avrupahollandaalmanyabelcikafransafetoakpchpmhpiyip
DOLAR
32,3283
EURO
35,0825
ALTIN
2.297,56
BIST
8.989,17
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak

Faşistler Almanya’da 6 ayda 23 camiye saldırı gerçekleştirdi

Almanya’da Müslümanlar ve camilere yönelik saldırılar arttı. 2015’in ilk 6 ayında 23 camiye saldırı yapıldı. Faşist grupların ırkçı nefretinin arttığı gözlemlenirken, siyasiler “önlem alınmalı” dedi.

Faşistler Almanya’da 6 ayda 23 camiye saldırı gerçekleştirdi
A+
A-

Sol Parti (Die Linke) parlamento grubu tarafından verilen soru önergesine hükümetin verdiği cevapta, saldırıların bir önceki yıla oranla artış eğilimi gösterdiği belirtildi. DHA’dan Ahmet Yıldırım’ın Welt Online’nin resmi verilerine dayandırarak verdiği haberde, geçen yıl Müslümanlar ve camilere toplam 45 saldırı varken, bu sayının 2015’in ilk yarısında 23’e ulaştığı belirtildi.

64 İSLAM KARŞITI IRKÇI GÖSTERİ YAPILDI
Anayasayı Koruma Örgütü verilerine göre, bu yılın ilk yarısında 64 İslam karşıtı gösteri gerçekleştirildi. Geçen yıl ne kadar İslam karşıtı gösteri olduğu konusunda kayıt sistemindeki belirsizlik nedeniyle kesin olarak yanıt verilemediğine dikkat çekiliyor. Çok sayıda İslam karşıtı gösterinin kayıtlara farklı şekilde yansıdığı belirtiliyor.

BAZI MİLLETVEKİLLERİ: İSLAM KARŞITLIĞI NEFRET SUÇU SAYILSIN
İslam karşıtı eylemlerin kategorik olarak kayıt altına alınmadığına, aslında bu sayıların çok daha yüksek olduğuna dikkati çeken Sol Parti (Die Linke) milletvekili Ulla Jelpke, Die Welt’e yaptığı açıklamada, bu kapsamdaki eylemlerin özel olarak kayıt altına alınması ve nefret suçları kapsamında değerlendirilmesi gerektiğini söyledi. Jelpke, Federal Hükümet’in sistematik olarak İslam karşıtı olayları hafife aldığını savunuyor.

Faşist ve neo-Nazi benzeri beyaz ırkçılarla birlikte PKK gibi terörist ve ırkçı diğer grupların saldırı da mercek altında. AVRUPA TÜRK GAZETESİ sadece Almanya’da değil aynı zamanda Hollanda ve Belçika’da İslam karşıtı ırkçı nefret eylemlerini inceleyecek haberciliğin gereği olarak somut verilerle gündeme getirecek.

Avrupa Türk Gazetesi © ÖZEL HABER

berlin turk cami pkk saldirisi

atib pkk saldiri almanya

YASAL UYARI: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Avrupa Türk Gazetesi'ne aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir. Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.