avrupahollandaalmanyabelcikafransafetoakpchpmhpiyip
DOLAR
34,2865
EURO
37,2251
ALTIN
3.006,81
BIST
8.799,16
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak

Türkmen Lider Dr.Kazancı’dan çarpıcı açıklama: Türkiye’yi hedef alan üst-akıl Türkmenlere yöneldi!

Irak Türkmen Cephesi (ITC) Türkiye Temsilcisi ve Dış İlişkilerden sorumlu Yürütme Kurulu Üyesi Dr. Hicran Kazancı, AVRUPA TÜRK GAZETESİ’ne verdiği özel söyleşide, Türkmen üzerinde oyun oynayan Önder Karaulus adlı şahsın kirli oyunlarına dikkat çekerek provokasyon karşısında toplumu uyardı. Deneyimli Türkmen lider Dr. Kazancı, CHP bayrağıyla sınır boylarında provokasyon yapan şahsiyetin kötü niyetli olduğunu ve yetkili mercilerce gereğinin yapılacağını söyledi.

Türkmen Lider Dr.Kazancı’dan çarpıcı açıklama: Türkiye’yi hedef alan üst-akıl Türkmenlere yöneldi!
08.01.2017
A+
A-

Toplumun provokatör karşısında oyuna gelmemesi gerektiğini duyuran Dr. Hicran Kazancı net konuştu. İşte Dr. Hicran Kazancı‘nın AVRUPA TÜRK GAZETESİ‘ne verdiği o beyanatlar:

BİTMEK BİLMEYEN TERÖR SALDIRILARI
“Türkiye’nin farklı etnik ve mezhepler ile bir arada yaşama kültürünü, yani milli irade ve birliğini, dış merkez destekli iç işbirlikçileri aracılığıyla hedef alındığı herkesçe bilinmektedir. Asker kılıklı hain Fethullahçı Terör Örgütü’nün başarısız darbe girişimi ile başlayan süreç, DAİŞ, PKK, PYD, PYG ve diğer terör örgütleri tarafından devam etmektedir. Türkiye’ye yönelik bu terör örgütlerinin tüm terör saldırıları, Türk Milli Seferberliği karşısında derin bir hüsrana uğratıldı. Silahlı terör eylemlerinin failler yenilgiye uğradıktan sonra, toplumsal kutuplaşma üzerinden bir takım eylem yapma stratejilerini uygulamaya başladılar. Yılı başı gecesi yaşam tarzına müdahale yalanı ile başlayan Noel tartışması, arkasından Reina terör saldırısı. Daha sonra hakim savcıları hedef alan ve önlenen İzmir saldırısı. Farklı terör örgütlerinin eylemleri olarak tespit edilse de, aynı merkezden yönetildiği de aşikardır.

YENİ HEDEF TÜRKMENLERİN YEGANE KURUMU; IRAK TÜRKMEN CEPHESİ
Türkiye Devleti ve Milleti’nin varlığına bağlı olan Irak Türkmen siyasi harekatını simgeleyen Irak Türkmen Cephesi’nin (ITC) genel olarak Irak’taki müesseseleri, özel olarak da Türkiye’deki kurumları planlı olarak yıpratmayı ve itibarsızlaştırma’yı amaçlayan algı operasyonlarının hedefi haline gelmektedir.

TERÖR ÖRGÜTLERİ PARA DAĞITIYOR
Irak’taki DAİŞ, PKK ve PYD’nin yaptığı insan kaçakçılığı konusunda işbirliği neticesinde, Telafer’den kişi başına 2000 Suriye Lirası karşılığında PKK-PYD ve 800 Dolar karşılığında da DAİŞ alması sonucu, 110 kişi Telafer’den Rakka- Al-Bab ve Al-Bab’dan yürüyerek Azaz’a, daha sonra Türkiye’ye giriş yapmışlar. Terör örgütleri bu kadar aktifken, ITC görevini hakkıyla yapıyor ve gerek ülkeler arasında işbirliğini geliştiren gerekse soydaşlarımızın güvenliği açısından devletimizce takdir gören çalışmalarını insan üstü bir gayretle sürdürüyor. Bu kadar çalışmayı görmemezlikten gelerek ağzına geldiği gibi konuşmak ve ondan da öte milli varlığa zarar veren eylemlere girmek hiçbir siyasi anlayışa sığmaz ancak nankörlüğün ve kötü niyetli ve cahil olmanın bir sonucu olabilir.

CHP SİMGELERİYLE ITC’YE KARŞI KUMPASA GİRİŞEN ŞAHISIN TERÖR ÖRGÜTLERİYLE İŞBİRLİĞİ
Söz konusu kaçış eylemini, CHP’nin bayrağı ve CHP Genel Başkanı Sayın Kemal Kılıçdaroğlu’nun fotoğrafı ile birlikte birileri Irak Türkmen Cephesi’ni aklınca hizaya sokmaya çalışıyor. CHP bayrağı ve CHP Genel Başkanı fotoğraflı mesajıyla bu şahıs, Türkmeneli Kültür ve İşbirliği Vakfı ile ITC Türkiye Temsilciliğini iftira, yalan ve tehdit dolu mesajlarıyla hedef göstererek PKK, DAİŞ ve PYD işbirliğini perdelemeye çalışıyor.

‘PEKİ SİZ ITC OLARAK NE YAPACAKSINIZ?’ SORUSU
Bizler elbette zor şartlar altında ve çok önemli bir davayı üstlenmiş insanlarız. Ama hiçbir zorluk bizi iftirayı, yalanı, hileyi ve perde arkasından iş çevirmeyi meşru kılamaz. Hedefe ulaşmak için her türlü kirli yöntemi ve aracı meşru sayanlar, bir davanın değil, olsa olsa kirli tezgâhların ve hesapların parçası olabilir. Geçmişte olduğu gibi bugünde bu fırsatçı kişi tarafından sosyal-medya hesaplarından, hakkımızda temelsiz, içi boş ve seviyesiz ithamlar içeren yazılar yayımlanmaktadır. Bu tür hezeyanları dün de ciddiye almadım, hiçbir zaman da ciddiye almayacağım.

CHP’yi alet ederek sınır boyunda provokasyon yapan şahsın Önder Karaulus adlı kişi olduğu tespit edildi.

ITC BU SALDIRILARIN ÇOKÇA DEFA MUHATABI OLMUŞTUR AMA MÜCADELESİNDEN YIĞILMAMIŞTIR
Geçmişte bu yolu deneyenler gibi, bu kişi de gün ışığından ve gerçeklerden korkan, karanlık dehlizlerde yaşamayı güç sanan bu haysiyet yoksunu kişi ve buna destek verenler, Irak Türkmenleri’nin güzide kurum ve kuruluşları ile uzaktan yakından hiçbir alakaları bulunmamaktadır. Aksine bu kişiler, Türkiye ve Türkmen kurumlarını yıpratmaya çalışan karanlık odakların hizmetkârıdır. Onlar için asıl önemli olan çıkarlarıdır, sinsi hesaplarıdır, hizmet verdikleri odaklardır. Irak Türkmen Cephesi bölgesel ve küresel gelişmeleri görebilecek bir ufka sahiptir. ITC’yi geçmişte olduğu gibi kimse kendi şahsi menfaatleri ve fantazileri uğruna bir takım tezgahların parçası haline getiremez.

Gün Türkmenler için sahici işler yapma günüdür. Gün geleceğe bakma ve neler yapabileceğimiz üzerinde kafa yorma günüdür.

Kan kokusu almışçasına kafasını sağa sola-çarpan yarasalar bilsin ki, güneş balçıkla sıvanmaz, hiçbir hakikat gizli kalmaz. Geçmişte bu yolu deneyenler gibi daha fazla rezil olmadan tarihin kendileri için uygun göreceği yerde susup oturmalarını tavsiye ediyorum.”

YASAL TAKİBAT BAŞLATILDI
Irak Türkmen Cephesi (ITC) ve Türkmeneli Kültür ve İşbirliği Vakfı’nın başvuruları sonucunda, söz konusu eylemler konusunda yetkili mercilerce yasal takibatın yapılması için işlem başlatıldığı ve en kısa sürede gereğinin yapılacağı duyuruldu. Eylemlerin kısmen veya tamamıyla sana ortamda işlenmiş olmasının suçu hafifletmediği, OHAL şartlarının yürürlükte olması ile doğrudan milli menfaatleri ilgilendiren konu olduğu göz önünde bulundurulduğu ayrıca bildirildi. 

Avrupa Türk Gazetesi © SÖYLEŞİ | ÖZEL HABER

YASAL UYARI: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Avrupa Türk Gazetesi'ne aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir. Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.