avrupahollandaalmanyabelcikafransafetoakpchpmhpiyip
DOLAR
32,3195
EURO
35,0491
ALTIN
2.308,99
BIST
9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak

Meclis harekete geçti

Sözde Ermeni soykırımına karşı, Meclis de harekete geçti. Meclis Başkanlığı, sözde soykırım iddialarının 100’üncü yılı kapsamında eylem planı hazırladı. “Elin oğlu, aslı olmayan bir soykırımı için 2015 yılını hedef alarak tüm dünyada bir kampanya yapıyor” diyen Meclis Başkanı Çiçek, Ermeni lobisinin karalama kampanyasına karşı Türkiye’nin 2015’te ciddi bir lobi faaliyeti yapılması gerektiğini söyledi.

Meclis harekete geçti
07.01.2015
A+
A-

Türkiye Büyük Millet Meclisi, sözde Ermeni soykırımı iddialarının 100’üncü yılı nedeniyle, lobi faaliyeti başlattı ve Meclis Başkanlığı bu kapsamda bir eylem planı hazırladı.

Meclis Başkanı Cemil Çiçek, Meclis’teki dış komisyonların başkanlarıyla 1915 olayları nedeniyle bir araya geldi. Toplantıya, Avrupa Birliği Uyum ve Dışişleri Komisyonu başkanları, Türkiye- Avrupa Birliği Karma Parlamento Komisyonu başkanı ile uluslararası parlamenter asamblelerinin Türkiye delegasyon başkanları katıldı.

Milliyet gazetesinin haberine göre, “Elin oğlu, aslı olmayan bir soykırımı için 2015 yılını hedef alarak tüm dünyada bir kampanya yapıyor” diyen Meclis Başkanı Çiçek, Ermeni lobisinin karalama kampanyasına karşı Türkiye’nin 2015’te ciddi bir lobi faaliyeti yapılması gerektiğini söyledi.

Çiçek, “Tarihe ait olaylara tarihçilerin, bilim adamlarının karar vermesi gerekir. Ortak Tarih Komisyonu’nun çalışmalarından sonuç alana kadar parlamentolardan karar çıkması doğru değil. Komisyondan ne çıkıyorsa biz buna varız. Yabancı muhataplarımızda bu konuları işlememiz gerekiyor.” dedi.

Toplantıda önemli kararlar alındı. Meclis Başkanlığı sözde Ermeni soykırımı iddialarına ve Ermeni lobisnin başlatacağı ataklara karşı kapsamlı bir eylem planı yürütecek. Çiçek, yabancı ülkelerin meclis başkanlarına mektup yazacak.

Meclis’teki dış komisyon üyeleri dış ülkelerde lobi faliyetleri yapacak. AB Komisyon Başkanı Mehmet Tekelioğu, Türkiye’nin şok yaratıcı ve sürpriz olarak nitelendirilebilecek faaliyetlerde bulunacağını söyledi.

YASAL UYARI: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Avrupa Türk Gazetesi'ne aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir. Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.