avrupahollandaalmanyabelcikafransafetoakpchpmhpiyip
DOLAR
32,3237
EURO
35,0903
ALTIN
2.300,90
BIST
9.075,66
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak

Almanya’dan skandal hareket; FETÖ’nün yurtdışında kurduğu kumpas

FETÖ’cülere kol kanat geren Almanya, Diyanet tarafından görevlendirilen imamları casusluk suçlamasıyla soruşturmaya devam ediyor.

Almanya’dan skandal hareket; FETÖ’nün yurtdışında kurduğu kumpas

Ülkedeki FETÖ’cülerin ihbarları üzerine dün 4 DİTİB görevlisi imamın evi arandı. FETÖ hakkında topladıkları bilgileri konsolosluğa iletmekle suçlanan imamların evinde herhangi bir delil bulunamadı.

Diyanet İşleri Türk İslam Birliği’ne (DİTİB) bağlı din görevlilerinin ülkedeki FETÖ’cüler hakkında casusluk yaptığını iddia eden Almanya, bir skandala daha imza attı. Federal Başsavcılık, Kuzey Ren-Vestfalya ve Rheinland-Pfalz eyaletlerindeki DİTİB camilerinde görev yapan 4 imamın evinde, “casusluk faaliyeti yürüttükleri” iddiasıyla arama yaptı. Aramalarla ilgili açıklama yapan Federal Başsavcılık, arama kararının federal mahkeme tarafından çıkarıldığını ve aramalarda casusluk iddialarıyla ilgili daha fazla kanıt toplamayı amaçladıklarını belirtti. Evlerinde arama yapılan imamlar, FETÖ hakkında topladıkları bilgileri Türkiye’nin Köln Başkonsolosluğuna iletmekle suçlanıyor.

HEDEF SAPTIRIYORLAR
15 Temmuz sonrası Diyanet İşleri Başkanlığı’nın talimatları doğrultusunda, FETÖ’nün İslam’ı temsil etmediğini söyleyen ve FETÖ’nün Türkiye’deki ve yurt dışındaki faaliyetlerine karşı Müslümanları uyaran DİTİB imamları hakkında başlatılan soruşturmalarda yol göstericilerin FETÖ üyeleri olduğu ortaya çıktı. Darbe girişimi sonrası Almanya’ya kaçan 7 FETÖ’cünün ihbarları sonrası başlatılan aramalarda hiçbir delil bulunamadı. KRV eyalet hükümeti yetkilileri de DİTİB’in Almanya’da casusluk faaliyetleri yürüttüğüne ilişkin somut bir delil olmadığı yönünde açıklamalarda bulunmuştu. KRV İçişleri Bakanı Ralf Jaeger, 9 Şubat’ta Eyalet Meclisinde bu tespiti destekleyen bir konuşma yapmıştı.

HİÇBİR İMAM YAPMAZ
Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Mehmet Görmez ise, iddialara ilişkin Alman medyasına yaptığı açıklamada, “Din görevlilerinin yahut DİTİB’in kendi vatandaşlarımızı, Müslümanları FETÖ ve DEAŞ gibi örgütlerin yanlış düşüncelerinden koruma reflekslerini, çabalarını ve gayretlerini casusluk olarak adlandırmak akıldan uzak bir şeydir. Hiçbir din görevlisi, kendi cemaatinden herhangi birisinin mahrem hayatıyla ilgili hiçbir bilgiyi paylaşmaz, paylaşamaz. Bu suçlamaları kabul etmek mümkün değildir” ifadesini kullanmıştı.

ALMANYA’DA DEĞİLLER
Öte yandan evleri aranan din görevlilerinin, hafta sonu Almanya’dan döndüğü ve Diyanet tarafından Türkiye’nin farklı yerlerinde görevlendirildiği öğrenildi. Almanya’yı terk eden imamların yerine yeni imamlar görevlendirildi. Aranılan evlerin bir kısmında yeni görevlendirilen imamlar yaşarken, bir kısmının henüz boş olduğu belirlendi.

Avrupa Türk Gazetesi © ÖZEL HABER

YASAL UYARI: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Avrupa Türk Gazetesi'ne aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir. Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.