avrupahollandaalmanyabelcikafransafetoakpchpmhpiyip
DOLAR
32,3690
EURO
34,9519
ALTIN
2.325,69
BIST
9.095,18
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak

ABD’de silahlı saldırıda en az 5 çalışanı ölen gazete bugünkü baskısını yayımladı

ABD’nin Maryland eyaletinde bir saldırganın haber merkezine ateş açması sonucu en az 5 kişi öldüğünün silahlı saldırının ardından gazete Cuma günkü baskısını yayımladı.

ABD’de silahlı saldırıda en az 5 çalışanı ölen gazete bugünkü baskısını yayımladı
30.06.2018
A+
A-

Saldırı, yerel saatle öğleden sonra eyaletin başkenti Annapolis’teki Capital Gazette gazetesinin binasına düzenlenmişti. Saldırgan gözaltına alındı.

Gazetenin muhabirlerinden Chase Cook Twitter mesajında “Lanet olası gazeteyi yarın çıkarıyoruz” yazdı.

Cook mesajını saldırıdan bir aç saat sonra paylaştı.

ABD medyası polisin gözaltına aldığı zanlının Jarrod Ramos olduğunu ve Ramos’un 2012’de gazeteyi iftiradan dava ettiğini yazıyor. Ancak polis henüz zanlının ismini açıklamadı.

Capital Gazette muhabirlerinden biri Ramos’un “kasten adam öldürmekle” suçlandığını yazdı.

Saldırganın haber merkezinin cam kapısının dışından içeri doğru ateş açtığı belirtildi.

Gazete çalışanları, meslektaşları Gerald Fischman, Wendi Winters, Rob Hiaasen, Rebecca Smith ve John McNamara’nın hayatını kaybettiğini açıkladı.

‘GAZETE TEHDİT EDİLİYORDU’

Polis saldırının hedefli bir şekilde gerçekleştirildiğini ve gazetenin son zamanlarda sosyal medya üzerinden şiddetli tehditler aldığını söyledi.

30’lu yaşlarında beyaz bir erkek olan saldırganın gözaltına alındığı ve sorgulandığı ancak polis ile işbirliği yapmayı reddettiği bildirildi.

CBS televizyon kanalı ise saldırganın, kimliğinin tespit edilmesini önlemek için parmak uçlarına zarar verdiğini öne sürdü, ancak polis bu iddia ile ilgili bir açıklama yapmadı.

YASAL UYARI: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Avrupa Türk Gazetesi'ne aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir. Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
ETİKETLER: , ,