avrupahollandaalmanyabelcikafransafetoakpchpmhpiyip
DOLAR
32,5004
EURO
34,6901
ALTIN
2.496,45
BIST
9.693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak

Cevzet Soysal cinayetinin arkasından F tipi örgüt çıktı!

Batman’da Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığı’nda çalışıyordu… Bir sabah işe gitmek üzere evden ayrıldı. Evin önünde bekleyen kişiler onu bir arabaya bindirdi. JİTEM’den olduklarını söylüyorlardı. Cevzet Soysal bir daha evine dönemedi! Şimdi JİTEM maskeli F tipi bir cinayetin öyküsünü ekranlarınıza getireceğiz.

Cevzet Soysal cinayetinin arkasından F tipi örgüt çıktı!
A+
A-

1999 yılında Batman’da yaşanan Cevzet Soysal cinayetinin arkasından F tipi örgüt çıktı!

Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığı’ndaki işine gitmek üzere çıktığı evine bir daha dönemeyen Cevzet Soysal’ın cemaatçi polisler tarafından öldürüldüğü iddia edildi.

İddia, Eski Emniyet İstihbarat Dairesi Başkanı Sabri Uzun’un İn adlı kitabında yer aldı.

Kitapta cemaat içinde yer alan, daha sonra ise itirafçı olan bir polis memurunun anlatımlarına yer verildi. İstihbarat ve Terörle Mücadele Şubesi’nden karma bir ekip kurulduğunu belirten polis Cevzet Soysal cinayetinin nasıl işlendiğini anlattı.

Polis, amirlerinin isteği üzerine, kendilerini JİTEM’ci olarak tanıttıklarını belirtti.

“Ben, Ömer ve Aydın kendimizi JİTEM görevlisi olarak tanıtarak arabaya bindirip kaçırdık. Kırsal alanda Muammer Komiser’in ekibine teslim ettik. Bahçelievler Mahallesi’nde Polis Cem’in evine götürdüler. Geceleri kırsala götürüp, işkenceyle sorguluyorlardı. En son Cemil ve Ahmet Müdür’ün talimatı ile Bilal tarafından boynu kırılmak suretiyle infaz edildi ve Beşiri kırsalına gömüldü.”

Eski İstihbarat Başkanı Sabri Uzun, F tipi yapının işlediği faili meçhullerin Ergenekon kumpası ile askerlere yüklendiğini belirtti.

“Görünen o ki, Cemaatçi polisler, adam kaçırmışlar, öldürmüşler, faili meçhul olay yaratmışlardı. Bir süre sonra da yaptıkları Ergenekon operasyonuyla önce subayları cezaevlerine doldurmuşlar, sonra düzmece delillerle, işledikleri suçları subaylara yıkmaya başlamışlardı. Sonuç şudur: Cemaatçi polisler, Cevzet Soysal’ı öldürmüş, fail olarak Türk Silahlı Kuvvetleri’nin subaylarını göstermek için de ‘yalancı tanık’ temin etmek istemişlerdir. Böylelikle Ergenekon davasında tutuklu subayları karalamak amaçlanmıştır.”

YASAL UYARI: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Avrupa Türk Gazetesi'ne aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir. Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.