avrupahollandaalmanyabelcikafransafetoakpchpmhpiyip
DOLAR
32,3109
EURO
35,0805
ALTIN
2.279,41
BIST
8.962,45
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak

Müebbetlik sömürge savcıları Hollanda’da kaçak hayatı sürüyor

Selam Tevhid kumpasında görev alan 54 hâkim ve savcı, ‘40 yıllık süre içinde sistemli şekilde Türkiye’yi sömürge haline getirmeye çalışmakla’ suçlanıyor.

Müebbetlik sömürge savcıları Hollanda’da kaçak hayatı sürüyor
A+
A-

Paralel Yapı’nın Selam Tevhid kumpasında görev alan şüpheli 54 hakim ve savcıya ağır suçlamalar yöneltildi. Haklarında birer kez ağırlaştırılmış müebbet, birer kez müebbet ve 67 yıla kadar hapis istendi. Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı’nca hazırlanan iddianameye göre; Fetullahçı Terör Örgütü-Paralel Devlet Yapılanması’yla (FETÖ/PDY) bağlantılarına dikkat çekilen yargı mensupları Zekeriya Öz, Celal Kara, Muammer Akkaş ve Sadrettin Sarıkaya, Gülen’in internette yayımlanan sohbetinde kaçmaları için verdiği mesaj üzerine firar etti. Yargı mensuplarının davası Yargıtay’da görülecek. İşte 3149 sayfalık iddianameden özet detaylar:

KARA PROPAGANDA
Savcı, hakim ve polisler, ihanet soruşturmaları yürütürken, Mehmet Baransu, Ekrem Dumanlı ve Gültekin Avcı gibi örgütün medya ayağında yer alan isimlere sızdırılan bilgi ve belgelerle kara propaganda yapıldı.

DİNLEME MERKEZİ GASTONİA
Eylemler bütün olarak değerlendirildiğinde; şüpheliler yaklaşık 40 yıllık süreç içinde, yerli ve yabancı işbirlikçilerle birlikte, Türkiye devletini, müstemleke (sömürge) haline getirme amaçlı, planlı ve sistematik bir şekilde yürütülen bir organizasyonun parçası oldu.
Örgüt, usulsüz dinlemeler için 3 yer kullandı. Merkez, ABD’de Gastonia’ydı. ilk IP adresinin ağı İstanbul Emniyeti Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü’nün ikinci katını, ikinci IP adresinin ağı ise aynı binanın dördüncü katını gösterdi.
Şüpheliler ABD, İspanya, Almanya, Avusturya, Britanya, Sudan ve Fransa’da bulunan ve irtibatlı oldukları örgütün üst düzey yöneticileri ve yargı imamıyla doğrudan ya da kurye yoluyla görüştü. Örgüt hiyerarşisi içinde hareket eden şüphelilerin yurtdışı kaynaklı telefon görüşmeleri HTS kayıtlarına detaylarıyla yansıdı. Bu kayıtlara göre; örgüt üyesi olmakla suçlanan 54 hakim ve savcı, en çok ABD’deki Fetullah Gülen’in en yakınındaki üst düzey kişilerle görüştü.
İspanya’yla 46 hakim ve savcı çok yoğun bir şekilde görüştü. Mehmet Ekinci 149 görüşmeyle başı çekti. Britanya Hint Okyanusu toprakları kaynaklı ve kime ait olduğu bilinmeyen numarayla 5 hakim ve savcı doğrudan görüştü. Kaan Özkubat’ın kuryelik yaptığı aynı numara ile 35 hakim savcı konuştu.
Gülen, kendisine bağlı savcılara 20 Aralık 2015’te “herkul.org” sitesinde yayımlanan sohbetinde “Bir yerde Nemrutlar üzerinize geldiği zaman oradan çıkıp gidebilirsiniz” diyerek kaçmaları için mesaj verdi. Öz, Kara, Akkaş ve Sarıkaya gibi savcılar, bu talimat üzerine yurt dışına kaçtı.

Avrupa Türk Gazetesi © ÖZEL HABER

YASAL UYARI: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Avrupa Türk Gazetesi'ne aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir. Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.