avrupahollandaalmanyabelcikafransafetoakpchpmhpiyip
DOLAR
32,3361
EURO
35,2001
ALTIN
2.247,23
BIST
8.718,11
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak

Beşiktaş, Fenerbahçe maçına çıkmazsa ne olur?

Beşiktaş, Fenerbahçe maçına çıkmazsa ne olur?
25.04.2018
A+
A-


Olaylı Fenerbahçe-Beşiktaş derbisinin tatil edilmesinin ardından bugün verilen kararda 57. dakikada tatil edilen maçın kaldığı andan itibaren oynanmasına karar verildi. Verilen bu karar Beşiktaş cephesini mutlu etmedi

 

HTSPOR | YAĞIZ SABUNCUOĞLU

Geçtiğimiz hafta oynanan ve 57. dakikada hakem Mete Kalkavan tarafından tatil edilen Fenerbahçe- Beşiktaş maçı için karar verildi.

Kararın ardından kamuoyunun sorduğu soru ise, ‘Beşiktaş maça çıkmazsa ne olacak?’ oldu. TFF tarafından alınan karardan memnun olmayan Beşiktaş’ın böyle bir hakkı bulunuyor ve bu kararı kullanırsa 57. dakikadan itibaren oynanacak derbi maçına çıkmayabilir. Fakat o maça çıkmadığı takdirde Beşiktaş’ı ağır cezalar bekliyor.



MAÇI 3-0 HÜKMEN KAYBEDER
Her sezon başında düzenlenen ve o sezon o statülerde oynanan Türkiye Kupası Statülerine göre; Beşiktaş, Fenerbahçe karşısına çıkmazsa karşılaşacağı ilk ceza maçı 3-0 hükmen kaybetmek olacak.

TÜRKİYE KUPASI’NDAN MEN CEZASI
Bir diğer verilecek ceza ise hem içinde bulunulan sezon hem de gelecek sezonda oynanacak Türkiye Kupası’na katılım hakkı elinden alınır. Olası bir maça çıkmama durumunda önümüzdeki sezonda da Beşiktaş, Türkiye Kupası’nda yer almaz.

TÜRKİYE KUPASI GELİRLERİNDEN HAK İDDİA EDEMEZ
İşin ekonomik yönünde de Beşiktaş’ı bekleyen olası tehlikeler var. Öncelikle bu sezonda yarı final etabına kadar turnuvadan elde ettiği gelirleri iade eder. Gelecek turlarda veya olası şampiyonlukta alınması beklenen tüm gelirlerden de feragat eder. Bu sezon ve önümüzdeki sezon Türkiye Kupası ve yayın gelirlerinden hiçbir şekilde faydalanamaz.

TÜRKİYE KUPASI STATÜLERİ | MADDE 8 – SAİR HÜKÜMLER
Türkiye Kupası müsabakalarında yer almaya hak kazanmasına rağmen müsabakada yer almayan kulüp hakkında, hükmen mağlubiyet kararı verilmekle birlikte o sezonki Türkiye Kupası müsabakalarından ihraç edilir ve takip eden sezonda Türkiye Kupası’nda yer alamaz. Ayrıca, Türkiye Kupası’nın ticari haklarından elde edilen gelirlerin dağıtımına ilişkin olarak hiçbir talepte bulunamaz.



YASAL UYARI: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Avrupa Türk Gazetesi'ne aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir. Ayrıntılar için lütfen tıklayın.