avrupahollandaalmanyabelcikafransafetoakpchpmhpiyip
DOLAR
32,3237
EURO
35,0903
ALTIN
2.300,90
BIST
9.075,66
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak

Türk-Alman Eğitim ve Bilimsel Araştırmalar Vakfı (TAVAK) nedir?

Türk-Alman Eğitim ve Bilimsel Araştırmalar Vakfı (TAVAK) nedir?

Türk-Alman Eğitim ve Bilimsel Araştırmalar Vakfı (TAVAK) nedir?
17.02.2014
A+
A-

TAVAK, Türkiye ve Almanya arasındaki ticari, sosyal ve kültürel ilişkileri kuvvetlendirmek ve akademik değişime eşlik etmek amacıyla kurulan bir Türk vakfıdır. Kurucuları arasında Almanya ve Türkiye’de ikili ilişkilere büyük katkılar koymuş, her biri konusunda uzman ve saygınlığını kanıtlamış 28 Türk ve Alman yer almaktadır.

25.12.2008’de resmen kurulan ve 15 kişiden oluşan TAVAK Vakıf Yönetim Kurulu Başkanlığı’nı Prof. Dr. Faruk Şen yürütmektedir. TAVAK tarafından özümsenen “Almanca vakıf üniversitesinin kuruluş projesi”, Türkiye ile Almanya arasında sıkı işbirliğini öngörmekte olup, her iki ülke arasındaki ekonomik ve kültürel ilişkilerin bir parçası haline gelecektir.

Amaç
TAVAK Vakfı, başta uluslararası düzeyde eğitim, bilimsel araştırma ve geliştirme faaliyetleri sürdürecek bir Türk-Alman Avrupa Üniversitesi kurma amacını taşırken, yüksek düzeyde, etkin ve verimli eğitim-öğretim hizmetlerinin verilebilmesi için her seviyede eğitim-öğretim okulları, yüksek teknoloji enstitüleri, lise veya dengi bir öğrenime dayalı yüksek öğretim kurumu ve kurumları kurmayı hedefliyor.

tavak vakfi baskani faruk sen

Prof. Dr. Faruk Şen, TAVAK Vakfı Başkanı’dır.

Ayrıca Türk toplumu ile diğer toplumlar arasında dostluk-işbirliği köprüsü oluşumuna yardımcı olmak, özellikle genç-yaşlı, özürlü ve ihtiyaç sahibi olup, toplumsal korunmaya muhtaç olanlara ilişkin etkin bir bilgi ve tecrübe değişimini sağlamak üzere gençlik, rehabilitasyon, sağlık merkezleri, öğrenci yerleşkeleri kurmaktιr.

Tavak Vakfı sosyal sorumlulukları çerçevesinde bölge ve ulusal gelişimine katkı sağlayacak olan ulusal ve uluslararası sosyo-ekonomik ve bilimsel projeler gerçekleştirecektir. Vakıf bilhassa, göç ve dış ülkelerde yaşayan Türk kökenliler hakkında yapacağı bilimsel araştırma ve anket sonuçlarıyla ortaya çıkacak olan bilimsel verileri kamuoyu ve ilgili kurumlarla paylaşarak iyileştirme sürecine alt yapı sağlayacaktır. Türk ve Alman tarafları arasında bağlantıların oluşturulması haricinde, TAVAK kendisini projenin hayata geçirilmesi için koordinasyon ve organizasyon gibi alanlarda faal güç olarak görmektedir. TAVAK Vakfı’nın asıl amacı Türk-Alman Üniversitesini kurmak olmakla birlikte, uluslarası alanda etkin ve geçerli eğitim kalitesi vererek; yüksek okullar, teknik bölümler, araştırma estitüleri kurarak, Avrupa ile birbirine ilişkilendirilmiş bilim merkezi oluşturmaktır.

Avrupa Türk Gazetesi © ÖZEL ARAŞTIRMA / PORTRE

YASAL UYARI: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Avrupa Türk Gazetesi'ne aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir. Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.