avrupahollandaalmanyabelcikafransafetoakpchpmhpiyip
DOLAR
32,3404
EURO
35,0988
ALTIN
2.239,16
BIST
8.807,23
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak

Güney Avrupa ülkelerindeki krizin nedeni ‘kadın ve içki’

Eurogroup Başkanı Jeroen Dijsselbloem, güney Avrupa ülkeleri için söylediği ‘Parayı içkiyle kadına harcıyorlar’ sözlerine açıklık getirdi.

Güney Avrupa ülkelerindeki krizin nedeni ‘kadın ve içki’
13.04.2017
A+
A-

Yunanistan başta olmak üzere son dönemde ekonomik krizlerle boğuşan güney Avrupa ülkelerinde, müzakerelerdeki sert tutumu nedeniyle pek de sevilmeyen Eurogroup Başkanı Jereon Dijsselbloem, Frankfurter Allgemeine Zeitung’a verdiği röportajda kullandığı sözler nedeniyle başına açtığı dertleri temizlemeye çalışıyor.

“BÜTÜN PARAYI İÇKİ VE KADINLARA HARCIYORLAR”
Hollanda gazetesine De Volkskrant’a konuşan Dijsselbloem, geçen ayki röportajında sarf ettiği “Bütün paramı içki ve kadınlara harcadıktan sonra gelip sizden yardımınızı isteyemem.” ifadesini, “Bu sözlerimde yorgunluğun da payı var.” diyerek savundu.

‘RÖPORTAJDAKİ ÖFKE, SEKİZ YILLIK KRİZ POLİTİKASININ ÖFKESİ’
Eleştirilere “Savaş suçu işlemişim gibi davrandılar” diyerek isyan eden ve sözlerinin ‘yardımlaşmayı değil dayanışmayı’ ifade etme şekli olduğunu iddia etti.

Dijsselbloem ayrıca, “Röportajdaki öfke, sekiz yıllık kriz politikasının öfkesi” diye de ekledi.

Dijsselbloem, başkanlık ettiği Euro Bölgesi maliye bakanları toplantısında da bu sözler nedeniyle çok sayıda eleştiriye yanıt vermek zorunda kalmıştı.

DIJSSELBLOEM’ÜN EUROGROUP BAŞKANLIĞI TEHLİKEDE
Bu arada görev süresi Ocak 2018’de dolacak Dijsselbloem, koltuğunu her an kaybedebilir. Zira kısa süre önce sandık başına giden Hollanda’da Dijsselbloem’ün Halk Partisi, dört partili koalisyonun dışında kalacağa benziyor.

Halk Partisi’nin koalisyona katılmaması, Hollanda Ekonomi Bakanı olan Dijsselbloem’ün görevini sürdüremeyeceği ve Eurogroup başkanlığı görevini devretmek zorunda kalacağı anlamına geliyor.

Avrupa Türk Gazetesi © ÖZEL HABER

YASAL UYARI: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Avrupa Türk Gazetesi'ne aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir. Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.