avrupahollandaalmanyabelcikafransafetoakpchpmhpiyip
DOLAR
32,3271
EURO
35,0710
ALTIN
2.294,30
BIST
8.991,83
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak

CIA raporu ortalığı fena karıştırdı

Donald Trump’ın galip çıktığı ABD Başkanlık seçimlerine ilişkin çalkantı dinmiyor. CIA, Rusya’nın Trump’ın kazanacağı şekilde seçimlere müdahalede bulunduğu raporu hazırladı. Trump’ın ekibinden yapılan yazılı açıklamada ise, “Bu kişiler, zamanında Saddam Hüseyin’in kitle imha silahlarına sahip olduğunu söyleyen kişiler” denildi.

CIA raporu ortalığı fena karıştırdı
12.12.2016
A+
A-

Rusya’nın ABD başkanlık seçimlerine müdahale ettiği tartışması, Donald Trump’ın galibi çıktığı yarışın sonrasında da dinmiyor. CIA hazırladığı bir raporda Rusya’nın Trump’ın kazanmasına yardımcı olacak şekilde seçimlere müdahale ettiği sonucuna vardığını bildirdi. Trump’ın ekibinden buna yanıt gecikmedi.

Yapılan yazılı açıklamada, “Bu kişiler, zamanında Saddam Hüseyin’in kitle imha silahlarına sahip olduğunu söyleyen kişiler” denildi. Amerikan Washington Post gazetesinde yer alan ve üst düzey hükümet yetkililerine dayandırılan iddiaya göre CIA, “Rusya’nın 8 Kasım’da yapılan ABD başkanlık seçimlerine karıştığı” şeklinde bir neticeye ulaştı.

Habere göre, Rus hükümetine yakın bazı kişilerin, Demokrat Partinin gizli bilgilerini siber saldırı ile ele geçirerek Wikileaks’e aktardığı ve bu kişilerin Amerikan istihbarat birimlerince tespit edildiği bildirildi

Trump cephesi: Bunlar yalancı

Seçilmiş Başkan Trump’ın geçiş ekibinden yapılan yazılı açıklamada ise “Bu kişiler, zamanında Saddam Hüseyin’in kitle imha silahlarına sahip olduğunu söyleyen kişiler. Seçimler uzun bir süre önce büyük bir başarı ile tamamlanmıştır” ifadelerine yer verildi.

Wikileaks’in kurucusu Julian Assange da katıldığı televizyon programında “Rus hükümetinin kendileri için bir kaynak olmadığı” açıklamasında bulunmuştu. Cuma günü ABD Başkanı Barack Obama, başkanlık seçimlerine yönelik siber saldırı ve dış müdahale iddialarının araştırılması için talimat vermiş ve bu çalışmanın 20 Ocak 2017’den önce tamamlanmasını istemişti.

Avrupa Türk Gazetesi © ÖZEL HABER

YASAL UYARI: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Avrupa Türk Gazetesi'ne aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir. Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.