Genel Başkan Yardımcısı Fatih Zingal: kimse Türkleri hafife almasın
A+
A-

Avrupalı Türk Demokratlar Birliği (UETD) Württemberg tarafından düzenlenen ‘Güncel Siyaset ve Avrupa Birliğinde Türk Varlığının Geleceği’ adlı panele gençler büyük ilgi gösterdi. Kornwestheim’den Mustafa Karaman bildiriyor.

Stuttgart yakınlarındaki Kornwestheim şehrinde bulunan Salamander Areal’da yapılan panele UETD Genel Merkez MKYK Üyesi A. Enes Seydanlıoğlu’nun yanı sıra Stuttgart’tan çok sayıda vatandaşımız katıldı. Tıklım tıklım dolan salonda birçok katılımcı paneli ayakta izlemek zorunda kaldı. Programın açılış konuşmasını yapan UETD Württemberg Bölgesi Sekreteri Mehmet Sağanak, teşkilatın kuruluş vizyonunu anlattı. Daha sonra kürsüye gelen UETD Genel Merkez MKYK Üyesi Enes Seydanlıoğlu ise, referandumda “evet” diyeceklerini belirterek, güçlü bir devlet, güçlü bir anavatanın ancak “evetle” mümkün olacağına dikkat çekti.

AVRUPA’DA BÜYÜK GÜÇ
UETD Genel Başkan Yardımcısı ve Siyasi İşler Başkanı Fatih Zingal ise, konuşmasına ilk defa geldiği Stuttgart’a hayran kaldığını ve Türk işletmeleriyle dolu sokakların gurur verici olduğunu söyledi. Kendisinin de bir gurbetçi çocuğu olduğunu ve yaşanan zorlukları iyi bildiğini belirten Zingal, her gencin de bunları bilip kendilerini geliştirmeleri gerektiğini vurguladı. Fatih Zingal, son dönemde Almanya’da gerek Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan hakkında gerekse Türk toplumu hakkında etik olmayan davranışların arttığına dikkat çekerek, “Bu haksız saldırılara karşı dur demeliyiz. Türk toplumunun Almanya’da çok büyük bir güç olduğunu göstermeyiz” şeklinde konuştu. Yeni nesillerin siyasette ve ticaerette kendilerini ispatlamasının vaktinin geldiğini ifade eden Fatih Zingal, herkese büyük görevler düştüğünü ve el birliği ile her şeyin üstesinden geleceklerini dile getirdi.

Avrupa Türk Gazetesi © ÖZEL HABER

Avrupalı Türk Demokratlar Birliği UETD nedir?

YASAL UYARI: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Avrupa Türk Gazetesi'ne aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir. Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.