avrupahollandaalmanyabelcikafransafetoakpchpmhpiyip
DOLAR
32,3355
EURO
35,1757
ALTIN
2.247,22
BIST
8.718,11
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak

Yeni AP başkanının skandal Türkiye açıklamaları

Avrupa Parlamentosu’nun yeni başkanı seçilen Antonio Tajani’nin geçmişten günümüze Türkiye açıklamaları.

Yeni AP başkanının skandal Türkiye açıklamaları
A+
A-

Avrupa Parlamentosu Başkanlığı’na seçilen İtalyan Antonio Tajani, Türkiye hakkında skandal açıklamalarda bulunmuştu. BBC Türkçe’den Övgü Pınar’ın haberine göre; Türkiye’de ifade özgürlüğü olmadığı iddia eden Tajani, AP ve Türkiye arasındaki müzakerelerin dondurulmasını savundu. Yeni AP Başkanı, Nisan 2015’te kabul edilen sözde Ermeni Soykırımı tasarısı hakkında ise sözde soykırım iddialarını desteklemişti.

‘TÜRKİYE BASKILARI SONLANDIRAN’A KADAR MÜZAKERELER DONDURULMALI’
Tajani geçen ay EurActiv sitesinde yayımlanan mülakatında, “Türkiye, AB’nin önemli bir ortağı ancak son gelişmeler beni kaygılandırıyor. Ankara AB’nin ortağı olmak istiyorsa hukukun üstünlüğüne, ifade özgürlüğüne ve vatandaşlarının insan haklarına saygı göstermelidir. Avrupa Parlamentosu’nun duruşu net: Türkiye baskılara son verene dek müzakereler dondurulmuş şekilde kalmalıdır” demişti.

‘BİZ 100 YIL ÖNCESİNDEKİ TÜRKİYE’Yİ CEZALANDIRIYORUZ’
Tajani, Nisan 2015’te AP’nin ‘Ermeni soykırımı’ tasarısını kabul etmesinden önce bu konuyla ilgili yaptığı bir açıklamada şunları söylemişti: “Soykırım, soykırımdır. Olmuş, olmuştur. Bu konunun Türkiye için çok hassas olduğunu anlayabiliyoruz. Ancak biz de Avrupa olarak hep insan hakları, insan onurunu korumak için mücadele veriyoruz ve bu temel ilkelerimizden, önceliklerimizden biri. Yani bunu Türkiye’ye karşı olmak için yapmıyoruz. Yahudi soykırımı için de aynı tavrı takındık, özeleştiri yaptık. Bu bizim tarihimiz. Binlerce Ermeni de öldürüldü ve bu da insanlık tarihinin bir parçası. Ermeni soykırımını inkar etmenin kimseye faydası yok. Bu, tarihin bir parçasıdır ve aşikar bir durumdur. Biz günümüzdeki değil, 100 yıl önceki Türkiye’yi kınıyoruz, cezalandırıyoruz. Biz Türkiye düşmanı değiliz.”

TÜRKİYE’YE YAPTIRIMA KARŞI
Öte yandan 2008’de Ulaştırma Komiseri olarak Kıbrıs’ı ziyaret eden Tajani, o dönemde Kıbrıs Cumhuriyeti’nin Türkiye’ye yaptırım uygulanması çağrılarına karşı çıkmıştı.

Avrupa Türk Gazetesi © ÖZEL HABER

YASAL UYARI: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Avrupa Türk Gazetesi'ne aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir. Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.