avrupahollandaalmanyabelcikafransafetoakpchpmhpiyip
DOLAR
32,5004
EURO
34,6901
ALTIN
2.496,45
BIST
9.693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak

ABD’nin Ankara Büyükelçisi, Ermeni soykırımı yalanı ile ilgili konuştu

ABD’nin Ankara Büyükelçisi John Bass, Ermeni soykırımı yalanı ile ilgili konuştu, Amerika’nın tavrını açıkladı. Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın taziye mesajını hatırlatan Bass, “tartışmaların, yansımaların ve eylemlerin bu doğrultuda gerçekleşmesini umuyoruz” dedi.

ABD’nin Ankara Büyükelçisi, Ermeni soykırımı yalanı ile ilgili konuştu
11.01.2015
A+
A-

Amerika, Ermeni soykırımı yalanının yüzüncü yıl dönümde tavrını açıkladı. ABD’nin Ankara Büyükelçisi John Bass, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın yayınladığı taziye mesajını hatırlattı, “Bu doğrultuda tartışmaların, yansımaların ve eylemlerin gerçekleşmesini umuyoruz” dedi.

Sabah Gazetesi’ne konuşan Bass, gündemdeki konuları değerlendirdi. Bass’a Soykırım yalanıyla ilgili Amerika’nın tutumunda değişiklik söz konusu olup olmadığı soruldu. Büyükelçi Bass, soykırım iddialarını destekleyici tavır aldı.

Bass, “Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın geçen yıl yaptığı tarihi nitelikteki açıklamasının üzerine katkıda bulunacak şekilde, bu konuda ek tartışmaların, yansımaların ve eylemlerin gerçekleşmesini umuyoruz. 1915 olaylarının tekrar gözden geçirilmesinin, dönemin koşullarının tam ve dürüst şekilde kabulüyle sonuçlanmasını ümit ediyoruz.” dedi.

John Bass, “Gelecek dönemde Türkiye-ABD ilişkileri nasıl olacak” sorusuna da yanıt verdi. Bu yıl ilişkilerin farklılaştığını belirten Bass, “farklılıkları azaltmak ya da en azından neden bu farklılıklara sahip olduğumuzu daha iyi anlamak için çalışmayı sürdüreceğiz.” dedi.

Bass, Fethullah Gülen’in-CIA ile ilişkisi ile ilgili bir soruya da “Komplo terörisi gibi görünüyor.” şeklinde yanıt verdi.

YASAL UYARI: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Avrupa Türk Gazetesi'ne aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir. Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.