avrupahollandaalmanyabelcikafransafetoakpchpmhpiyip
DOLAR
32,3282
EURO
35,0649
ALTIN
2.282,13
BIST
8.998,75
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak

DİTİB’i bırak FETÖ’ye bak

DİTİB’i hedef haline getiriyor, katkısını hiçe sayıp bitirmeye çalışıyorsun ama kendi kurumlarına sızan katil çeteye kol kanat geriyorsun.

DİTİB’i bırak FETÖ’ye bak
A+
A-

Almanya’ya katkısı tartışılamayacak kadar büyük olan bir kurum olan Diyanet İşleri Türk İslam Birliği (DİTİB) son günlerde ayrımcı ve karalayıcı bir kampanya ile hedef haline getirildi. Bu kervana Türklerin en yoğun olarak yaşadığı ve nüfusu en kalabalık eyaleti Kuzey Ren Vestfalya’nın Sosyal Demokrat Partili (SPD) Başbakanı Hannelore Kraft’ta katıldı.

DEĞERLENDİRME İHTİYACI DOĞMUŞ
KENDİ kurumlarına sızan katil terör örgütü FETÖ’yü görmeyen Kraft, DİTİB’i hedef aldı. Kraft, “DİTİB’in dini cemaat statüsü elde etme koşullarını yerine getirmediğine ilişkin şüpheler güçleniyor” dedi. Başbakan, Türkiye’deki gelişmelerin İslami kuruluşları dini cemaat olarak tanıma konusunda yeni değerlendirme ihtiyacı doğurduğunu söyledi.

DİTİB neler yapıyor?

DİTİB ve ona bağlı cami dernekleri;

  • Alman kanunlarına bağlı dernek faaliyetleri düzenliyor.
  • Ülkede barışçı ve başarılı ortak yaşam için çalışıyor.
  • Kamu okullarındaki din derslerinin sorumluluğunu üstleniyor.
  • Ülkedeki İlahiyat Merkezleri’ni yapısal ve içerik olarak destekliyor.
  • Sığınmacılara yardımda öncü rol üstleniyor.
  • Ülkedeki Türklerin dini hizmetleri için çalışıyor.
  • Radikalliği önleyici gençlik çalışmaları yürütüyor.
  • Kadınların cemiyet hayatında daha aktif olması gayreti gösteriyor.
  • Tüm camileri açık kapı günleri düzenleyip Alman komşularını ağırlıyor.
  • Siyasi olarak partiler üstü çalışma yürütüyor.

DEVLET ANLAŞMASI İMZASI ERTELENDİ
ASAĞI Saksonya Eyaleti, Müslüman derneklerle imzalanacak Devlet Anlaşması’nı ‘Bu derneklerin tam bağımsız olduklarına emin olmamız lazım’ diyerek durdurdu. CDU’nun bu konudaki sorusunu cevaplayan Eyalet Başbakanı Stephan Weil (SPD), “Türkiye’nin etkisi altında olan derneklerle ilgili durum önümüzdeki aylarda sakin bir biçimde tartışılmalı. Biz bu konuyu tartışacağız. Duvara toslamak istemiyoruz” diye konuştu. Eyalet, Devlet Anlaşması’nı bu yıl içinde imzalamak istiyordu. Almanya’da şimdiye kadar Bremen ve Hamburg eyaletleri Müslümanlarla Devlet Anlaşması imzaladı.

Avrupa Türk Gazetesi © ÖZEL HABER

YASAL UYARI: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Avrupa Türk Gazetesi'ne aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir. Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.