avrupahollandaalmanyabelcikafransafetoakpchpmhpiyip
DOLAR
32,3487
EURO
35,0455
ALTIN
2.324,29
BIST
9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak

Binali Yıldırım, AB üye ülkeleri misyon şefi yardımcılarıyla buluştu

TBMM Başkanı ve AK Parti İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Yıldırım, “İnşallah, günün birinde ya Avrupa Birliği bize katılacak ya da biz Avrupa Birliğine katılacağız” dedi.

Binali Yıldırım, AB üye ülkeleri misyon şefi yardımcılarıyla buluştu
A+
A-

TBMM Başkanı ve AK Parti İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Binali Yıldırım, “İnşallah, günün birinde ya Avrupa Birliği bize katılacak ya da biz Avrupa Birliğine katılacağız.” dedi.

AB üye ülkeleri misyon şefi yardımcılarını kabul eden Yıldırım, “bitmeyen bir şarkının devam ettiğini” anlatarak, şunları söyledi. 

“Manas Destanı var bilirsiniz. Manas Destanı dünyada bilinen en uzun destandır. 500 bin beyit. O gün bugün Manas’tan beri okuyorlar, henüz bitiremediler. Bizim üyelik yolculuğumuz o kadar uzun değil. İnşallah, günün birinde ya Avrupa Birliği bize katılacak ya da biz Avrupa Birliğine katılacağız. Neticede İstanbul, Ankara değil ama İstanbul’da Türkiye için bir ekonomik merkezdir. Ankara resmi baş şehir, İstanbul da Türkiye’nin ticari baş şehri dersek yanlış olmaz. Çünkü milli gelirimizin 3’te birini, toplanan bütün vergilerin yarısını, nüfusun yüzde yirmisini, turizm gelirlerinin 3’te birini karşılayan mega bir şehirden bahsediyoruz.”

Yıldırım, İstanbul’un tek başına bir devlet gibi olsa Avrupa Birliğinin 13. büyük ülkesi olacağını ifade ederek, “Dünyada da 41. büyük ülke olurdu ve İstanbul’un nerede konumlanması gerektiğini anlatmak için bu benzetmeyi yaptım. İstanbul, Türkiye Cumhuriyeti’nin en büyük şehridir. 3 medeniyete baş şehirlik yapmıştır. Bizans, Roma ve Osmanlı’ya ev sahipliği yapmıştır. Şimdi de Türkiye’nin özeti, itici gücü diyebileceğimiz önemli bir şehir.” şeklinde konuştu.

Yıldırım ve 24 AB üyesi ülkeleri misyon şef yardımcılarının istişare toplantısı yaklaşık 1 saat sürdü.

YASAL UYARI: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Avrupa Türk Gazetesi'ne aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir. Ayrıntılar için lütfen tıklayın.