avrupahollandaalmanyabelcikafransafetoakpchpmhpiyip
DOLAR
32,3655
EURO
34,9626
ALTIN
2.325,50
BIST
9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak

Fethullahçılar ABD’ye biat edip CIA emrinde çalışıyor

Malatya’da FETÖ/PDY’ye yönelik hazırlanan iddianameye giren tanık ve müştekilerin ifadelerinde dikkati çekici bilgiler yer aldı. Buna göre örgüt üyelerinin gittikleri ülkelerde ABD Büyükelçiliğini ziyaret ederek, ‘biat’ tabir edilen yeminle göreve başladıkları ortaya çıktı

Fethullahçılar ABD’ye biat edip CIA emrinde çalışıyor
A+
A-

Malatya’da Fethullahçı Terör Örgütü’ne (FETÖ) yönelik soruşturma kapsamında 28’i tutuklu 54 şüpheli hakkında hazırlanan iddianamedeki tanık ifadelerinde, örgüt üyelerinin gittikleri ülkelerde ABD Büyükelçiliğini ziyaret ederek, ‘biat’ tabir edilen yeminle göreve başladıkları ortaya çıktı.

Eski vali yardımcısıyla kamu kurumu müdürlerinin de şüpheli olarak yer aldığı, Malatya 2. Ağır Ceza Mahkemesince kabul edilen 226 sayfalık iddianamede örgütün kuruluşu, amacı, sosyo kültürel ve zihinsel yapısı, yönetim modeli, hiyerarşik yapısı, kuruluşundaki “yemin” metni, haberleşmede kullandığı teknikler, istihbarat ağı, baskı oluşturma teknikleri, siyasi baskı ve propaganda araçları gibi bilgilerin yanı sıra tanık, müşteki ve zanlıların ifadelerine yer verildi. Bir tanık, ifadesinde örgüt içinde devletten daha ciddi istatistik çalışması yapıldığını belirterek, örgüt elebaşı Gülen’in, “Ne kadar hukukçusu, savcısı, katibi, ne kadar polisimiz var, rütbeli/rütbesiz?” diye sorduğunda firesiz tek tek sayının ortaya çıkarıldığını kaydetti.

CIA’nin emrine amade çalışmışlar

Başka bir şüpheli de 1996 ve 1997 yıllarında Amerikan Merkezi İstihbarat Teşkilatından (CIA) emekli olmuş veya hala görevde olanların gelip Türkiye ve Orta Asya’nın MR’ını çektiğini vurgulayarak, “Ayrıca cemaatin bölgedeki gücünün tespitini yaptılar. Biz de bunları gezdirdik, onlara yardımcı olduk. Akabinde de bunları rapor haline getirip Amerika’ya gittiler” dedi. Diğer bir şüpheli ise ifadesinde, şu bilgilere yer verdi: “Burada önemli olan husus, Amerika’nın girmek ve hegemonyası altına almak istediği Türki cumhuriyetleri ve İslam coğrafyasını çok kolay bir şekilde kontrol altına almasına imkan sağlamasıdır. Amerika’nın bu sayede kendisine yeni bir kapı aralamış olduğunu Fethullah Gülen’in kendi ağzından duymuşluğum vardır. Cemaat kadroları, öncelikle gittikleri ülkede Amerika Büyükelçiliğini ziyaret ederek, ‘biat’ tabir edilen yeminle göreve başlıyordu. Ayrıca, cemaate ait okullarda CIA görevlilerinin öğretmen olarak çalıştığını biliyorum. Amerika’da Ortadoğu ve Türkiye masasında Yahudi görevliler vardı.

Fethullah Gülen, bu masalar tarafında birçok kez sorgulandığını kendisi bana anlatmıştır, hatta Usame bin Ladin sorusunu bile sorduklarını anlattığını hatırlıyorum. Amerika, hangi ülkeyi terör örgütü ilan edecekse Gülen’i çağırarak deklare etmesini istiyordu.”

Avrupa Türk Gazetesi © ÖZEL HABER

YASAL UYARI: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Avrupa Türk Gazetesi'ne aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir. Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
ETİKETLER: , , ,
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.