avrupahollandaalmanyabelcikafransafetoakpchpmhpiyip
DOLAR
32,3184
EURO
35,0487
ALTIN
2.307,01
BIST
9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak

Sefa Yürükel ile Metin Feyizoğlu arasında ilginç diyalog

Hollanda’ya gelen Türkiye Barolar Birliği (TBB) Başkanı Prof. Metin Feyizoğlu ile akademisyen Sefa Yürükel arasında ilginç diyalog yaşandı.

Sefa Yürükel ile Metin Feyizoğlu arasında ilginç diyalog
A+
A-

Kısa süre önce kurulan ve Hollanda’da Hayır kampanyasının başını çeken girişim olan Hollanda Referandumda Hayır Platformu’nun bileşenlerinden, Hollanda Türkleri Konseyi Başkanı Sefa Yürükel, Hollanda’ya gelerek Rotterdam’da konferans veren Feyzioğlu’na kitabını takdim etti.

DİYALOG YAŞANDI
Prof. Metin Feyzioğlu
, Yürükel’i tanıdığını ifade ederek Türklere karşı yapılan soykırımları ve terörü teorik çerçevesini ele alan İngilizce kitabını takdir ettiğini ve bundan yararlanacağını ifade ettiği belirtildi.

Sefa Yürükel değerlendirmesinde, Feyzioğlu’nu tebrik ederek “Tam bir baro başkanına yakışanı yaptı Sayın Feyzioğlu. Karşımızda bir hukukçu, öğretici bir konuşmada bulundu. Referandum sürecinin bir kutuplaşma yarışı değil, bir ikna yarışı olduğunu anlattı. Şimdi biz bu süreçte Hollanda’da hazırlıklarımızı, vatandaşlarımızın siyasi tercihler noktasında ikna edilmesi çalışması üzerine yoğunlaştırmış durumdayız. dedi.

Hollanda Türkleri Konseyi Başkanı sosyal-antropolog Sefa Yürükel, Türkiye Barolar Birliği (TBB) Başkanı Prof. Metin Feyzioğlu’na kitabını takdim ederek sohbet etti.

EROL SANBURKAN’A ELEŞTİRİ
Feyzioğlu’nun konferansının sonunda soru-cevap bölümünde söz alan Erol Sanburkan’ın 4 defa arka arkaya, “Evet çıkarsa Türkiye’de hiç mi iç-savaş çıkmaz? Hangi önlemler alınacak?” şeklindeki ısrarlı sorularına Feyzioğlu’nun “Ne yapalım, hiç çalışma yapmayalım mı? Korkup oturalım mı?” şeklinde kapak mahiyetinde cevabı salonda takdirle karşılandı. Kişinin mikrofonsuz dahi konuşmasına toplantıyı sabote edercesine bağırarak ısrarla devam etmesi üzerine Feyzioğlu, “İdman yapalım” diyerek alaylı bir cevap verdi. Salonda neşeli bir gülüşme yaşandı. Yürükel ise şu değerlendirmede bulundu, “Bunlar son derece garip çıkışlar. Bazı densizlerin yaptığı gibi, zorla sanki iç-savaş çıkartılacakmış gibi; Sayın Feyzioğlu’na bir takım şeyleri söyletmeye çalışıyorlar. Ama deneyimli hukukçu Feyzioğlu bu tuzağa düşmedi. Toplumsal sorumluluk altında hareket ederek gerekli yanıtı verdi.”

Görüşlerini Sanburkan’a da ifade eden akademisyen Sefa Yürükel, böyle bir ihtimalin olabileceğini ancak bunun öne taşınması gayretlerinin art niyetli olduğunun altını çizdi. Sanburkan’ın bugüne kadar FETÖ’yle arasına mesafe koyduğunu belirten herhangi bir beyanatı görülmedi.

Türkiye Barolar Birliği (TBB) Başkanı Prof. Metin Feyzioğlu ve Hollanda Atatürkçü Düşünce Derneği eski Başkanı, Hollanda Türkleri Konseyi Başkan Yardımcısı girişimci Mustafa Cingöz’le görüştü.

Türkiye Barolar Birliği (TBB) Başkanı Başdanışmanı Prof. Necdet Basa ve Hollanda Atatürkçü Düşünce Derneği eski Başkanı, Hollanda Türkleri Konseyi Başkan Yardımcısı girişimci Mustafa Cingöz’le görüştü.

VATANDAŞLAR TEPKİLİ; SANBURKAN ÖNCE Bİ HESAP VER
Atatürkçü olduğu bilinen bir diğer katılımcı ise şu görüşleri ifade ederek Erol Sanburkan’ı eleştirdi; “En önemlisi, kendisini öne çıkartmaya çalışan kimi sözde eğitimci kisveli bir provokatöre rağmen kışkırtıcı konuşmalardan özellikle uzak durdu Sayın Feyzioğlu. Elini taşın altına koymayan sadece ama sadece felaket tellallığı yapan ve sağa sola laf yetiştiren bu gibi kimi kişilerin Fethullah Gülen’le nasıl irtibatlı olduğunu görürsek bunun bile düşündürücü olması bakımında yeterli bir done olduğu görülecektir. Sanburkan’ın bugüne kadar FETÖ yayın organlarına kadar yansıyan, sıcak ilişkisinin dikkat alınması. Ne kadar aydın geçinirse geçinsin, ilk önce FETÖ’ye karşı öz-eleştirini milletin önünde ortaya koyacaksın. Yoksa inandırıcılığın, şu anda olduğu gibi yerlerde sürünür.” dedi.

Avrupa Türk Gazetesi © ÖZEL HABER

YASAL UYARI: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Avrupa Türk Gazetesi'ne aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir. Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.