avrupahollandaalmanyabelcikafransafetoakpchpmhpiyip
DOLAR
32,3130
EURO
35,0957
ALTIN
2.281,96
BIST
8.914,98
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak

Hollanda çekiniyor

Avrupalı Türkleri sesi AVRUPA TÜRK GAZETESİ’nin yazarı Murat Bozkurt, Hollanda’daki seçim sürecini yazdı.

Hollanda çekiniyor

Son zamanlarda başta Avrupa olmak üzere dış kuvvetlerin sesi Türkiye Cumhuriyeti ‘ne karşı çok çıkıyor. Nedeni ise maalesef Anadolu ‘da veya Türkiye Trakyası ‘nda bile hala bir çok vatandaşın haberi dahi olmadığı çok daha farklı bir sebep. Hiç düşünmeden basit usulde yapılan yorumlar ile birlikte gerçeği araştırıp öğrenememek  gibi bir durum söz konusu olmakta. Aslında bazı bilgiler öğrenilse bile göz ardı etmek gibi bir ihtimalde söz konusu durumda maalesef.

Yine son zamanlarda bu olayların en büyük sebebe değinmeye gerektir artık. Durumun sizleri ön bilgiye getireceğini açıklamakta fayda olmaktadır. Hollanda Parlamentosu, Tunahan KUZU, Selçuk ÖZTÜRK, Partij de DENK (Denk Partisi) gibi ön bilgilerde hani olur ya belki isimler dikkat çekmemiş olabilir tabi. Ya Denk Partisi. Evet Denk Partisi. Genel seçimler var Hollanda ‘da. Milletvekilleri yeniden seçilmek için yarışacak. Ancak bu sefer dikkat çek bir çok detay var. Bu arada seçim tarihi ise 15 Mart 2017 salı günü. Hollanda ‘da bulunan PvdA (Partij van de Arbeid) olarak adı geçen Hollanda ‘da bulunan bir partiden daha önceki dönemlerde seçilen Türk asıllı daha birçok vekil bulunmaktadır. Bu yöntem ile Hollanda Meclisi ‘nde parlamentoya Tunahan Kuzu ve Selçuk Öztürk gibi iki önemli isimde seçilmiş olarak katılmışlardı parlamentoya. Bir dönem mensubu olarak bulundukları PvdA ‘nın daha yakın bir dönem almış oldukları Göçmen Entegrasyon kararı ile partilerine ters düşmüş, Hollanda ‘nın zaten Hollanda ‘da yaşayan herkesin olduğu güvencesini sunmuşlardır. Öncelikle partiden ayrılmakla ihraç edilmek paralelinin arasında bulunan Tunahan Kuzu ilk olarak oluşumdan ayrılmıştır. Birkaç zaman sonra ise Selçuk Öztürk ‘te aynı duruma maruz kaldığı için o da PvdA ‘dan ayrılmıştır. Bu olay o dönem Türkiye ‘de zaten çok ses getirmiştir. Bu sebeplerden mütevellit süreç Tunahan Kuzu ‘yu DENK isimli Flemenkçe ‘de ‘’Düşün’’anlamına gelen partiyi kurma kararı alıp konuyu Selçuk Öztürk ‘e de bildirme kararı alarak, kurmuşlardır. Amaç ise genel olarak Hollanda ‘da ki Türk ve diğer azınlık kesimlerden de milletlerin de sesi olmaya çalışıp onlardan bu desteği isteyerek gücü ele alma kararlığı olarak ifadelerine vurulmuştur.

Kararlılıkları doğrultusunda bir yola girip 9 Şubat 2015 ‘te Partij DENK ‘i kurmuşlardır. Seçime kadar ‘’de Groupe Kuzu/Öztürk’’ yani ‘’Kuzu/Öztürk Grubu‘’ olarak çalışmalar devam edip ancak 15 Mart 2017 ‘de ki seçime DENK ile gireceklerini bildirmişlerdir. Kurucu başkan olarak Tunahan Kuzu öncülüğünde Tunahan Kuzu ve Selçuk Öztürk olarak geçmekte, mevcut genel başkan Selçuk Öztürk ancak yine Parti Meclis Başkanı yine Tunahan Kuzu olmuştur.

Bu bağlamda da sonuca varılmak üzere ise parti hedeflerini ırkçılığa karşı, yenilikçi ve sakin olarak tanımlayıp, Avrupa ’da İslam karşıtı akımlarla, partilerle ve söylemlerle mücadele etmeye kararlı olarak anlatmıştır. Göçmenlerin haklarını korumak birincil hedef olarak benimsemiş, Avrupa ‘da ki ilk göçmen partisi olarak geçmektedir. Bu akımın öncüleri Tunahan Kuzu ve Selçuk Öztürk ile 9 Şubat 2015 ‘ten beri Hollanda ve bütün Avrupa Türklerin bu daha ilk olarak atılan ayak seslerinden korkmaktadır. Seçimlerde yaklaştıkça Hollanda taraflarının korkuları her gün bir nebze olsun artarak büyümektedir.

Murat Bozkurt – Avrupa Türk Gazetesi yazarı
Avrupa Türk Gazetesi © GAZETEMİZİN YAZARI

YASAL UYARI: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Avrupa Türk Gazetesi'ne aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir. Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.