avrupahollandaalmanyabelcikafransafetoakpchpmhpiyip
DOLAR
32,3297
EURO
35,0425
ALTIN
2.281,75
BIST
8.988,53
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak

Sinoplu Hüseyin’den insanlık dersi

Bir evi tasfiye ederken içi para dolu iki çanta buldu. ‘Bu Allah’ın bir sınavı. Kul hakkı yiyemem’ diyen Hüseyin Ersoy, 557 bin euroyu mirasçısına teslim ettiDevamı için tıklayınız …

Sinoplu Hüseyin’den insanlık dersi
20.06.2022
A+
A-
MONHEIM kentinde yaşayan Hüseyin Ersoy, 1999 yılında Almanya’ya geldi. Temizlik işlerinde, ardında demir boru taşıyan bir lojistik firmasında 17 yıl çalıştı. Üç çocuk babası Sinoplu Ersoy, 2017’de bina ve dairelerin tasfiye işini üstlenen şirket kurdu. Antika meraklısı Ersoy, bir gün e-mail üzerinden bir binanın tasfiye işini aldı. Bodrum katını boşaltırken bir dolabı açan Ersoy, büyük şok yaşadı.
İŞ E-MAİL YOLUYLA GELDİ
Ersoy, “Yaşlı bir adam vefat edince kızı e-mail aracılığı ile bana ulaşıp evin tasfiyesini istedi. Sona bodrum katını bıraktım. Pazarda antika eşyaları da sattığım için her dolabı açıp bakarım. Bir dolabı açınca içinde para dolu çanta ile karşılaştım. Önce paraları sahte sandım. İncelediğimde gerçek olduğunu anladım. Eve götürüp eşimle saydığımda 557 bin euro ve 2700 İsviçre Frangı çıktı” dedi.HELALLEŞME ŞANSIM YOKTU
TÜRKİYE’DE imam hatip lisesi mezunu olduğunu ifade eden Ersoy, “Bize hocalarım vicdan muhasebesini, kul hakkını çok iyi anlattılar. Allah, ‘Kul hakkı ile gelmeyin’ diye buyuruyor. Paranın sahibi ile helalleşme şansım da yoktu. İslam dininin gereğini yapıp parayı mirasçısı kadına vermeyi kararlaştırdık. 15 yaşındaki oğlum da aynı görüşteydi. O zaman manevi olarak çok zengin olduğumu anladım” diye konuştu.

‘VİCDANIMI DİNLEDİM’
İNSANLARIN yarım metre sınırı aştı diye birbirlerini öldürdüğünü ifade eden Hüseyin Ersoy, ” Ben inançlı bir Müslümanım. Vicdanımı dinledim ve o parayı teslim ettim. Lojistik firmasında çalışırken eski eşyalar toplayıp pazarlarda satmaya başladığını söyleyen Ersoy, “Bu işi beş yıl önce mesleğe dönüştürdüm” dedi.

ŞAKA YAPIYORUZ SANDI
ÖLEN adamın kızı ile irtibata geçip para bulduklarını söylediğini anlatan Ersoy, “Önce şaka sandı. Sonra ‘500 veya 1000 euro mu?. 50 bin euro olamaz’ dedi. Rakamı söylediğimizde kısa süre şoke oldu. Ona, ‘Bizi buraya getirenin adı İslamiyet’ dediğimde duygulandı. Teşekkür etti. İslamiyet’e karşı olan önyargıları yıkma, nesillere örnek olacak bir davranış yaptığımı düşünüyorum. Vicdanımı dinledim” dedi.

YASAL UYARI: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Avrupa Türk Gazetesi'ne aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir. Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.