avrupahollandaalmanyabelcikafransafetoakpchpmhpiyip
DOLAR
32,3168
EURO
35,0223
ALTIN
2.308,02
BIST
9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak

Yargıtay sil baştan!

Yargıtay Birinci Başkanlar Kurulu dairelerde görev yapacak Yargıtay üyelerini belirledi. Görevlendirmelerde kapsamlı bir yeniden yapılanmaya gidildi. Yeni kurulan dairelere yeni seçilen üyeler atandı.

Yargıtay sil baştan!
A+
A-

Yüksek yargıda F-tipi isimlere yönelik önlemler sürüyor. Yargıtay’daki yeniden yapılanma tamamlandı, Birinci Başkanlar Kurulu dairelerdeki yeni görev dağılımını belirledi.

Yargıtay Birinci Başkanlar Kurulu, ceza dairelerindeki görevlendirmede kapsamlı bir yeniden yapılanmaya gitti. Yeni seçilen üyelerin büyük bölümü, yeni kurulan dairelerde görevlendirilirken diğer dairelerin tamamına yakınında da üye değişikliklerine gidildi.

Yeniden yargılanma kararı verilen Balyoz, Şike ve Askeri Casusluk gibi davaları onayan 9’uncu Ceza Dairesi’nde başkan Ekrem Ertuğrul ile Hüseyin Çolak dışındaki tüm üyeler farklı dairelere gönderildi.

Türkiye’nin gündemini belirleyen terör ve örgütlü suç dosyalarına bakacak yeni kurulan 16’ıncı Ceza Dairesi’nde de eski üyelerden hiç kimse görevlendirilmedi. Hrant Dink cinayetinde kamu görevlilerinin rolünü soruşturan Cumhuriyet Savcısı Yusuf Hakkı Doğan’ın da bu daire görevlendirilmesi dikkat çekti. Doğan F-tipi polis şeflerini sorgulayan cumhuriyet savcısıydı.

Tazminat davalarına bakan 4’üncü Hukuk Dairesi ile ihaleye fesat karıştırma, rüşvet ve memur suçlarına bakan 5. Ceza Dairesi de değişen daireler arasında. 4’üncü Hukuk Dairesi’nde Başkanı Şerife Öztürk ve üyeler Kamil Kancabaş, Sadık Demircioğlu ile Selma Belek’in görevleri değiştirilmedi.

HSYK seçimlerinden büyük bir zaferle çıkan Yargıda Birlik Platformu sözcüsü Abbas Özden de ihaleye fesat karıştırma, rüşvet ve memur suçlarına bakan 5’inci Ceza Dairesi’nde görevlendirildi.

Yargıtay’da Başkan Ali Alkan’ın 9 Şubat’ta emekliye ayrılması nedeniyle boşalacak Yargıtay 1’inci Başkanlığı için seçim 10 Şubat’ta yapılacak. Yargıtay Başkanlığı için 5 aday yarışacak.

Adaylık için başvuran isimler ise 3’ün Ceza Dairesi Başkanı Erdal Gökçen, 20’inci Hukuk Dairesi Başkanı Feyzi Altınok, 13’üncü Ceza Dairesi Başkanı İsmail Rüştü Cirit, 6’ıncı Ceza Dairesi Üyesi Ali Suat Ertosun ve Yargıtay Cumhuriyet Başsavcıvekili Mehmet Ekmekçi.

YASAL UYARI: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Avrupa Türk Gazetesi'ne aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir. Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.