avrupahollandaalmanyabelcikafransafetoakpchpmhpiyip
DOLAR
32,3487
EURO
35,0455
ALTIN
2.324,29
BIST
9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak

Fransa’da Charlie Hebdo’ya saldırı: 12 ölü

Fransız Charlie Hebdo dergisine silahlı saldırı düzenlendi. Saldırı sonucu 12 kişi hayatını kaybetti.

Fransa’da Charlie Hebdo’ya saldırı: 12 ölü
A+
A-

Fransız basını, Hz. Muhammed’in karikatürünü yaptıktan sonra büyük tepki çeken mizah dergisi Charlie Hebdo’nun ülkenin başkenti Paris’teki merkezine silahlı saldırı düzenlendiğini duyurdu. Saldırı sonucu 12 kişi hayatını kaybetti, 5’i ağır olmak üzere 10 kişi de yaralandı.

Görgü tanıklarına göre, 11.30 sularında siyah kapşonlu üç kişi kalaşnikoflarla dergi binasına girdi ve çalışanların üzerine ateş açtı. Şüpheliler saldırının ardından olay yerinden uzaklaşırken, dergi çalışanlarının bir kısmı saldırı esnasında çatıya sığındı. Görgü tanıkları, saldırı sırasında en az 30 silah sesi duyduklarını belirtti.

Saldırganların ‘Peygamberin intikamını alıyoruz’ diye bağırdıktan sonra yaklaşık 10 dakika otomatik silahlarla ateş açtıkları ve saldırı esnasında tekbir getirdikleri ileri sürülüyor. Saldırganların saldırı sonrası otomobil ile kaçtıkları, polisin ise geniş çaplı bir araştırma başlattığı belirtildi.

Charb adıyla bilinen ve 2013’te terör örgütü El Kaide’nin arananlar listesinde bulunan karikatüristin de hayatını kaybedenlerin arasında olduğu açıklandı. İngiliz Telegraph gazetesi, derginin 4 meşhur karikatüristinin hayatını kaybettiğini duyururken, hayatını kaybedenler arasında Charb’ın (Stéphane Charbonnier) yanı sıra Cabu, Tignous ve Wolinski de bulunuyor. Hayatını kaybedenler arasında derginin genel yayın yönetmeninin de yer aldığı bildirildi.

HOLLANDE: İFADE ÖZGÜRLÜĞÜNE YÖNELİK SALDIRI
Öte yandan, Fransa Cumhurbaşkanı François Hollande olay yerini ziyaret etti ve saldırıyı terör saldırısı olarak niteledi. Hollande, “Bu ifade özgürlüğüne yönelik bir saldırıdır. Son haftalarda birkaç terör saldırısını engelledik” dedi. Ülkede güvenlik seviyesi en üst düzeye çıkarıldı.

 

YASAL UYARI: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Avrupa Türk Gazetesi'ne aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir. Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
ETİKETLER: , ,
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.