avrupahollandaalmanyabelcikafransafetoakpchpmhpiyip
DOLAR
32,5642
EURO
34,7387
ALTIN
2.492,67
BIST
9.524,59
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak

İzmir 21.Yüzyıl Karşıyaka Koleji Satranç Turnuvası ile coştu

8/9 Nisan 2017 tarihlerinde Özel 21.Yüzyıl Karşıyaka Kolejinin düzenlediği satranç turnuvasına İzmir, Manisa, Balıkesir illerinden 320 sporcu katıldı.

İzmir 21.Yüzyıl Karşıyaka Koleji Satranç Turnuvası ile coştu
A+
A-

Satranç antrenörü Özlem Kardeş Sancar konuyu takip etti.

Yıldızlar, Küçükler, Minikler, Süper minikler ve Anasınıfları kategorilerinde gerçekleşen Turnuva, İzmir TSF il temsilcisi Mustafa Ulusoy ve Okul kurucularından Akın Usanmaz’ın açılış hamlesi ile başladı.

Karşıyaka Kolejinin ev sahipliği yaptığı turnuva adeta bir şenlik havasında geçti. izmirAHS Turnuvada çocukların hem eğlendiği hem de satranç ile iç içe olduğu bir hafta sonu geçirmesi sağlandı.

Sporcuların yeme içmelerinden oyun aktivitelerine, velilerin seminerler ile aile, anne baba ilişkileri ve satranç ile yetişen çocukların kişisel gelişimleri ve ergenlik dönemi problemleri üzerine seminerlerine kadar en ince ayrıntısına kadar düşünülmüş ve katılımcı sporculardan tek bir ücret almadan onlara burs imkanı veren bir organizasyon ile Özel 21. Yüzyil KSK Koleji bu anlamda İzmir de bir ilki başararak Satranç ve satranç ile büyüyen çocuk konseptine farklı bir bakış açısı getirerek bu anlamda örnek bir şenliğe imza atmıştır.

Okul yönetimi, Okul öğretmenleri ve Turnuva Direktörü satranç öğretmeni Yasemin Engel’in muhteşem koordinasyonu ile gerçekleştirilen bu özverili turnuvanın satranç severler açısından yoğun geçen 2 günlük maç tempolarında çocuklara çok iyi geldiği gözlemlediklerini dile getirdiler.

Sporcuların tur aralarında çeşitli oyun ve aktiviteleri ile eğlendiği velilerin ise çocuk gelişi ve iletişi ile ilgili seminerlere katıldığı kalıplaşmış turnuvaların dışında hafızalarda yer edecek bir turnuva yaşandı.
Turnuva sonunda katılan her sporcuya eğitim bursunun yanı sıra dereceye giren sporculara bisiklet, satranç saati, satranç takımı, kupa ve madalya gibi ödüller takdim edildi.

Turnuva ödülü olarak katılan her çocuğa %20 burs, 1. Lere %50 burs, Bisiklet, satranç saati, satranç takımı, kupa ve madalyalar verildi, toplam 320 sporcu 2 günde hem şenlikte eğlendiler hem de turnuvada yarıştılar.

Dereceye giren sporcular:

Yıldızlar Kategorisi

Sıra

1 KAAN SELVİ
2 BATUHAN ÖZÇAKICI
3 ERHAN GÜLER
4 ORKUN EFE ALUMERT
5 İZZET İDİZ
6 HAKKICAN KÖPRÜLÜ
7 BEGÜM TAMKOÇ
8 OZAN DAĞ
9 ESMA GÜLCE ÖZDEMİR
10 AHMET ERDİ BABUR
en iyi bayan
Sira isim
7 BEGÜM TAMKOÇ
9 ESMA GÜLCE ÖZDEMİR
25 GAYENUR ÇETİN
 en iyi ukdsiz
Sira isim
9 ESMA GÜLCE ÖZDEMİR

 

Küçükler Kategorisi

 

Sira isim
1 BÜLENT HOŞER
2 SUĞRA TEPELİ F
3 ATA ANIL AKSU
4 NEHİR ERSÖZ F
5 ECEM ÖZTÜRK F
6 UMUT ERDEM TOPDEMİR
7 BARTU AVCI
8 DENİZ ÖZKURT
9 YAĞIZ EFE UĞURLU
10 MERT ŞENCAN
EN İYİ BAYAN
Sira isim
1 SUĞRA TEPELİ F
2 NEHİR ERSÖZ F
3 ECEM ÖZTÜRK F
EN İYİ UKDSİZ
Sira isim
1 DİLAVER BAKAR

 

Minikler Kategorisi

 

Sira isim
1 MERT ÖNDER
2 ÇINAR BAYKAL
3 MERT CAN SEVİĞ
4 MUSTAFA KADİR UÇAR
5 DENİZ GENÇER
6 HÜSEYİN TALHA KAYA
7 ELA KESKİNLER F
8 MURAT GELEN
9 MELİSA EYLÜL TATLICIOĞLU F
10 HALİT ARHAN USTA
EN İYİ BAYAN SPORCULAR
Sira isim
1 ELA KESKİNLER F
2 MELİSA EYLÜL TATLICIOĞLU F
3 BEREN BALCI F
EN İYİ UKDSİZ
Sira isim
1 BEGÜM DAĞGÜL F

Avrupa Türk Gazetesi © ÖZEL HABER

YASAL UYARI: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Avrupa Türk Gazetesi'ne aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir. Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.