avrupahollandaalmanyabelcikafransafetoakpchpmhpiyip
DOLAR
32,5124
EURO
34,5835
ALTIN
2.494,35
BIST
9.548,09
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak

Putin, Lavrov’un sözleri için İsrail’den özür diledi

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov’un “En büyük Yahudi karşıtları Yahudilerdi” sözleri için İsrail’den özür diledi. …

Putin, Lavrov’un sözleri için İsrail’den özür diledi
05.05.2022
A+
A-

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov’un “En büyük Yahudi karşıtları Yahudilerdi” sözleri için İsrail’den özür diledi.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, İsrail Başbakanı Naftali Bennet ile telefonda görüştü.

Putin görüşmede, Ukrayna’daki askeri operasyonlar hakkında bilgi verdi.

Kremlin Basın Servisi tarafından yapılan açıklamada, “Rusya Devlet Başkanı, Naftali Bennet’i ve İsrail halkını bugün kutlanan İsrail Bağımsızlık Günü nedeniyle samimi bir şekilde kutladı. Dostane Rus-İsrail ilişkilerinin daha da geliştirilmesi ve iki ülkenin liderleri arasında faydalı temasların sürdürülmesi konusunda karşılıklı ilgi dile getirildi. Ukrayna’daki durumla ilgili detaylı bir görüş alışverişi devam etti” denildi.

‘Rus ordusu sivillerin tahliyesine hazır’ mesajı

“BM temsilcileri ve Uluslararası Kızılhaç Komitesi ile işbirliği içinde yürütülen, milliyetçi oluşumlar tarafından rehin tutulan Azovstal fabrikasının topraklarından sivillerin tahliyesi de dahil olmak üzere insani yönlere özel önem verilmektedir” ifadeleri kullanılan açıklamada, Rus ordusunun sivillerin tahliyesi için güvenliği sağlamaya hazır olduğu, Kiev yönetiminin de fabrika alanındaki Ukrayna askerlerine silah bırakma emri vermesi gerektiği belirtildi.

Putin’den ‘Lavrov’ özrü

İsrail Başbakanlık Ofisi tarafından yapılan açıklamada ise, Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov’un İtalyan televizyonuna verdiği demeçte Nazi lideri Adolf Hitler’in Yahudi kökenli olduğunu düşündüğünü ve “En büyük Yahudi karşıtları Yahudilerdi” sözleri için Putin’in Bennet’ten özür dilediği aktarıldı.

Putin’in Lavrov’un sözleri için Benett’en özür dilediği ve Benett’in de Putin’in özrünü kabul ettiği belirtilen açıklamada, Bennett’in de Putin’e Yahudi halkına ve Holokost’a ilişkin tavrını açıkladığı için teşekkür ettiği ifade edildi.

İHA’nın aktardığına göre Kremlin Basın Servisi tarafından yapılan açıklamada ise Putin özür dilediğine dair ayrıntıya yer verilmemesi dikkat çekti.

YASAL UYARI: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Avrupa Türk Gazetesi'ne aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir. Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.