avrupahollandaalmanyabelcikafransafetoakpchpmhpiyip
DOLAR
32,5864
EURO
34,8068
ALTIN
2.504,97
BIST
9.693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak

Atatürk Hollanda’nın başkentinde törenle anıldı

Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk vefatının 77’inci yıldönümünde Hollanda’nın başkentinde Amsterdam Başkonsolosluğu tarafından düzenlenen törenle anıldı.

Atatürk Hollanda’nın başkentinde törenle anıldı
A+
A-

HABER MERKEZİ – Çeşitli sivil toplum kuruluşları Avrupa’da anmalar düzenlerken bir anma da TC Amsterdam Başkonsolosluğu tarafından ‘Atatürk Kampı’ olarak adlandırılan ve bir zamanlar ülke’ye gelen Türk işçilerinin konakladığı alandaki büst önünde yapıldı.

TÜRK STK’LAR VE VATANDAŞLAR KATILDI
Törene Başkonsolos Tolga Orkun ve konsolosluk mensupları yanı sıra Türk Eğitim Merkezi (STOC) Başkanı İsmail Ercan ile Hollanda Türk Gençlik Kuruluşları Federasyonu (HTGF) mütevelli üyeleri Mehmet Başbuğ ve Ramazan Arık, Federasyon camiası mensupları ile STK temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.

BAŞKONSOLOS ORKUN ATATÜRK VURGUSU YAPTI
9’u 5 geçe iki dakikalık saygı duruşuyla başlayan törende, Türkiye ve Hollanda’nın milli marşlarının okunmasından sonra Başkonsolos Tolga Orkun’un konuşmasıyla sürdü. Atatürk’ün tarihi komutan, siyasi deha ve devrimci olarak niteleyen Başkonsolos Orkun, “Atatürk’ün hayatını iyi okumamız gerekmektedir. O zaman Hollanda’lı dostlarımızla daha iyi ilişkiler kurabiliriz.’’ şeklinde konuştu.

STOC BAŞKANI ERCAN: ATATÜRK MİLLETİMİZE ÇOK ŞEY KAZANDIRDI
Türk Eğitim Merkezi’nden (STOC) gelen gönüllülerin tören öncesinde çevre temizliği yaptığı gözlendi. STOC Başkanı İsmail Ercan yaptığı konuşmada, “Büyük Atatürk’ün aramızdan ayrılışının 77’inci yılındayız. 10 Kasımların Atatürk’ün 57 yıllık hayatını, mücadelesini, milletimize kazandırdıkları ve kazandırmak istediklerini doğru anlama bakımından önemi büyüktür.” dedi. Sanatçı Okan Akın’ın da katıldığı, Amsterdam’ın kuzey’inde ‘Noord’ bölgesinde bulunan Atatürk anıtına çelenk konulmasının ardından, vatandaşlar anı fotoğrafları çektiler.

Avrupa Türk Gazetesi © ÖZEL HABER

Fotoğraflar:

ata anma1

ata anma2

ata anma3

ata anma4

ata anma5

ata anma6

ata anma7

ata anma8

ata anma9

ata anma10

ata anma11

ata anma12

ata anma13

ata anma14

ata anma15

YASAL UYARI: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Avrupa Türk Gazetesi'ne aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir. Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.