avrupahollandaalmanyabelcikafransafetoakpchpmhpiyip
DOLAR
32,3190
EURO
35,1206
ALTIN
2.301,92
BIST
9.053,72
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak

Hrant Dink suikastinde ‘reis’ bilmecesi

Hrant Dink suikastinda ‘Reis’ bilmecesi yaşanıyor. Dönemin Trabzon Emniyet Müdürü Reşat Altay, Dink öldürüldükten bir gün sonra kendisine ulaşan bilgi notunda “Reis’in yakalanması halinde birçok konunun ortaya çıkabileceği” yazıyordu. Soruşturmada gözler o resin kim olduğuna ve suskunluğunu koruyan Ramazan Akyürek’e çevrildi.

Hrant Dink suikastinde ‘reis’ bilmecesi
A+
A-

Hrant Dink cinayetindeki sır perdesi, dönemin Trabzon Emniyet Müdürü Reşat Altay’ın, savcılığa verdiği ifadeyle aralanmaya başladı. Altay, cinayetten bir gün sonra kendisine verilen bir telefon görüşmesine ait bilgi notundan bahsetti.

Bilgi notuna göre; Gürhan K. adlı kişi telefonda konuştuğu Trabzon Asayiş Şubesi’nde görevli polis memuru Oktay D.’ye ‘Samast’ı almak için Samsun’a gittiğini ancak Samast’ın yakalandığını öğrenince geri döndüğünü’ söyledi.

Gürhan K. daha sonra “Konuyla ilgili Reis’in bilgi sahibi olduğunu, Reis’in yakalanmaması için her şeyi yapabileceğini, Reis’in yakalanması halinde birçok değişik konunun ortaya çıkabileceğini” aktardı.

Altay, kendisine verilen bu bilgi notundaki bu konuşmalar üzerine Reis’in bulunması için talimat verdi, savcılık izniyle teknik takip başlatıldı. Ancak kısa süre sonra zanlılar teknik takibi fark ederek birbirleriyle ilişkilerini kesti.

Altay, savcılık ifadesinde “Konu ile ilgili bilgisi olduğuna inandığımız kamu görevlileri suskunluklarını korumaya devam ediyorlar” dedi. Dönemin İstanbul İstihbarat Şube Müdürü Ahmet İlhan Güler’de, savcılık ifadesinde “Dönemin İstihbarat Daire Başkanı Ramazan Akyürek’in konuyla ilgili konuşmaktan ısrarla kaçındığını” söyledi.

Dink öldürülmeden önce Yasin Hayal’in bu konuda eylem yapacağından Akyürek ve Ali Fuat Yılmazer’in başında olduğu İstihbarat Dairesi C. Bürosunun haberi olduğu savcılık sorgularında ortaya çıkmıştı.

Soruşturmada gözler Reis’in kim olduğuna ve bir kez daha Ramazan Akyürek’e çevrildi.

YASAL UYARI: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Avrupa Türk Gazetesi'ne aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir. Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.