avrupahollandaalmanyabelcikafransafetoakpchpmhpiyip
DOLAR
32,3271
EURO
35,0710
ALTIN
2.294,30
BIST
8.991,83
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak

‘Uyuşturucuya karşı rekor kırdık’

Soylu, “AB’nin tümü 4,27 ton eroin yakaladı. Biz 2018’de 17,9 ton eroin ele geçirdik” dedi.  

‘Uyuşturucuya karşı rekor kırdık’
A+
A-

Antalya’nın Serik İlçesi Belek Turizm Bölgesi’ndeki bir otelde gerçekleştirilen Narkotik Suçlarla Mücadele Değerlendirme Toplantısı’nda konuşan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, uyuşturucuyla mücadele konusunda çarpıcı rakamlar açıkladı. 

ŞEBEKE ÇÖKTÜ

Soylu, “23 Ocak’ta Erzurum’da arkadaşlarımız çok başarılı bir operasyona imza attılar. Bu başarılı operasyonla 1 ton 535 kilo eroin yakalanarak, Cumhuriyet tarihinin yeni bir rekoru daha kırıldı. Sadece onu taşıyan kişi değil, bu işin organizatörüne de aynı şekilde suç şebekesinin lideri de İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı’ndan yurtdışına kaçarken enselenerek yakalandı” diye konuştu.  

PKK DA LİSTEDE 

Soylu, 2009 yılında ABD Hazine Bakanlığı’na bağlı Yabancı Varlıkların Kontrolü Ofisinin, PKK’nın üst düzey yöneticileri Murat Karayılan ve iki kişiyi daha önemli yabancı uyuşturucu kaçakçıları olarak ilan ettiğini belirtti. Aynı ofisin 2011 yılında Cemil Bayık, Duran Kalkan ve diğer bazı sözde yöneticilerini özel olarak belirlenmiş uyuşturucu kaçakçıları olarak duyurduğunu anımsatan Soylu, buradaki paranın büyüklüğünün küresel güç mücadelesi üzerinde küresel şiddet ve göç üzerinde doğrudan etkili olduğunu bildirdi. 

YASAL UYARI: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Avrupa Türk Gazetesi'ne aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir. Ayrıntılar için lütfen tıklayın.