avrupahollandaalmanyabelcikafransafetoakpchpmhpiyip
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak

HATKD Başkanı İlhan Aşkın: haklı davamızı anlatmaya devam edeceğiz

Ermenistan’ın işgal ettiği Azerbayacan topraklarında yaşanan çatışmalar ile bu çatışmalar sonucunda Azer toprağı olan Dağlık Karabağ’ın yarısının geri alınması üzerine Hollanda Azerbaycan Türk Kültür Derneği Başkanı İlhan Aşkın, gazetemize açıklama yaptı.

HATKD Başkanı İlhan Aşkın: haklı davamızı anlatmaya devam edeceğiz
04.04.2016
A+
A-

Azerbaycan’a destek veren İlhan Aşkın, Ermenilerin yaptıkları caniliği ve vahşeti Hollanda’lı muhataplarına anlatmaya devam edeceklerini belirtti.

AVRUPA TÜRK GAZETESİ‘ne konuşan Aşkın, “Biz 23 yıl önce yaşanılan bu insanlık vahşetini unutmayacağız. Ermeniler yüz yıl önce olmayan olayları gündeme getirerek Türkiye ve Azerbaycan’ı mahkum etmeye çalışıyorlar. Oysa Karabağ katliamının canlı şahitleri hala yaşıyorlar çünkü bu olaylar daha dün yaşandı.” dedi.

Olayları görmezlikten gelmeyeceklerinin altını çizen Aşkın, “Biz davamızı anlatmaya devam edeceğiz. Avrupalılar da artık yıllar sonrada olsa buna inanmaya başladılar. Avrupa’nın muhtelif ülkelerinde bu soykırımı tanıyan ülkeler vardır. Hollanda’da dostlarımız Karabağ’da bir vahşetin olduğuna inanıyorlar. En son Ermenilerin saldırılarında, Azerbaycan toprağı olan Dağlık Karabağ’da 12 Azerbaycan askerimiz şehit edildi.” şeklinde konuştu.

Dernek başkanı Aşkın, “Ermeniler geçmişteki gibi vahşete devam ediyorlar. Biz Hollanda Azerbaycan Türk Kültür derneği olarak bu saldırıları çok ciddi kınıyor, lanetliyor ve protesto ediyoruz. Şehitlerimize Allah’tan rahmet diliyoruz. Azerbaycan halkı hiç bir zaman yalnız olmayacaktır. Türk dünyası Azerbaycan’ın yanında olmaya devam edecektir.” dedi.

Avrupa Türk Gazetesi © ÖZEL HABER

YASAL UYARI: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Avrupa Türk Gazetesi'ne aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir. Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.